iPon Hírek

Németország: Tiltsuk be az erőszakos játékokat!

Dátum | 2009. 06. 08.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

16 németországi belügyminiszter összefogott és megpróbálják elérni azt, hogy megszavazzanak egy erőszakos játékok ("Killerspiele") elleni törvényt, amelyben tiltják az ilyen típusú szórakoztató szoftverek gyártását, forgalmazását és reklámozását.

Tim KretschmerSzerintük a játékok feloldják a gátlásainkat és ezáltal igen jelentős veszélyt jelentenek. Ennek hátterében a közelmúltban történt tragikus események állnak, melyek során ilyen játékszenvedélynek hódoló fiatalok iskolai ámokfutásban törtek ki és lőttek le több embert. Az egyik idén március 11-én az Albertville-Realschule-ban történt, egy 17 éves diák, Tim Kretschmer 16 életet oltott ki. A Counter-Strike volt a kedvenc játéka, utoljára pedig a Far Cry 2-vel játszott.

A törvényjavaslat így hangzik: "Az olyan játékok gyártása és forgalmazása, amelyben egy ember meggyilkolásának realisztikus ábrázolása szerepel, vagy valamilyen más ember vagy emberszerű humanoid elleni erőszakos cselekedet szerepel, tilos." A cél, hogy ezt még a szeptemberi parlamenti választások előtt érvényre vigyék.

Mindennek ellenére a többség szkeptikus az üggyel kapcsolatosan, hisz a kormánynak már volt egy hasonló próbálkozása pont erre a mészárlásra hivatkozva, hogy betiltsa a paintballt. Az ezt követő tüntetések visszakozásra bírták őket. Valószínűsíthető, hogy most sem lesz ez másként.

Úgy látszik ez egy örök téma, pedig már eléggé lerágott csont. Hiába szól rengeteg értekezés arról, hogy egymagában a játékok kevesek ahhoz, hogy valaki ámokfutásba kezdjen, mindig lesznek nagy ellenzők, akik nem nyugszanak.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

45. NKing
2009.06.08. 22:52
VISSZA A HIRHEZ

Ugyan, annyi erőszakkal találkozik az ember az életben, miért pont az lenne a legveszélyesebb, amit szórakozás közben tapasztalunk? Igen, lerágott csont. Aki ilyeneket állít, az még sose játszott egy jót ilyen jellegű játékokkal, de a legszomorúbb az, hogy többnyire semmivel nem játszottak. Miért olyanok akarják megmondani, mi legyen a sorsa, akik nem élnek benne?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
44. Konkii
2009.06.08. 22:56
Persze, akármit rá lehet kenni a játékokra, de ha mindent betiltanak, akkor mi lesz? TV műsorok és újságok következnek?

Az ilyenek nem a játékok miatt lesznek félőrültek, annak valami mélyebb oka lehet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
43. gebana
2009.06.08. 22:59
hajrá hajrá! remélem sikerrel járnak és pár éven belül látszani fog az eredménye.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
42. Terror
2009.06.08. 23:01
Charles Manson meg sosem játszott játékokon, de lazán übereli ezt a Tim Kretschmert.

Szerintem tiltsuk be a politikusokat, mert látványosan hülyítik az embereket!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
41. Menthix
2009.06.08. 23:01
Annó a Dallas-t miért nem tiltották be?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
40. afro
2009.06.08. 23:12
Itt nem az a lényeg, hogy hol van erőszak, hol találkozik vele az ember.

Hanem az, hogy honnan a retkes büdös p*csából szerezte a fegyvert?!?!

A kormánynak inkább a fegyverviselést kéne szigorítania, kiszorítani az illegális fegyvereket, és ebbe pénzt és energiát ölni, nem pedig holmi hülye játékszoftverekre.
Az igazi problémát kéne megoldani, nem a felszínt söprögetni. Csak hát egy fegyvercsempészt seggbe rúgni nehezebb, mint egy támadható céget. A másik, hogy a fele meg le van fizetve...

Egy egész jó mondás: Nem az ember öl, hanem a fegyver.
Rengeteg elmebeteg rohangál az utcákon, és nem azért nem öl meg senkit, mert nem elmebeteg, hanem mert nincs mivel.
Hát ennek a hülye németnek volt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
39. rolandf21
2009.06.08. 23:16
A tisztelt politikusok helyében betiltanám a tévét, nem elég hogy a filmek de már a rajzfilmek is az erőszakról szólnak és már néhány reklám is kezdi...
na meg betiltanám a cigit,alkoholt,gyors autókat,extrém sportokat,fegyvereket...
valamint a túl sokszor ismételt levegővételt, ez utóbbi mindenkire halálos, van akiben 100 évig is lappang...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
38. NKing
2009.06.08. 23:17
afro: Az a baj, hogy ha jól tudom, a srác (lehet, hogy nem ő, hanem egy másik elmebajos) az apja fegyverét használta, és nem az volt az egyetlen fegyver otthon (engedéllyel persze), csak a többi el volt zárva. Persze jó "hollywoodi" szokás szerint egy berettát tartottak az éjjeli szekrényben is... A szülő volt a hibás.

De amúgy teljesen igazad van. Ez csak a figyelem elterelése az igazi problémákról.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
37. siskanyi
2009.06.08. 23:19
Nevetséges!
Egy esti fél órás híradóban sokkal töményebb erőszak van mint egy ilyen játékba,én személy szerint gyerekkoromba(6-7 évesen) nagyon utáltam a híradót mert egyfolytában háborukról beszéltek meg hány ember halt meg,és még mellékeltek egy-két szaftos képet akkor rendesen betett.
Akkor is sokat játszottam igaz akkor a Doom volt a menő,de a mai napig eszméletlen mennyire érzem a valóság súlyát,és szerintem így van ez mindenkivel valamilyen szinten.
A gyilkolást amit elkövetett a gyerek,azt nem a CS hatása tette,az a gyerek agyban nem volt 100-as,a játék csak egy elképzelést adott neki,ha nem játszott volna,akkor valamelyik filmből merített volna ihletet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
36. Insignia
2009.06.08. 23:34
Talán több pszichológus kellene az iskolákba hogy észrevegyék hogy egyesekkel vmi nincs rendben... meg talán a tanárok is odafigyelhetnének a diákokra hogy ki hogyan változik... talán még a diák jegyeiből is látszik ha valami gond van és idő elött lehetne cselekedni...
A németek miértnem akarják betiltani a kocsikat mondjuk? egy hogy környezet szennyező másodrészt meg sok a baleset miben hal meg több ember? Lehet itt beszélni hogy erőszakos játékok így meg úgy de ahhoz akkor is lelki problémák is kellenek hogy valaki a tetlegességig menjen el... nem hinném hogy ez lenne a 21. század új hobbija...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
35. menzi
2009.06.08. 23:56
Hülye németeknek előbb azzal kellene törődni hogy 10-ből 9 gyere elhízott disznó, menni sem bír, ezzel kell kezdeni valamit, nem játékokat betiltani. Ott van a korhatár törvény játékra, az bőven elég!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
34. warmerh
2009.06.08. 23:58
Már amikor a híradóban meghallottam ezt a hírt akkor megmondtam, hogy átnézik a gépet és hogyha csak a Jazz Jackrabbit-et fenn találják akkor a játékokra fogják fogni az egészet. Most nem azért de amikor nagyon felhúzom magamat akkor benyomom a San Andreast bepattanok egy kocsiba vagy inkább felülök egy motorra és száguldozok egy jót feszültség levezetésként.
Aki felhúzza magát egy rohadt játék miatt és emiatt csinál ilyen dolgokat, annál agyi alapon van a gond nem pedig a játékkal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. Adriján
2009.06.09. 00:26
Csendes gyilkos.. asszem ez volt az akiről senki sem gondolta volna hogy véghenteli az iskolát és végez magával. Előző nap szakított vele a barátnője, gondolom nehezen törődik bele a veszteségbe, kiborult és a következményeket már mindenki tudja..

A játékok úgy ahogy sok film, zene felspanolják az embert, és van alapja az egésznek, hogy korlátozzák az erőszakot közvetítő dolgokat. Az a baj, hogy sajnos van akiben nincs akkora önuralom, hogy kordában tartsa indulatait.

Amúgy választások előtt jó befektetés egy ilyen húzás.. legalábbis 25-30 év feletti szavazók szavazatát tekintve.. azalatti korhatár meg átkozni fogja őket, de mivel a torrent világméretű így még többet vesztenek majd az eladásokon a kiadók.

Szegény németek.. ronda a nyelvük és még indulatosak is
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. raiden
2009.06.09. 00:55
Tudom kik lesznek a következő áldozatok... Most a jós játékokat fogják majd betiltani?!!?!?

Elfelejtettem sry, hozzátenném még, hogy ma 6 órát CSztem
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. d311c
2009.06.09. 02:34
"de nem mind1 hogy az osztálytársad/szomszédpicifija öl meg vagy a cigi a szádban"

De ha úgy teszed fel, hogy: az osztálytársad/szomszédpicifija öl meg a cigivel a szájban - Millió eü felmérés a passzív dohányzás milliós halálos táborából, és mégsem tiltják be rendesen világszerte. Ilyen lövöldözős halottak száma meg az ezredrészét nem éri el. De a hülye politikusnak evvel jobban megéri kampányolni, mint a cigi betiltásával. (És igen, melléjön még az, hogy miért is jutott egyáltalán fegyverhez.)

Megnézed nálunk: naná, hogy a cigaretta jövedéki adója emelkedik július 1-től a legkisebb százalékban. A benziné, gázolajé, meg csak menjen minél följebb, mert a fuvarozás drágulásával legalább minden drágul...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. MrPrise
2009.06.09. 02:36
A másik dolog az, hogy én még nem láttam olyan játékot amelyben a küldetés teljesítése után magaddal is végezned kellett volna...
Ha tényleg játék hatására kezdett volna lövöldözni, akkor utána nyugodtan, mint aki jól végezte dolgát, várta volna a gratulációt, nem pedig öngyilkos lesz... Tudom ez kicsit morbidul hangzik, de talán nem annyira mint mindenért a játékokat okolni.
Vagy ott a katonaság. Ott is vannak fegyverek, sőt még használni is megtanítják az embereket. Mégse nagyon hallani ámokfutó katonákról. Talán mert előtte kiderítik, hogy alkalmasak-e a fegyverhasználatra?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. Multitask
2009.06.09. 02:41
Jason Vorhees sem játszott a CSvel soha, mégis sok mindenkit felülmúl.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. MassKilla
2009.06.09. 03:10
én csak annyit mondok, hogy aki már gyári hibásan születik, annak nem kell semmi külső tényező, hogy ámokfutásba kezdjen, az magától is előjön egy idő után...nem kell itt mélyebb dolgokra gondolni, most ez egy durva példa, de ha valaki végignézi mondjuk a családja lemészárlását, nem válik egyből tömeggyilkossá, csak azért mert megbosszulná... és ugyanígy a játéknál se lesz valaki csak azért gyilkos, mert valamit látott a játékból...maximum ötleteket vesz hogy hogyan csinálja, de ennyi erővel az összes médiát, és a hírközlést is meg kéne szüntetni, mert elég csak bekapcsolni a TV-t és az ömlik belőle, vagy felnézni internetes videóportálokra...ott ugyenezt a dolgot lekövetheti, aki feltétlen gyilkolni akar, ráadásul azok a valóság, ezek meg még csak silány utánzatok, hiszen azért a videójátékok még közel sem realisztikusak
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. MassKilla
2009.06.09. 03:27
közhelyes, de a valóságtartalma szerintem koncentrált
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. laciii
2009.06.09. 06:51
(rolandf21 @ 2009 Jun 8, 22:16) A tisztelt politikusok helyében betiltanám a tévét, nem elég hogy a filmek de már a rajzfilmek is az er?szakról szólnak és már néhány reklám is kezdi...
na meg betiltanám a cigit,alkoholt,gyors autókat,extrém sportokat,fegyvereket...
valamint a túl sokszor ismételt leveg?vételt, ez utóbbi mindenkire halálos, van akiben 100 évig is lappang...

Héééé.. Az extrém sportokat minek?? Én 5 éve BMX-ezem versenyszer?en. Ha betiltanák akkor mitcsinálnék?? Focizni sem tudok..
Am?gy jó pár éve játszom ilyen játékokkal, és eddig csak ideges lettem t?le nem er?szakos..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. Dj Macis 2...
2009.06.09. 07:26
én 10 órát Stalker-eztem, meg vagy 1 órát UnderCover-eztem...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. littleguy
2009.06.09. 07:33
Azt megint csak kifelejtik a tisztelt politikusok, hogy a legelső híradásokban volt egy elejtett mondat, miszerint: "a gyermek lelki gondokkal küszködött, és antidepresszánsokat szedett" (és csak nem rég kezdte).

Érdekes egybeesés. Ha valamelyik orvos/pszichológus/pszichiáter benyomja ezeket a hangulatjavítókat egy emberbe, akkor onnantól kezdve egy 110%-ig normális egyén is képes nagyon-nagyon furcsa dolgokat művelni. Sajnos beleértve az öngyilkossági hajlamot, valamint a túlzott erőszakosságot
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. DigitBeyon...
2009.06.09. 07:39
"Tim Kretschmer 16 életet oltott ki. A Counter-Strike volt a kedvenc játéka"
Most tiltsák be a counter strike-ot egy feltűnési viszketettségtől szenvedő kis
vakarcs miatt?? 7-8 millió ember masszívan tolja minden nap vele és nagyon jól megvannak vele.Erre a gyerekre csak rá kell nézni és látszik a probléma...-.-
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. siskanyi
2009.06.09. 07:57
Szedtem én is antidepresszánst félévig,de akkor se jutott eszembe hogy agyonverjek valakit vagy megöljek.
Viszont tény hogy drog,és ettől még inkább el tudnám képzelni mint a CS-tól.
Egyébként teljes mértékbe kampány akar lenni a németeknél,a ki....ott politika ott van mindenhol,és ez legalább annyira felháborító mint amit a gyerek tett,ha valaki tehet róla akkor a szülőt lehet hibáztatni a legjobban.
Még valami!A németek mindent cenzúrázni akarnak (szerintem előbb-utóbb a pornót is fogják),a röhej csak az benne hogy az emberek nagy része nem kíváncsi az ilyenekre (pl:Utolsó cserkész RTL klubos szinkronnal),lassan rosszabb lesz mint a komunista rendszerbe.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. Adriján
2009.06.09. 08:29
1. Dohányzás öl, de csak magadat mérgezed (lehet h a passzív dohányzás még rosszabb, de aki nem akarja nem szagolja arréb megy)

2. Tudtommal nem azért végzett magával mert így tervezte.. végig improvizált majd miután 1 supermarket v minek a parkolójában körbekerítették inkább végzett magával minthogy elítéljék 3000 évre.
Most nem azért, de ha már egy ilyen cselekedet után lehetőség van választani életfogytig tartó vezeklés és a halál között(mivel innentől már nincs visszaút és ha nem is börtönbe, 1 jó kis zárt intézetbe dugnak ahol a napi fejadagoddal együtt még további 5 injekciót is kapsz+mellé 1 szép kis fehér kardigánt....) akkor már inkább a könyebb utat választanám.

3. Katonaság? Bohócok.. nézzél csak meg pár felvételt az iraqban táborozó amerikai katonákról.. sztem nem írnál ilyeneket, alapvetően vadállat mind. Am a legtöbb leépült elme onnan jön.

Továbbra is elég hülyén fogjátok fel.. persze h kell ez a választásokhoz, mér ne használnák ki? Cigit meg épp azért nem fogják betiltani mer jó bevétel és nem öl olyan gyorsan..
Szivem szerint én is kitiltatnék jópár dolgot az országból de nem írom le mert baromság és nem vág a témába(+elég gyerekes).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. L3cso
2009.06.09. 08:55
Ez annyira tipikus. Van valami kis német kretén akiből rögtön általánosítanak/megpróbálják felhasználni politikai célok érdekében. Hülyeség ellen nincs gyógyszer, legközelebb majd ráfogják a TV-re, hogy nézett egy erőszakos filmet, aztán majd ha azt is betiltották rákenik a családi helyzetre.

Az egész dologból azt emelték ki, hogy "kedvenc játéka a CS", NA ÉS? Lehet, hogy a kedvenc filmje meg a fűrész volt, kit érdekel. Az ilyen tiltsuk be ezt, tiltsuk be azt dolog általában csak még nagyobb ellenállást vált ki a célcsoportból.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. siskanyi
2009.06.09. 09:12
"Továbbra is elég hülyén fogjátok fel.. persze h kell ez a választásokhoz, mér ne használnák ki?"
Hát ebbe most ne menjünk bele,csak annyi hogy van egy határ,és ez már undorító,ráadásul az eberek nagy része ezt nem látja át(vagy nem is érdekli),mindenesetre én nem örülnék neki ha egy párt,a tömeggyilkos rokonommal kampányolna,még ha próbálja burkoltan csinálni akkor se.
Egyébként a katonasággal teljes mértékbe egyetértek az iraq-ba állomásozó katonák egytől-egyig elmebetegek,(vagy azok lesznek) érzik a halált és bediliznek,de szerintem az emberek nagy része is hasonlóan viselkedne ha az életéről lenne szó.
Hülye felfogásról megy annyit hogy csak hasonlatokat próbálnak felhozni a gyerekes érvelésekre,szerintem legalább olyan hülyén fogják fel a németek ezt az egészet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. danee91
2009.06.09. 09:43
Én is azt mondom, egyéntől függ, kire mennyire hat 1 játék, és mit képes tenni utána. Én az a nyugodt típus vagyok, aki 12 év játék után se ütött szét 1 egeretbillentyűzetet, se netes multis játék esetén, sem LAN Party során...Sztem ez nevelés kérdése is vmennyire. Aki meg nem képes kordában tartani az indulatait, az lehet h másokon vezeti le, mint a hírben, vagy eleve vmi gond van az agyával. A ritka esetek egyikében, ha mégis felhúzom magam vmin, akkor magamban mérgelődök, vagy jó erősen bevágom a WC ajtót a dolgom után
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. TheDj
2009.06.09. 10:01
Istenem...pont a németek pattognak, amikor betegebbnél betegebb pornófilmeket csinálnak? Legelőször azokkal kellene valamit kezdeni...
Tényleg egyre unalmasabb, hogy a játékokat okolják egy-egy ilyen eset kapcsán és az emberi tényezőt kihagyják. Értem ezt úgy, hogy nem szükséges ahhoz semmilyen játék, hogy valaki bekattanjon; akiben ott van a hajlam rá az játék nélkül is be fog kattanni.


OFF-
Ugyanakkor ha már ilyen szépen elkanyarodtatok a témától a cigizéssel. Kicsit unalmas már az is, hogy úton útfélen mindenki le akar szoktatni. Mint ez az eset is mutatja: vannak kirívó esetek is ( dohányzás kapcsán ez a passzív dohányzásból eredő halál lenne). Dohányosok közt is vannak bunkók, de emiatt nem kéne üldözni minden bagóst. Más felől ez már erőteljesen súrolja a negatív diszkrimináció fogalmát. Majd ha én azt mondom egy nem dohányosnak, hogy "de igenis gyújts rá" akkor lehet joguk a nemdohányosoknak kampányt indítani. De ez még nem történt meg. Mindaddig amíg nem kérek rá pénzt a nemdohányosoktól a cigimre, addig tessék engem békében hagyni. Megkeresem a pénzt rá, az én tüdőmet rongálom vele és akár hiszitek, akár nem kedves nemdohányzók: még arra is odaszoktam figyelni, hogy ne menjen a másikra a füst. Ahelyett, hogy üldöztök minket inkább az alapvető feltételeit kéne megteremteni a kultúrált dohányzáshoz: csikktartók, szemetesek stbstb. Amikor már 150-200 métert sétálok a csikkel a kezemben,akkor már én is beveszem a nihilinicum-acid tablettát (ismertebb nevén a tablettát) és eldobom a cigit. Szerintem ily' módon a kecske is jól lakik és a káposzta is megmarad, de ettől még bunkó emberek továbbra is lesznek...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. pluto
2009.06.09. 10:03
Sztem azért akarják betiltani, mert zavarja őket hogy minden játékban a németek ellen kell lenni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. d311c
2009.06.09. 10:37
OFF:

TheDJ: Ha minden dohányos elszaladna mikor nemdohányzóra száll a füst, avval simán kiegyeznék. De ezt mindenki tudja, hogy általában nem így van.
A nemdohányzáshoz való jog pedig miért nem lehet erősebb?

És miért költsek arra - akár az adómon keresztül - hogy a dohányosoknak legyen hamutartója? Akár vihetnél magaddal azt is, és már nem is kell. Viszed az összes kelléket, csak ezt nem? A kutyája után is vigyen mindenki magával zácskókat, és intézze el a termelt mocskot.
Nem is beszélve az egészségügyi pluszkiadásokról, amihez megint hozzá kell járulnom, stb. stb. Ezért van közöm hozzá, és ezért szeretném, ha mindenki leszokna.
Nyilván egy dohányos szempontjából ez nagyon egyoldalú és korlátozó, de az is az, hogy mindenkire, és még ha tudom, rá is fújom - tisztelet a ritka kivételeknek.

/ON
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. prohlep
2009.06.09. 11:28
Tiltás önmagában nem csak nem elegendő, hanem olyan dolgot is megtilt, amit méltánytalan megtiltani.

De ebből még nem következik a tiltás ellenkezője, hogy mindig mindent engedjünk.

Az eddigi hozzászólásokból ragyogóan körvonalazódik, hogy a tiltás, szabályozás, törvény önmagában nem megfelelő eszköz, mert nem hagyható figyelmen kívül az ember és lelke. Amely bonyolult, mert valami láttán, valami átélése során vagy nyitottá válik arra, vagy éppen elzárkózik a valóságos élet során attól.

Korunk jogállamiság-ideáljának nagy hibája, hogy formálisan axiomatizál és nem foglalkozik a társadalom lelkiségével, lekiséghez való eszközökkel.

Dohányzás tipikus példa: mit ér a csomagokra nyomtatott hatalmas figyelmeztetés? Jogállami szinten el van intézve a dolog, de a dohányosok lelkével nem foglalkoznak, például akkor sem foglalkoztak, amikor rászokott.

Dohányosok, leendő dohányosok lelkével nem foglalkoznak, csak jogallami szabályozás, azt kész.

Sokkal izgalmasabb megoldás lenne, hogyha lövöldözős játék közben néhány sikeres találat után beesel a gyászoló család esti vacsorájához, ahol üres egy hely. De nem neked, hanem akit lelőttél.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. TheDj
2009.06.09. 11:30
d311c:

OFF
nem hiszem, hogy csak te adózol jóember...a dohányosok is adóznak ettől még nem kevesebbek mint te. lehet jogod nem dohányozni és nem is
akarlak eltéríteni a szándékodtól. Jobban örülnék neki, ha te is tiszteletben tartanád az én döntésem.
Az hogy a közterületeken nincs kinn hamutál...a kutyásoknak is tesznek ki szemetest, amibe a kutyagumit tudják dobni. Végülis jobb lenne ha mindenki vinne magával egy szemetest és akkor már kukák sem kellenének...ilyen alapon...de ha így gondolod, akkor az adód sokkal jobb helyen van a naplopóknál, az alkoholistáknál vagy bűnözőknél stb. Én, aki dolgozom és adózom nehogymár legyen egy káros szenvedélyem, amiért én fizetek és a tüdőm is én adom hozzá... ettől valószínűleg sokkal kevesebb vagyok mint az előbb felsorolt, az adóinkon élősködő lényeknek (embernek sajnos nem tudom őket tekinteni)

de végigolvasva a hozzászólásokat még mindig nem igazán értem, hogy jön a dohányzás az állítólag számítógépes játékok miatt elkövetett gyilkoláshoz...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. jadam92
2009.06.09. 12:46
így is úgyis be fogják majd szerezni a játékokat...pl. internetről STEAM, vagy el utaznak shoppingolni Magyarországra..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. d311c
2009.06.09. 14:30
"de végigolvasva a hozzászólásokat még mindig nem igazán értem, hogy jön a dohányzás az állítólag számítógépes játékok miatt elkövetett gyilkoláshoz..."

innen:

"Millió eü felmérés a passzív dohányzás milliós halálos táborából, és mégsem tiltják be rendesen világszerte. Ilyen lövöldözős halottak száma meg az ezredrészét nem éri el. De a hülye politikusnak evvel jobban megéri kampányolni, mint a cigi betiltásával."
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Csaber
2009.06.09. 15:05
Finoman fogalmazva erősen csökken szellemi képességű politikusok vannak arrafelé , aki a játékok miatt öl , ott alapból hülye a gyerek , na és a kedves szülő is ,( akik gyakran tagadják felelősségüket(miközben a 8 éves gyereknek 18 éven felülieknek ajánlott játékot vesz) , szerintem a gyerekek védelmében hatásosabb volna ha komolyabban vennék az ajánlott korhatárokat és a kedves anyuci , apuci is odafigyelne a gyerekre egy picit , nem az hogy reggel leülteti a gép elé és egész nap ott marad...,


nem tudom ki miért van kiakadva a dohányzáson , szinte minden helyen van kijelölt dohányzóhely... , aki nem dohányzik nem megy oda ...abba valaki belegondolt hogy a rendszeres napi 5-10 óra játék a pc (konzol)előtt is káros? (stressz , 0 mozgás , a külvilággal szinte csak virtuálisan tartja a kapcsolatot )
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Adriján
2009.06.09. 19:18
Ahogy említettem már nem a játék volt az oka annak, hogy belevágott a mészárlásba.. nem voltak barátai, kerülték az iskolában + a barátnője is szakított vele.
Nem a játék volt a gyújtópont, de adott neki egy kis löketet..
Amúgy ha utánna néztek többnyire csak lányokkal végzett.. rajtuk akarta megbosszulni azt h lúzernek tartották és

http://index.hu/bulvar/2009/03/11/foleg_la...szagi_amokfuto/

(persze ennek nagy része csak feltételezés, de ha igaz, csak a Ti álláspontotokat igazolja)

Mivel nincs más dolog amit betilthatnának vagy szabályozhatnának ezért döntöttek úgy gondolom, hogy kísérletet tesznek az erőszakos játékok betiltására..
fura lenne ha csak engedéllyel vagy kizárólag pszihológiai lelet felmutatásával lehetne csak csajozni vagy emberek közé menni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. szivacs200
2009.06.09. 20:39
a gyerekkel van a gond, több éve codozom, cs meg ienek és mégsem gyilkolok embereket
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. MassKilla
2009.06.10. 09:49
Nincs ez így jól mecsinálva! mért csak a legutóbbi oldal hozzászólásíit lehet elolvasni?? a többit csaka fórumban lehet! tök macerás!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. kisdeak
2009.06.10. 12:38
azért mert az elmebeteg játékfüggők 24-ből 28 órát gépeznek egy nap és nem birnak magukon uralkodni azért ne engem büntessenek.. én is évek óta cod-ozok.. mostanság csézek.. és még nem mészároltam sehol se és nemis fogok.. ez az én véleményem.. néha énis ideges vagyok de nem megyek el mészárolni.. pillanatok alatt lenyugszok.. ;D
jah és mellesleg aki nem bir vesziteni.. sok singleplayer játék van amatőr és zöldfülű fokozattal.. ^^
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Gate07
2009.06.10. 16:14
Attól, hogy valaki játékfüggő még nem fog lövöldözni 1 iskolában, max akkor ha már alapból valami baj van nála. De persze valamire rá kell fogni és az milyen jól hangzik, hogy Pistike márpedig azért lövöldözött az iskolában mert beleélte magát a jáétkba... Amúgy azután a német incidens után 4 dolog derült ki a srácról:
1. Kissebbségi komplexusokkal küszködik
2. Pszihiátirai kezelés alatt áll
3. Az apja világ életében fegyvereket gyűjtött és hozzájuk lőszert is tartott odahaza
4. Counter Strike játékos volt
Tehát, mi miatt kezdett el lövöldözni ész nélkül? Naná, hogy a CS miatt. Erről ennyit.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. vna
2009.06.10. 16:56
"Az olyan játékok gyártása és forgalmazása, amelyben [...] valamilyen más ember vagy emberszerű humanoid elleni erőszakos cselekedet szerepel, tilos."

Tehát a német fejlesztőcsapat, aki pl. a FIFA Manager-t készíti, jobb ha messzire költözik, mert a játékukban évről évre 3D-ben lehet látni, ahogy a gép által folytatott szimulációban, sokszor szándékosan, egy ember egy másiknak, erőszakos cselekedetével, sérülést okoz, akár betöri az arcát vagy eltörheti a lábát is.

Persze lehet vitatkozni a realisztikus ábrázoláson, de akkor pl. a CS 1.6 sem realisztikus, hiszen legjobb esetben is kocka-alakúak a vércseppek.
Emellett mi a helyzet azokkal a játékokkal, amelyekben ki lehet kapcsolni a vért, akkor már nem realisztikus ugye?

Ezen csak a németek veszíthetnek pénzt: kevesebb munka->kevesebb munkahely, kisebb kínálat->kisebb bevétel, ködös megfogalmazás->sok per.

Ezen felül a törvénynek statisztikai alapon nincs esélye, hiszen bármilyen játékkal is játszott az elkövető, az avval játszó németeknek csak többszázezredét %-át jelenti.
Illetve logikusan a törvénynek csak addig lehet létjogosultsága, ameddig egy hasonló bűnt nem követ(nek) el, ahol az elkövető(k) valamely németországi és/vagy nem erőszakos játékkal szokott/szoktak játszani.

Bár a törvényalkotók nyilván azt nem vennék figyelembe egy nyomozáskor ha pl. egy gyilkos a napjai nagy részét egy nem erőszakos játékkal játszva tölti, pedig ez megcáfolja az ő elméletüket. (Szerintem évi legfeljebb 1-2 esetet kivéve egyáltalán nem kéne figyelembe venni az elkövető játszási szokásait.)

Az kimaradt, hogy a humanoid alapból emberszerűt jelent.
Ráadásul ebbe beletartoznak pl. az androidok is és az összes olyan egyed, amely két lábon, felegyenesedve jár és hasonlít egy emberre.

Úgyhogy jöhetnek a vadászjátékok, amíg azokat be nem tiltják egy vadászpuskás hülyegyerek miatt, aztán már csak a fantasy kategória marad, ameddig maradhat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. d311c
2009.06.10. 17:26
Gondolom a végén feledésbe merül az egész, semmi sem lesz belőle.
Csak kellett valami politikai látszatcselekvés a médiának, hogy legyen min csámcsogni, és közben legyen ideje leülni a dolognak - annyi időre, hogy már érdektelenné váljon.
Tudjuk, hogy folyik ez, nem kell a németekhez menni érte.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. zavek
2009.06.11. 12:44
És ha sikerülne betiltani? (Amire szinte semmi esély) Utána az autós játékok következnének, mert sok az autóbaleset és a gyalogosgázolás?... Visszatérve ide, gusztustalan hogy megnyomorított családok szerencsétlenségével kampányolnak. Hagyják őket békén! Van elég bajuk így is. Szegények
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. jadam92
2009.06.11. 12:59
Az a legkomolyabb amikor a CSS s gyerekről ki derül hogy 5 éves.... és 2 éve CSS zik... én kb.: 13 éves koromtól NETezek vagy játszok gyilkolós játékokkal mert régen hogy elő ugranak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!