iPon Hírek

Neverwinter = co-op DAO?

Dátum | 2010. 09. 09.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

Jack Emmert célja a Neverwinterrel, hogy egy olyan multiplayer RPG-t hozzon el nekünk, ami legegyszerűbben úgy írható le mint egy kooperatív Dragon Age egy leheletnyivel az Oblivion nyílt világából, amit kedvünkre fedezhettük fel. Aztán arra a kérdésre, hogy mennyire lehet egy ilyen játék sikeres, úgyis mi adjuk meg rá a végső választ.

Korábbi hírünkhöz katt ide.
"A Dragon Age egy igazán személyes élményt nyújtott, a Neverwinterben több lesz a felfedezés és több mindent tanulhatunk majd meg a városról. Te egy kalandozót alakítasz, akit ide hívtak, célod pedig, hogy hírnevet és vagyont szerezz magadnak, elvégre ez minden D&D-s hős vágya."

A fókusz tehát egy kicsit eltolódott, de a lényeg marad. Lesznek látványos átvezetők, kidolgozott NPC karakterek szinkronnal és így tovább. Emmert hozzátette, hogy a Neverwinter tulajdonképpen folytatása lesz a BioWare féle NWN-nek és az Obsidian NWN2 játékainak, de a körítés más lesz. Egyrészről már a negyedik generációs Dungeons & Dragons szabályrendszert alkalmazza, másrészről pedig online játék lesz!

"Játszható lesz szólóban" - emelete ki Emmert. "Folyamatosan online kell lenned, de határozottan állíthatom, hogy játszhatod egyedül is."

"Lesznek állandó területek, ahol találkozhattok más játékosokkal, de senki nem kényszerít majd rá titeket, hogy játszatok együtt, ha nem akartok. Persze lesznek olyan részek, amiket csak csapattal lehet megcsinálni, de ezekhez felvehettek NPC csatlósokat." Hasonlítani fog a Guild Wars instanceolt szerkezetéhez, mely tele van tűzdelve ilyen szociális csomópontokkal, mint amilyeneket az előbb írtunk le. Emmert ezenkívül ígért még megjelenés utáni tartalmakat havi rendszerességgel, akár egy MMO-nál... Ettől függetlenül a játék nem MMORPG, hanem simán online-multiplayer játék.

Sok eltérés lesz az előbb említett műfajhoz képest, nem kevesebb, inkább más funkciókat tár majd elénk a játék. "Egy online multiplayerben nem kell hogy legyen PVP vagy tárgykészítés, csak egy maroknyi ember, akik együtt játszanak."

Nem, nem olyan lesz mint a Diablo: "A Diablo II olyan volt amit megvettél és egy hétvége alatt végigmentetek rajta a haverokkal LAN-on. Erről szólt. A Neverwinter esetében összejövünk az ismerősökkel a guildből, mondjuk akár egy WoW-os guildből, játszunk egy pár órát ekkor, egy néhányat akkor és egy hónap alatt szépen átmegyünk rajta, aztán jön is hozzá az új tartalom. Egyszerűen csak más a játékélmény."

"A lényeg az, hogy egy élvezetes szerepjátékot csináljunk." Nem lesz versenyfutás a játék végéig, nem lesz grindelés, mindez távol áll a játék ideológiájától...

A Neverwinter jövőre jön PC-re.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. Azrael
2010.09.09. 20:29
Igéretesnek tűnik, de ilyenkor mindig szkeptikus vagyok.
Ugyebár sokat akar a szarka.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. lackoo1111
2010.09.09. 21:08
Egy újabb ˇkoppintós" játék ? Nem erőltetik meg nagyon az agyukat a drága játékfejlesztők.Inkább az " egy kicsit innen,egy kicsit onnan " elvet követik .
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Azrael
2010.09.09. 22:01
A tehetségtelen másol, a zseni lop
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. krisztianb...
2010.09.10. 00:10
"Nem, nem olyan lesz mint a Diablo: "A Diablo II olyan volt amit megvettél és egy hétvége alatt végigmentetek rajta a haverokkal LAN-on."

szerintem emmert bácsinak vissza kéne venni az arcból...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. pctur
2010.09.10. 08:56
és majd megint az lesz, mint nwn-ben, hogy én kaotikus gonosz vagyok, haver törvényes jó és akkor az egyikőnk válaszol a cselekmény kérdésére?
szerepjáték az "solo". Sokan is játszhattok, de akkor is solo. nwn-t is ezért volt rossz játszani multiban eltérő karikkal...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. hympyke
2010.09.13. 08:45
Hát én éppen az nwn1-et tolom jelenleg is egy magyar PWn multiban. A kettőt elbacták, lehetetlen rá rendes PWt csinálni - pedig sokan készültünk rá.
Nem írják havidíjas lesz-e, ha igen akkor necces a buli.
A Diablos commentjével egyet is értek, bár a diablo2 alapjaiban is kaka volt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!