iPon Hírek

Nem változtat tervein a Magyar Telekom

Dátum | 2009. 05. 07.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

Dícséretesen lehetett vezetve az elemzők keze a Magyar Telekom részéről, amikor előrejelzéseket készítettek a cég első negyedéves profitjára, az eredmények ugyanis szinte hajszálra megegyeznek a piac által várttal. A csoport bevételei 2 százalékkal csökkentek, az adózás előtti eredmény 9,5 százalékkal lett alacsonyabb.

Az EBITDA 6,2 százalékkal csökkent és 64,2 milliárd forint lett. A bevételeken belül a várakozásokhoz hűen jelentősen csökkentek a vezetékes bevételek (mínusz 5 százalék), s ezt már a mobil bevételek sem tudták ellensúlyozni (mínusz 0,9 százalék). Nőttek viszont az adatbevételek és a TV bevételek.

A jelentés legfontosabb eleme, hogy az abban kiadott nyilatkozat nem változtat az eddigi üzleti célokon. Christopher Mattheisen vezérigazgató elmondása szerint a társaság számára továbbra is cél az mindössze 1 százalékos árbevétel csökkenés, s az EBITDA 1-2 százalékos zsugorodása. Az első negyedéves számok alapján ez még tarthatónak is tűnik, úgyhigy ha bárki is emiatt most komolyan aggódott, az most megnyugodhat.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!