iPon Hírek

Nemsokára indul a DotA 2 béta!

Dátum | 2011. 08. 17.
Szerző | Chocho
Csoport | JÁTÉK

Bár a DotA 2-ről még mindig nem tudunk eleget, illetve majdnem semmit, a Valve a GamesComra egy kellemes meglepetéssel szolgált a hírzárlatra kissé idegesen reagáló rajongóknak (Az megvan, hogy pár srác kiült tüntetni a Valve elé a Half-Life 3 miatt? Nem? Nos, csak le kell nézni az első képre...). Már most lehet jelentkezni a játék bétatesztjére, melyhez nem kell mást tenni, mint regisztrálni a hivatalos oldalon és remélni, hogy minket húznak ki a kalapból. A GamesComon egyébként egy csapat szerencsés ki is próbálhatja a programot, igaz ez nekünk otthonülőknek nem vigasz.

Két lelkes rajongó tüntetett a HL3-ért. Még Gabe is lement hozzájuk...
A DotA 2 egyébként a Valve műhelyében készül, ami azért különös, mert az első rész egy Warcraft III modifikáció volt. Bizony, a Defense of the Ancients nem is forgalmazott játék, hanem ingyenes program, amit a Warcraft III tulajdonosai innét tölthetnek le kipróbálásra. Hogy akkor miért a Valve és miért nem a jogokat eredetileg birtokló Blizzard? Nos, utóbbi nem igazán foglalkozott a játékkal, illetve mire észbe kapott, a Valve már lecsapott annak kitalálóira és szép irodát, kényelmes bőrfotlet, csinos titkárnőt ajánlott nekik egy Steamre készített Source engine-es folytatás fejében. S persze ki ne akarna a Valve-nál dolgozni, ugye... A Blizzard azóta is folyamatosan támadja a céget, szerintük Gabe Newell és csapata hülyét csinált belőlük, ami ugyan nem kizárt, mi mégis örülhetünk, hisz így nem az Activison karmai közé került a kreatív brigád.A DotA 2 játékmenetét egyébként homály fedi, mindössze az alapok ismerhetőek. A DotA 2 játékdizájnja - akárcsak a mod - ötvözi a klasszikus valósidejű stratégiák, a szerepjátékok és a nyugati hack 'n slashek (csúnyán kifejezve magunkat, "Diablo klónok") stílusjegyeit. A játékosok úgynevezett hősöket testesítenek meg, akik az RPG-kben látottakhoz hasonlóan tapasztalati pontokat gyűjtenek és fejlődnek a csaták alatt, maximum 25-ös szintig. A pályán két erődítmény áll, melyben egy-egy "ancient", azaz ős lakozik. A két csoportra osztott játékosok célja pedig nem más, mint hogy elpusztítsák az ellenség ősét, miközben védelmi tornyokat húzva próbálják megvédeni a sajátjukat.

A DotA 2 elődjéhez hasonlóan kizárólag a többjátékos módra összpontosít majd, tehát kampány nem lesz a programban. Megjelenés egyelőre nincs, csak a homályos "2011 vége előtt" kijelentés, amit viszont a Valve-t ismerve nem szabad komolyan venni. Jobb tehát, ha jövőre számítunk a játékra, addig viszont itt ez a remek kis trailer (fent), amivel a Valve a GamesComot ünnepelte. Sok nem derül ki belőle, de a hangulat a helyén van, és végeredményen ez a legfontosabb. Na és hogy mi van a Half-Life 3-mal? He... hehe... hehehehe...

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. Sturmtiger
2011.08.18. 00:40
Félreolvastam és elsőre a Day Of The Tentacle-re gondoltam, de látom nem nyert. Pedig azt nagyon szerettem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. happy
2011.08.20. 13:42
Van már HoN, meg LoL, minek mégegy?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. attilacz
2011.08.20. 22:00
Minek egyáltalán több játékot fejleszteni? Úgy is van már minden stíluson belül egy csomó játék...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. _SammY_
2011.08.22. 15:55
"happy" azért mert azok olcsó utánzatok, ez pedig a rajongóknak szól eredetit a készítőtől. Na ezért. Illetve mert megérdemeljük.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. bitrol
2011.08.24. 01:48
_SammY_-nek igaza van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!