iPon Hírek

Netbook másfél tenyérméretben, UMID-módra

Dátum | 2008. 11. 13.
Szerző | Gabriel
Csoport | NOTEBOOK

A netbook-piac (túl)telítettségét figyelembe véve tényleg nagy szó, ha egy cég mégis képes valami különleges alkotással előállni ebben a kategóriában - és úgy tűnik, a Dél-Koreai UMID-nak ezúttal sikerült is egy ilyen valóban figyelemfelkeltő darabot összehoznia.


Ennek a kis MID-nek (mobil internet-eszköz) a legfőbb különlegessége természetesen maga a mérete. Konkrét és számszerű adatokat nem adtak meg róla, de a képeket elnézve határozottan kisebbnek tűnik még egy papírfedeles könyvnél is - leginkább talán a régi PSION PDA-kkal lehetne összevetni, bár persze teljesítmény terén jóval többre képes azoknál.


És hogy pontosan mennyivel is? Nos, a feldolgozó erőt természetesen Atom processzorok szolgáltatják (1,1 vagy 1,33GHz sebesség), memóriából 512MB vagy 1GB áll rendelkezésre, háttértárból pedig 8-32GB (SSD). A képernyő érintős (milyen is lenne), méretre 4,8 hüvelykes, felbontásra 1024 x 600-as.


Rendelkezik egy mini-USB 2.0 csatlakozóval, valamint micro-SD és USIM-kártya-rekesszel és 1,3 megapixeles webkamerával is. Súlya mindössze 31,5 deka, operációs rendszer terén pedig gyakorlatilag bármi szóba jöhet Linuxtól XP-n át Vistáig. "Szülőhazájában" már jövőre megjelenik, de hogy ki is kerül-e onnan, azt még éppúgy nem tudni, ahogyan az ára sem ismert.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások