iPon Hírek

Német precizitás: Das Keyboard

Dátum | 2008. 06. 17.
Szerző | Gabriel
Csoport | IT VILÁG

A gyártó szerint ez "A világ legjobb billentyűzete, és pont". Teljesen nem is alaptalan ez a megállapítás, tekintve, hogy valóban egy precíz, ellenálló és robusztus darabot kap az ember a pénzéért, azonban az ár és a funkcionalitás aránya talán egy kissé sarkalatos pontja lehet.

Ez ugyanis - a szériájának immár a harmadik, legújabb-legfrissebb változataként - nem kevesebb, mint $129.99-t kóstál (vagy $99-et előrendelés esetén). Tekintve, hogy vezetékes, és multimédia-funkcióktól mentes billentyűzetről van szó, ez talán kissé soknak tűnhet... Vagy mégsem? Lássuk:


A Das Keyboard erőssége mindenféleképpen a már említett kiváló szerkezete: a billentyűkapcsolók mechanikusak és aranylemezkések; egyszerre akár 12 billentyűt is lenyomhatunk, és mindegyik hibátlanul kerül felismerésre és továbbításra (a kérdés már csak az, hogy kinek van ehhez elég ujja és ki használja ki rendszeresen ezt a funkciót, de mindenképpen érdekes). Található továbbá az oldalán két USB-port is, valamint egy kis LED-hangulatvilágítás a tetején. Kialakításra és formatervezésre kellően kényelmes is, a billentyűk kattogása azonban mindenféleképpen kétélű fegyver, mert bár egyesek szerint hangulatos, másokat annál inkább zavar. Végső érdekesség, hogy kapható üres - feliratmentes - billentyűs változatban is (bizonyára hogy profi vakgépelők még jobban henceghessenek a tudásukkal).


Végeredményben tehát egy jól megmunkált, stabil, kényelmes, precíz és hatékony darabról van itt szó, ami azonban nem éppen csendes, a funkcionalitása pedig hát legalábbis korlátozott - és ehhez képest kerül annyiba, amennyibe. Ki-ki eldöntheti magának, hogy neki személy szerint megérnek-e ennyit az említett adottságok.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások