iPon Hírek

Nemzetközi lesz a Baidu

Dátum | 2012. 01. 16.
Szerző | Jools
Csoport | IT VILÁG

Kína vezető keresőmotorja, a Baidu tulajdonosai hétfőn bejelentették, hogy megkezdődött nemzetközi ügyeket intéző irodájuk építése, amelynek segítségével remélhetőleg hamar betörnek a világpiacra. A céget 2000-ben alapították, termékei között 57 keresési és közösségi szolgáltatás szerepel, köztük a Baidu enciklopédia, amely a szakértők szerint könnyen a Wikipédia versenytársa lehet. A baidu.com jelenleg az ötödik legnagyobb forgalmú oldal az Alexa rangsorában, a Google, a Facebook, a Youtube és a Yahoo mögött.

A nemzetközi iroda Shenzhen városában épül és 2015-re készül el. A 220 ezer négyzetméteres komplexum több mint kétszer olyan nagy lesz, mint a cég jelenlegi főhadiszállása Pekingben, és az új létesítmény tízezer alkalmazottnak ad majd otthont.

A Baidu már megtette az első lépéseket a nemzetközivé válás útján: 2007-ben Japánban kezdett el keresőmotort működtetni, tavaly pedig Egyiptomban, Thaiföldön és Vietnámban indított útjára egy linkgyűjteményt, valamint Q&A tájékoztató szolgáltatásokat.

A pekingi központ
Májusban bejelentették, hogy már dolgoznak egy többnyelvű kezelőfelület kialakításán külföldi piacok számára, de ennél részletesebb információkat nem árultak el a további tervekről.

Az új épületben kapnak majd helyet a Dél-Kínát érintő szolgáltatások is, valamint egy kutatóközpont, ahol a cég mobilinternetes fejlesztésein fognak dolgozni. A Baidu és a Dell már árusítja Kínában Baidu Yi platformon futó okostelefonját.

A cégóriás alkalmazottainak száma ugrásszerűen gyarapodott az elmúlt években: míg 2009-ben hétezer, jelenleg már 15 ezer ember dolgozik a Baidunál.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. Atocha
2012.01.16. 19:38
A kínaiak már a spájzban vannak...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Sturmtiger
2012.01.16. 20:26
Meg a padláson, konyhában, szekrényben, sütőben, utcán, nyakadon... ... ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. YuGabe
2012.01.16. 20:44
"Beijing" az magyarul Peking... És nem csoda, hogy az egyik legnagyobb forgalmú oldal, a kínaiknak is böngészniük kell valahogy az internetet - arról nem is beszélve, hogy a cenzúra miatt nem is hiszem, hogy tudnak máshogyan. És nem ötven kínai van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Jools
2012.01.16. 21:31
YuGabe: Pekingért elnézést, agyi rövidzárlat, ráadásul kétszer javítottam. A másik dologban is igazad van, de itt inkább az a kérdés, hogy mire jutnak majd, ha a kínain kívül más nyelveken is működőképes lesz a kereső vagy az enciklopédia.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. YuGabe
2012.01.16. 22:06
Előfordul, nekem is csak a második előfordulásánál esett le, hogy magyarul nem úgy van
Most hirtelen nem jut eszembe pontosan, de néhány évvel ezelőtt volt egy hír egy kínai óriásvállalatról, ami majd az Amazont meg az eBay-t igázza le... hát azóta sem történt meg

Amúgy is a Nagy Fal nem csak fizikai, hanem jelentős filozófiai határ is véleményem szerint. Ergo annyira más világ van a Fal két oldalán, hogy az ötletek jelentős része csak valamelyik oldalán érvényesül. Abban sincs sok ráció, hogy az iPhone, Google, MS és sok további óriásvállalat, cég, IP, termék, ötlet, stb. nem életképes Kínában. Úgy gondolom, hogy az ottani ötletek jelentős része nem életképes itt - és a Baidu szerintem labdába sem rúghat Kínán kívül máshol. Persze ez személyes vélemény, nem szakértői
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. pjszilard
2012.01.16. 22:54
Meert hasznaltam eddig a goolet, nem ertem.

搜索设置|登录注册

新 闻 网 页 贴 吧 知 道 MP3 图 片 视 频 地 图

空间 百科 hao123 | 更多>>

加入百度推广 | 搜索风云榜 | 关于百度 | About Baidu
©2012 Baidu 使用百度前必读 京ICP证030173号
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. XtreemX
2012.01.16. 23:47
Felesleges erolkodes.. Ezt a cuccot csak a ferdeszemuek eszik meg.. reszemrol Google.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!