iPon Hírek

Nemsokára befuthat a ZTE Blade V2

Dátum | 2015. 01. 26.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az okostelefonok körében a Blade név minden bizonnyal már rengeteg embernek ismerős lehet. A ZTE Blade széria még az első készülékével alapozta meg igazán a nevét, mostanra pedig már elég sok mobil jelent meg ezzel a névvel.
Az eddigi Blade modellek a költséghatékonyságukkal próbálták megnyerni maguknak a vásárlókat, és nincs ez másként a Blade V2 esetében sem. Az újdonságnál a ZTE két fő tulajdonságra helyezte a hangsúlyt. Az egyik a villámgyors mobilinternet-elérés, a másik pedig az önarcképfotózás. Az új Blade egy olyan hálózati modemmel lett ellátva, ami már 4G LTE támogatással is szolgál, ráadásul négyes kategóriással tehát a le- és feltöltési sebessége 150, illetve 50 Mbps. Ezt a lehetőséget a Qualcomm Snapdragon 410 kategóriás lapka szállítja a készülék számára. Továbbá ez a chip gondoskodik még a 802.11 a/b/g/n Wi-Fi-ről, a Bluetooth 4.0 LE támogatásról és az A-GPS vevőről is, ami a pontosabb és gyorsabb helymeghatározás érdekében több navigációs hálózattal kommunikál egyidejűleg. A négymagos, 64 bites SoC 1,2 GHz-es frekvencián üzemelő Cortex-A53 egységeket, valamint egy Adreno 306 grafikus processzort rejt. Az önarcképek készítéséről egy 5 megapixeles előlapi kamera gondoskodik majd, ami széles látószöggel fog dolgozni, hogy egyetlen fontos személy vagy tárgy se maradjon le az elkészült fotóról. A szelfizést egy extra szoftveres funkcióval is próbálják segíteni, az exponálást el lehet majd indítani egy egyszerű kézmozdulattal, amit követően három másodperc van a megfelelő „póz” felvételére. Természetesen az eredeti funkcióját is el tudja látni ez az egység, méghozzá kellően jó minőségben, HD videóhívások folytathatóak majd vele. A főkamerája a telefonnak már 13 megapixeles lett, és egy LED-es villanó is társul hozzá, így a fontosabb momentumok megörökítésére továbbra is érdemes lesz inkább ezt használni. Mindkét kamera BSI szenzort kapott. Az elkészült fotók és videók az 5 hüvelykes megjelenítőn nézhetőek majd vissza. A ZTE egy IPS technológiás panel bevetése mellett döntött, amihez 720p-s felbontás társul. A 294 PPI-s pixelsűrűség révén kellően éles végeredménnyel fog szolgálni a kijelző, ráadásul előre láthatólag a fényereje, a színhűsége és a betekintési szögei is rendben lesznek.
A friss Blade egészen elegáns darab lett, a letisztult téglatest dizájnt csak a megjelenítője alatt található kék gyűrű töri meg, amit a ZTE a felsőkategóriás Nubiákról emelt át a „kis” Blade-re. A készüléken az Android 4.4 KitKat fog futni, de remélhetőleg a ZTE szeretné kiteljesíteni a 64 bit támogatást, és ennek érdekében elkészítik rá a későbbiekben az Android 5.0 Lollipop frissítést is. A rendszernek 1 GB-nyi memóriával kell egyébiránt gazdálkodnia, ami egy átlagos felhasználó számára elegendő lesz a mindennapok során, viszont akik rutinosabban mozognak az alkalmazások között, azok hamar belefuthatnak a telefon határaiba. A tárhely 8 GB-os méretet öltött, és microSD kártyával bővíthető, amennyiben kevésnek bizonyulna. A telefon üzemidejéről egy 2400 mAh-s akkumulátor fog gondoskodni, ami vegyes használattal még nagyjából átlagos üzemidőt produkálhat.
A ZTE Blade V2 egyelőre ütőképes konstrukciónak ígérkezik, de ahhoz, hogy sikerrel vegye fel a harcot a többi piaci szereplővel, még elengedhetetlen egy kellemes ár is. Sajnos a kínai gyártó arról egyelőre nem beszélt, hogy mennyibe kerül majd pontosan a készülék, és ezzel együtt a megjelenés helyét és időpontját is homály fedi. Valószínűleg a legtöbb Blade-hez hasonlóan ezt is széles körben fogják forgalmazni, így a hazai boltok polcaira is juthat belőle.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. ocse
2015.01.27. 07:09
A tököm tele van már ezzel a szelfimániával. Ahelyett, hogy raktak volna kétszer ennyi ramot, tettek bele egy kamerát a cicafiúknak és cicalányoknak.
Pár éve még nem hittem volna, hogy a telefonok legfontosabb tulajdonsága az lesz, hogy az önimádó retardáltak milyen kamerával fotózhatják 0-24 órában a pofájukat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. expander
2015.01.27. 13:22
Inkább raknának már bele jó oprendszert! Nem kell ide több ram...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. dwhcgamer ocse
2015.01.29. 05:45
Egy idióta kitalálta ezt a szelfi marharépaságot és sokan mennek utána. Kitalálok vmit...beleugrok a kútba, mert "annyira tök jó" gyerek utánam! A sok rat facebook függőnek találták ki akiknek nincs élete. A társadalom nagy része vevő a sok marhaságra, sajnos!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!