iPon Hírek

Népszerű kártyákat tilt ki a Blizzard a Hearthstone-arénából

Dátum | 2016. 09. 09.
Szerző | Nephin
Csoport | JÁTÉK

A Blizzard bejelentette, hogy a Hearthstone Arena játékmódjából ki fog tiltani néhányat a legnépszerűbb kártyák közül. Az Arena lényege, hogy a játék elején véletlenszerűen felkínált lapokból építjük meg a használt paklit, de a legerősebb és leginkább kedvelt választások újra és újra előkerülnek. Ha egy Hunter ellen játszunk, akkor valószínűleg lesz Starving Buzzardja, mellyel lapot húz az állatok megidézésekor, de nagy eséllyel lesz Timber Wolfja és Snipe-ja is.
A Blizzard szeretné kicsit felrázni az arénát, ezért 45 lapot tiltanak ki innen, köztük az imént említetteket is. Egyik kiegészítő sem képez kivételt, sőt, számos olyan alapkártya is feketelistás lesz, melyek az indulás óta a játékban vannak. Az érintett lapok teljes körét Dean Ayala játékdizájner posztolta. A druidák elveszítik például a Poison Seeds kártyát, ami mindent megöl és alacsony szintű lényekkel helyettesít. A pap lemondhat a Lightwell gyógyító hatásáról és az olcsó hős-sebzést nyújtó Mind Blastról. A harcos nem kombinálhatja majd többé a Charge-ot és a Warsong Commandert. A paladin az egyetlen hős-osztály, melyet nem érintenek a változások. Nem ez az első eset, hogy a Blizzard belenyúlt az Arena játékmódba, de ez az eddigi legnagyobb átalakítás. Korábban csak egy-két kártyát vettek ki, azokat is a játékosok visszajelzései alapján, vagy ha a Whispers of the Old Gods kiegészítő C’Thunjához kötődtek.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. tomchee
2016.09.10. 20:10
Nincs lap nincs unbalance. Igazuk van. Egyszerűbb mint magát a kártát balanceolni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Zotya21 tomch...
2016.09.10. 20:28
hát ez az én se értem miért nem azon vannak hogy a ezek a lapok akkor kicsit gyengébbek legyenek
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2016.09.11. 11:08
csak ebben a játékmódban tiltják le őket, normálban ugyanúgy benne lehet a paklidba...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. tomchee Kerty
2016.09.11. 14:45
Nem lenne nehèz meg írni, hogy legyen egy arènás veziòja. Èn erre gondoltam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. nemlehet
2016.09.12. 08:38
Én nem vagyok pro, de az egyik barátom elég magas szinten tolja és vele beszélgettem erről. Ő mondta, hogy igazából az a baj, hogy 2 és 3 sebzés között pont annyi a különbség, hogy használhatatlan vagy OP. Nehéz ám ilyen kis számoknál kiegyensúlyozni a lapokat. Ha mondjuk 100 élet lenne akkor ott sokkal nagyobb a mozgástér, de nem annyi.

Én úgy tudom a blizzárd tartja a kapcsolatot a Pro scene-el mivel azért elég komoly e-sport a HS. Szóval csak úgy Joseph a fejlesztő nem fog egy ilyen döntést meghozni és másnap kitolni a patch-et.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. F2Face tomch...
2016.09.12. 16:52
Ez egy rettenetes cselekedet lenne játékdizájn szempontjából
Gondolj csak bele: egy ugyanazon lapnak 2 változatát kéne ismerned. Összezavaró lenne.
Jó ez így, ahogy a lapok standard/wild elkülönítése is jó döntés volt.
Nem egyszerű ilyen lapmennyiségnél, ilyen alacsony értékekkel manipuláló és ennyi játékmechanikával rendelkező játékot csakúgy balanszolgatni.
Mindemellett pedig szükség van a ratyi lapokra is, hogy tudjuk, mik a jó lapok és az OP lapokra is, hogy ragelni is lehessen. És itt jön képbe a "ban"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. YellowFlas...
2016.09.13. 01:37
Az egésznek annyi kéne, hogy a lapok ritkasági értékét módosítani kéne: pl ne legyen a Flamestrike Uncommon, hanem legalább Rare, a Rogue Backstab szintén stb. Szóval az igazán erős classok erős lapjait kéne módosítani. Valamint annak, aki 2. a meccsben, legyen több élete. 30 helyett kb 40.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!