iPon Hírek

Német megmozdulás a "Killerspiele" ellen

Dátum | 2009. 10. 16.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

Rendületlenül folynak tovább a politikai és közéleti megmozdulások az erőszakos videojátékok ellen Németországban. A legújabb fejlemény a Winnendenben történt iskolai lövöldözésben érintett családok akciója, amely arra buzdítja az embereket, hogy dobják el az összes olyan játékukat, amelyben "emberek meggyilkolását szimulálják".

Az Aktionsbündnis Amoklauf Winnenden szombaton el fog helyezni egy konténert Stuttgartban az operaház előtt abban a reményben, hogy lesznek majd olyanok, akik megfogadják a figyelmeztetésüket. Akik úgy döntenek, hogy kidobják otthonról a "Killerspiele" gyűjteményüket, azok kapnak majd egy tombola szelvényt. Aki nyer a sorsoláson, az kap egy póló replikát a német foci válogatott aláírásaival. Azt, hogy mit kezdenek az eldobott játékokkal, nem mondták el.

Az Aktionsbündnis Amoklauf Winnenden szlogenje: "Semmi sem fog változni, ha nem teszünk valamit". Uff.

Stuttgarti Operaház

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

11. mtrx220
2009.10.16. 10:39
meg tudom őket érteni, bár ennek nem hiszem hogy ez lenne a legjobb módja legalábbis hosszú távon gondolkodva.
hogy ez a generáció hogyan fog megbirkózni a gondokkal az jó kérdés.
már a 2vh idején is könyveket égettek, ez azóta sem változott úgy látszik.
inkább azt kell megtanitani az embereknek, hogy ne cseszegessék a másikat ha kell ha nem minden hülyeségért - főként a pénz, hatalom, vagy az ego boldogsága miatt. ez volna az első.
aztán a második, hogy azt neveljék bele a kölkökbe hogy az egész világ boldogsága legalább annyira fontos mint az ő egyéni boldogságuk, és ne hátráltassák hanem támogassák egymást inkább.
többre mennénk mint a killerspiele betiltással, ez nagyon tűzoltás gyanúsnak tűnik nekem...
tiltással mindig csak azt érjük el, hogy csakazértis a tiltott gyümölcs. aki meg hülye azon meg nem segit semmilyen nevelés, az agressziót nem lehet kiirtani.
kordában lehet tartani, ha fenntartjuk az érdeklődését - arra a sport való pl hogy önfegyelmet tanitson, mozogjanak azok a lekvár német kölkök
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. TescoZsomi
2009.10.16. 11:01
Ez is olyan, mint mikor (j
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Magrathea
2009.10.16. 12:07
Így van ahogy mondjátok. Csak nézzük ezeknek a szükőknek a szempontjából a dolgokat. Azért akarják betiltatni a játékokat, mert az ő kölküket lőtték le. ---> Hiába nevelik ők jól, akár mintagyereknek a porontyot, ha a másik hanyag tuskó meg sz*rik a sajátjára és aztán lelövi az előbb említett csillogó szemű ártatlanságot. A jó szülő nem tud mit kezdeni, és ez a tehetetlenség fordítja a játékok ellen. Nem tud mást hibáztatni helyette. (Igazából a gyilkos gyerek szülőjét kéne, de könnyen belátható, hogy annak az egynek a meghurcolásával még nem iktatja ki a többit, akinek potenciális pszichopata nevelődik becses keblén...)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. StevyXIX
2009.10.16. 14:24
Foglalkoztak volna inkább a gyerekkel többet, akkor talán időben észreveszik, hogy nem 100-as és nem lett volna lövöldözés se.
Iskola cicológus amúgy nincs aki kiszűrné ezeket az egyedeket?
Nálunk miért nincsenek ilyen agymenések? Pedig sokkal rosszabb a helyzetünk is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. jano12
2009.10.16. 14:36
Hülyeség. Aki terrorista, az eleve úgy nevelődik. A filmek és játékok az óvodásokra veszélyesek, ugyanis az ember teljes öntudata 5 éves korban fejlődik ki. Ez azt jelenti, hogy 12 éves korig fejlődik a gyerek. Ez a meghatározó. Ha valakit 7 évesen a gyűlöletre tanítunk és felfegyverezünk (mint a cikkben is említett eset kapcsán), akkor terroristát nevelünk.

A másik: ha a gyerek retardált (azaz tizenévesen is annyira fejlett csak mint egy óvodás), illetve ha elmebeteg, akkor meg adott a helyzet. És eddig az összes ilyen lövöldöző ezekben a kategóriákban volt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. jano12
2009.10.16. 14:40
StevyXIX: teljesen jól mondod, ha valaki elmebetegként születik, azt észre lehet venni. Nehéz, sok szülőnek le se esik. De az óvónőknek le kéne. (Például ha csak állandóan tájképeket rajzol, se egy embert, se egy állatot és nem is érintkezik velük, azaz hiába mondják neki, hogy ez az ember - és közben rajzolnak - a gyerek meg értetlenül nézi a rajzot, akkor nagy eséllyel tudathasadásos.)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Magrathea
2009.10.16. 14:57
nedcoleman:
Szerintem is téves az irányelv, csak leírtam, hogy mi hajtja őket. Lelőtték a gyereküket, valószínűleg most gyűlölik az egész világot és ezt a mérhetetlen nagy fájdalmukat a játékokon töltik ki, mert az a legegyszerűbb.

A probléma gyökeréig lejutni, hogy ez mással ne történhessen meg, az sokkal bonyolultabb mint ráfogni mindent a "killerspiele" nevű mumusra... Elég volt egy embernek kikiáltani, hogy az a hibás és elindította a lavinát. (Lehet, hogy éppen a gyilkos gyerek szülei voltak, hogy borogassák a lelkiismeretüket... ez persze csak találgatás.)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Banzin
2009.10.16. 15:20
Az ilyen megmozdulások, annyit számít a világnak mint az bizonyos verébfing a tornádóban.

Mindenkinek igaza van és tenni is kellene ellene, de nem úgy, hogy kikiáltunk valamit vagy valakit bűnösnek.
Itt alapvetően az egész társadalom a hibás. Egyre több munka, egyre kevesebb szabadidő, állandó stressz, folyamatos verseny. Többet vagyunk a kollégákkal egy héten összezárva, mint a saját családunkkal. (Aktív együttlétre gondolok.)

Talán nem lennének ilyen gondok
- ha gyerekkel több időt töltenének a szülők (legtöbben ezt irtátok)
- ha Jürgen nem féltené a tyúksza ros életét és tartana fegyvert otthon
- ha a gyerek nem lenne idegbeteg az állandó nyomás miatt.
lehetne ezt a sort a végtelenségig folytatni...

Mindegyik csak egy szög abban a koporsóban, amit együtt tákolunk folyamatosan.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. TescoZsomi
2009.10.16. 20:10
Banzin: A T100-as is megmondta: "A véretekben van az önpusztítás."
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. raiden
2009.10.17. 14:01
Épeszű ember ilyet nem csinál, teljesen mindegy mivel játszik. Néha engem is felbosszant a CS, és verem a billt... de, de egyszerűen ez felfoghatatlan számomra, megérthetetlen, hogy jutha ilyen eszébe embereknek.

"Fogom apám stukkerét, mert én vagyok a Hans aztán megtehetem..."

Különben ha már itt tartunk, akkor elemezgethetnék azt is, hogy mely országokban fordult ez elő. Tudomásom szerint No. illetve keleten okozott _legtöbbször_ problémát.

A másik meg az, hogy egy szülő biztos tisztában van azzal, hogy milyen beállítottságú a gyereke, illetve, hogyan reagál bizonyos ingerekre... Ha esetleg gond van a srácnál az emeleten akkor meg kiváltképp... Sajnos nagyon nagy probléma, hogy az emberek általában azt mondják, hogy "ez nem igaz, ez hülyeség, ilyen nincs" ahelyett, hogy belátnák, hogy valami nem jó.

"Az én gyerekem tökéletes, nem lehet semmi baja, se szellemi, se fizikális, az én fiam nem bántana sose senkit, nem hirtelen haragú, és végképp nem indulatos."

Óvodába ezt előszeretettel mondják a szülők, főleg mikor a gyereknek még fogalma sincs a toleranciáról... Persze, hogy a gyerek nem lesz normális, ha nem foglalkoznak vele úgy, ahogy kellene... Aztán az én fiam tökéletesből jön majd a döbbenet.

Szvsz, sokan inkább elmenekülnek a problémáik elől, ahelyett, hogy szembenéznének velük. Nincs kiállásuk, önbizalmuk, egészséges élet-felfogásuk, erkölcstelenek - ha mással nem is, de magukkal mindenképp. Aztán jön a szorongás, a bezártság, a depresszió... a mindennapos idegeskedés, kedélyállapot romlás és barátai... Aztán a hirtelen felindulás, aztán a "hagyjon békén mindenki, elegem van mindenkiből, és akkor most megmutatom én vagyok a Hans."
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. advent
2009.10.18. 02:35
Na én biztos nem dobnék be egy játékot se, sőt inkább odamennénk a haverokkal aztán fölpakolnánk őket egy teherkocsira.Ha má a sok hülye kidobálja, nehogy itt még összezúzzák, akkor inkább elvinnénk aztán szétosztanánk magunk között, és ha maradna még, lenne szép ajándék a gyerekeknek karácsonyra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!