iPon Hírek

Netbook Atom processzorral és GeForce 9-cel

Dátum | 2008. 09. 09.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

A netbookok egy része már nem arról szól, amiről kellene: egyes termékek elrugaszkodtak az 500 dollár alatti árkategóriától, ezek a modellek már nem az olcsóságról és a spártai hardver körítésről szólnak. Az ASUS N10-es netbookja is a rendhagyó modellek közé tartozik, ugyanis a már előrendelhető újdonság ajánlott végfelhasználói ára 849 dollár, a netbook egyes hardver elemei is jobban emlékeztetnek egy teljes értékű noteszgépre, mint egy olcsó termékre.


Hogy mit is kapunk ezért a kevésnek egyáltalán nem mondható összegért? A processzor természetesen egy 1,6 GHz-es Intel Atom egység, ám a netbook további paraméterei már sokkal jobban hangzanak. A merevlemez szerepét egy 250 GB-os adattároló kapacitással szolgáló modell tölti be, a kis gép 2 GB rendszermemóriával, 802.11n WiFi adapterrel, Bluetooth támogatással és különlegességként egy GeForce 9300 GS videokártyával van felszerelve, amely 256 MB memóriával bír. A készülék 10,2 hüvelykes képátlójú kijelzővel van ellátva, amely 1024 x 600 pixeles natív felbontással üzemel, ezen kívül egy 1,3 MP-es webkamerát is találunk a netbookon. A rendszerben optikai meghajtó sajnos nem található, a gép Windows Vista Business vagy Windows XP Professional operációsrendszerrel kerül a boltok polcaira.
A termék az ASUS által "Hybrid Graphics"-nek nevezett támogatással is bír, amelynek köszönhetően az N10 esetében válthatunk a GMA950-es integrált és a diszkrét GeForce kártya között, ám ezzel a lehetőséggel kapcsolatban egyelőre nincsenek pontos információk. A kis netbookban 6 cellás akkumulátor foglal helyet.


A hírek szerint az ASUS az N10-es modellből egy olcsóbb változatot is piacra dob, amely már "csak" 749 dollárba kerül. Az olcsóbb netbook 160 GB-os merevlemezzel és Windows Vista Home Premium operációsrendszerrel érkezik, egyéb paramétereit tekintve pedig teljesen megegyezik a drágább modellel.


A két újdonság jövő hónapban jelenik meg Koreában, az európai megjelenéssel kapcsolatban azonban még nem közölt részleteket a gyártó.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. hartmy
2008.09.09. 21:59
http://www.boygeniusreport.com/gallery/com...087#picture_nav

Itt meg lehet találni hogy 3 féle konfigot adnak ki belőle nem kettőt (egyenlőre) és ha jól tom más oldalakon írták hogy amikor kijön a 330-as Dual Core Atom akkor azzal is adnak ki konfigot.Tovább a Geforce videókártyát egy kis kapcsolóval lehet ki be kapcsolgatni amitől 2 órát esik az akku üzemideje.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!