iPon Hírek

Nem volt elég jó a Google

Dátum | 2009. 07. 19.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

A Google Inc.

, a világ legnépszerűbb internetes keresőjét üzemeltető vállalat ugyan a vártnál jobb negyedéves gyorsjelentést tett közzé, ám a befektetők a következő időszak bizonytalan kilátásai miatt hűvösen fogadták a bejelentést. A csütörtöki amerikai tőzsdezárás utáni kereskedésben három százalékkal esett a cég részvényeinek ára. A nettó nyereség 15, az árbevétel három százalékkal emelkedett az egy évvel korábbihoz képest, az utóbbinak immáron több mint fele, 53 százaléka az Egyesült Államokon kívülről származott. Az elemzők megdicsérték a keresőcéget a javuló eredményekért, amelyeket az általános gazdasági válság közepette ért el, és nem fukarkodott a fényezéssel Eric Schmidt vezérigazgató sem, aki szerint a számok a vállalat üzleti modelljének életrevalóságáról tanúskodnak. Ugyanakkor a piac már a jövőre figyel, s ebből a szempontból nem jó jel, hogy a növekedés üteme csökkent az első negyedévi hat százalékhoz képest és az internetes kereséshez rendelt hirdetésekből származó bevétel két százalékkal kisebb lett az első negyedévihez képest.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

8. areges
2009.07.19. 23:22
VISSZA A HIRHEZ

Nem tom ti hogy vagytok vele, de én egy szót sem értettem az egészből. Lehet, hogy késő van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Konkii
2009.07.19. 23:26
Tehát a Google nyereséges, aminek sokan örülnek, csak ők nem, mert a nyereség kisebb a korábbiakhoz képest. Hát ennek valami hatalmas hírértéke van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. MrPrise
2009.07.20. 00:16
Talán azért lett kisebb a bevétel, mert nincs pénzük a cégeknek annyira már hirdetni. Erről nem a Google tehet, hanem a válság.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. polarx
2009.07.20. 00:22
válság igazából rendszer váltás óta van.. csak most elég nagy ahhoz hogy ezt kimondják mo-n is..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. hungarypet...
2009.07.20. 01:17
polarx-nál a pont
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. StevyXIX
2009.07.20. 01:22
De itt világválságról van szó, itthon mindenki tudja mi van ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. MassKilla
2009.07.20. 03:24
igen és mostmár más országok is tudják, hogy milyen rossz itt nálunk
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. cXMan
2009.07.20. 04:13
A legnagyobb gond, hogy ma már nem elég a befektetőknek egy stabil piac, nekik az kell, hogy az eladások folyamatosan növekedjenek, s ha ez nincs meg, akkor már csúnyán néznek az arany tojást tojó tyúkjukra, rosszabb esetben el is fordulnak a cégtől, s keresnek maguknak egy másik, épp feltörekvőben lévő céget, esetleg iparágat, ahol nem lassul a pénzük gyarapításának üteme.
S ebben nincs is semmi hiba, csak mikor azt olvassa az ember, hogy csökkent a növekedés üteme, akkor mindjárt rosszra is gondol. Pedig a piac törvényei szerint egyszer csak meg kell hogy torpanjon ez az ütem (ilyenkor "nyitnak" Kína meg India felé
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!