iPon Hírek

Netbook-alkalmazásbolt az Inteltől

Dátum | 2009. 12. 04.
Szerző | Gabriel
Csoport | SZOFTVER

Megállíthatatlannak tűnik az alkalmazásbolt-trend terjedése. Most épp az Intel szánta el magát egy ilyen online felület kialakítására, amit kifejezetten netbookokhoz szánnak.

"Tanulj, fejlessz, árulj. Alkoss új, innovatív netbook-alkalmazásokat, a többi a mi dolgunk."
Ennek megfelelően már be is jelentették az Atomos gépekhez tervezett SDK béta változatának érkezését, 2010-re pedig (hogy ezen belül pontosan mikorra, azt még nem jelölték meg) szeretnék, ha már valamennyi Windows és Moblin rendszeren rendelkezésre állna majd az előtelepített alkalmazásbolt.

Az üzleti modell az iPhone-os App Store mintáját követi majd: a bevételek 70%-át a fejlesztők kapját, 30% pedig a partnereknek és a működtetési költségek fedezésére megy. Hasonlóan az Apple boltjához, itt is előzetes ellenőrzésnek vetik majd alá a beküldött programokat (remélhetőleg az ő ellenőrző rendszerük azért valamivel áttekinthetőbb lesz majd).

Ezen kívül túl sok részletet nem árultak el, de azt hangsúlyozták, hogy mihamarabb be szeretnék indítani a boltot - valamint esett még szó "közösségi" fókuszról is. A további fejleményekre láthatólag még várnunk kell egy kicsit.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. kihaennem
2009.12.05. 12:43
Köszi, már vártam egy ilyen hir felröppenését!
Király.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!