iPon Hírek

Némileg megengedőbb lesz az új Blu-ray

Dátum | 2009. 06. 13.
Szerző | Gabriel
Csoport | ADATTÁROLÁS

Bejelentette a Blu-ray másolásvédelmét kezelő szervezet, hogy a szabvány legújabb változata biztonsági okokból már engedélyezni fogja a másolást - egyetlen egyszer, és azt is maximálisan ellenőrzött körülmények között.

Michael Ayers, az AACS Licensing Authority elnökének elmondása szerint ez az opció 2010 első negyedében jelenik majd meg, és egészen pontosan egy teljes felbontású, ún. Managed Copy-t ("kezelt másolatot") engedélyez korongonként.

Szabályozzák azonban a mennyiség mellett a másolás célállomását is, mivel az csak másik Blu-ray- vagy épp sima DVD-korongra, esetleg DRM-kompatibilis Windows Media fájlba kerülhet.

Ahhoz persze, hogy mindez flottul működhessen, a lejátszóknak is támogatniuk kell a változásokat - egyes forgalmazók pedig extra díjat is felszámíthatnak a másolatért, vagy egyszerűen le is tilthatják ezt az opciót, ha az extra díjat túl magasnak találják, vagy ha nem rendelkeznek az adott anyag valamennyi jogával.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Necc
2009.06.13. 18:32
VISSZA A HIRHEZ

Egy újabb idióta értelmetlen funkció az AACS "szolgáltatásai" között.
Már nagyon régóta támogatja a szabvány az MMC (Mandatory Managed Copy) szolgáltatást, de a gyakorlatban ez úgysem fog megvalósulni.

A gyakorlat a mai napig az, hogy ez az átkozott AACS védelem kolosszális gátat szab a Blu-ray elterjedésének, és hiába van ma már rengeteg házban HDTV (ne a magyar példát vegyük alapul), sokan még így is a warezt választják.

Ezek a gazdag beképzelt egoista [saját ízlésednek megfelelő káromkodós blokkot képzeletben szúrd be ide] csak arra sarkalnak, hogy használjak warezt ahelyett, hogy legális tartalmakat vennék.

Szóval én még mindig ezt mondom: bluray.com
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. prohlep
2009.06.13. 20:00
Helyesebb út lenne, hogy az eredeti korongot, annak állapotától függetlenül bármikor kötelesek lennének egy kifogástalan állapotúra cserélni, mondjuk egy nyers üres lemezanyag áráért.

Ez tenné világossá, hogy az ember a TARTALMAT vásárolta meg elsődlegesen és nem a konkrét korongot, mint rizikófaktort.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!