iPon Hírek

Nem vált be a WiFi Direct, továbbfejlesztik

Dátum | 2012. 07. 16.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | HÁLÓZAT

A WiFi Alliance korábban azzal a céllal alkotta meg a WiFi Direct szabványt, hogy a különböző, WiFi adapterrel ellátott eszközök között könnyen és gyorsan lehessen közvetlen (peer-to-peer) kapcsolatot létrehozni. A jelek szerint a szabvány kudarca mögött az áll, hogy a WiFi Direct támogatás nem működött olyan zökkenőmentesen, mint ahogy az elvárható lenne, ennek oka pedig az, hogy a jelenlegi szabványt támogató eszközök nem tudtak egymással minden esetben hatékonyan együttműködni. A szolgáltatás esetében megfelelő definíciók hiányában a gyártók szoftveres és hardveres megoldásai pontatlanul üzemeltek, sokszor nem épült ki rendesen a kapcsolat a két gép között.


Annak érdekében, hogy a WiFi Direct szolgáltatás a jövőben egyszerűbben és hatékonyabban működhessen, valamint népszerűvé váljon a felhasználók körében, megalakult a Wi-Fi Direct Services munkacsoport, amelynek feladata az, hogy új eljárásokat dolgozzon ki annak érdekében, hogy az alkalmazások és az eszközök végre megfelelően működjenek együtt. A 12-18 hónapon át zajló munka eredményeként a WiFi Direct szolgáltatás megújul. Az egyik legfontosabb szempont, hogy a WiFi Direct szolgáltatás elérhetőségéről jobban tájékoztatják majd a felhasználókat, de ezzel együtt arra is módot találnak, hogy az alkalmazások mind egymás felé, mind pedig a felhasználók felé közölni tudják, milyen lehetőségeket kínálnak a WiFi Direct technológia kiaknázására.

A szabvány – ha megfelelően működne – hatékonyan használható lenne WiFi Direct támogatással ellátott eszközök közötti közvetlen kommunikációra, így például nyomtatási feladatok küldésére és fogadására, fájlmásolásra, videó adatfolyam továbbítására, illetve egyebekre is – természetesen router vagy hotspot alkalmazása nélkül, kényelmesen.

Hogy a munka gyümölcse beérik-e már esetleg jövőre? Nos, ez egyelőre rejtély, de azt azért jó látni, hogy a továbbfejlesztett WiFi Direct szabvány már érkezőben van és lassan kinövi gyerekbetegségeit.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. hmisi
2012.07.16. 17:26
A jövő egyik kulcsa lehet. Ezután jöhetne a kábel nélküli szoba is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. riflex
2012.07.16. 21:39
@hmisi: kábel nélküli szoba?!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. hmisi
2012.07.17. 12:38
Értsd vezeték nélküli. Jó lenne, ha még 220ba se kénne bedugni a dolgokat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!