iPon Hírek

NetNote: egy új kategória a noteszgépek piacán

Dátum | 2009. 09. 16.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

A hordozható számítógépek piacán egy új kategória megjelenésére számíthatunk a közeljövőben, ami nem más, mint a NetNote. A friss termékcsalád a VIA nevéhez fűződik és olyan 10,2 hüvelyk és 12,1 hüvelyk közötti hordozható gépeket tartalmaz majd, amelyek könnyűek, mint a netbookok, ám ezzel együtt képesek a Full HD videók zökkenőmentes lejátszására is, ami összességében az átlag Atom-alapú netbookokról nem mondható el (az ION-osokról igen).


A NetNote őrület két SurfBoard NetNote Edition platformmal kezdődhet meg, amelyek a VT6549-es és VT6552-es típusjelzéseket viselik, de ezzel egy időben kész konfigurációkat is kínál a gyártó, amelyek a NetNote Turnkey családban helyezkednek el. A platformok felhasználásával számos gyártó készíthet majd saját NetNote konfigurációt, így remélhetőleg bőven lesz majd választék a piacon. A termékek esetében közös tulajdonság, hogy mindannyian a VX885-ös lapkakészletre épülnek, amely hardveres gyorsítással teszi zökkenőmentessé a HD videók lejátszását. A rendszerekben DDR2-es memória modulok, valamint C7-M ULV vagy Nano processzorok kaphatnak helyet.


Kezdetben a VIA NetNote Edition platformok és a VIA NetNote Turnkey noteszgépek a VIA Global Mobility Bazaar Program résztvevői számára lesznek elérhetőek, ami tulajdonképpen egy, a kínai vezető gyártókat összefogó szövetséget takar. Ennek eredményeként az első NetNote konfigurációk Kínában fognak megjelenni, a hírek szerint még ebben a hónapban. A világ többi részén még várni kell a VIA alapokon nyugvó, 1080p felbontású videók lejátszására is képes NetNote-okra.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!