iPon Hírek

Neverwinter – Irány Menzoberranzan!

Dátum | 2015. 05. 07.
Szerző | Freelancer
Csoport | JÁTÉK

A Cryptic Studios bejelentése alapján a Dungeons and Dragons negyedik kiadásának módosított szabályrendszerét használó Neverwinter MMORPG következő moduljában, az Underdarkban a sötételfek egyik legnagyobb föld alatti városállamába, Menzoberranzanba látogathatunk majd el, hogy nem kisebb hősnek, mint a legendás Drizzt Do'Urdennek segítsünk egy közelebbről meg nem határozott feladat elvégzésében. A fajtája árulójává lett drow kalandjait kedvelők számára külön jó hír, hogy az új modul küldetéseit az őt kitaláló, világhírű fantasy szerző, R. A. Salvatore írta, így azok minőségére aligha lehet majd panaszunk. Mint ahogy az sem valószínű, hogy akár csak egyetlen percig is unatkozni fogunk új küldetésünk során.
Menzoberranzan ugyanis egyike Faerûn legbarátságtalanabb vidékeinek, ahol a sötételfek rabszolgák ezreit tartják több fajból, sőt, a kevésbé szerencsések a szörnyűséges pókistennő, Lloth áldozati oltárán végzik. Mivel a kegyetlen kínzásoknak köszönhetően a foglyok önálló akarata hamar megtörik, nem számíthatunk tőlük semmiféle segítségre. Sőt, mivel többségük mindennél jobban rettegi gazdái haragját, alighanem ők lesznek a legelszántabb ellenségeink. A Neverwinter: Underdark pontos megjelenési dátuma jelenleg nem ismert, de az ígéretek szerint még idén alászállhatunk majd Mélysötét ezer titkot és veszélyt rejtő birodalmába.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. BadDevil
2015.05.07. 16:19
"... külön jó hír, hogy az új modul küldetéseit az őt kitaláló, világhírű fantasy szerző, R. A. Salvatore írta, így azok minőségére aligha lehet majd panaszunk. "

Valóban egy gonddal kevesebb, nem kell izgulni, hogy esetleg valami olyat kap az ember, amit túlmutat a 200 szavas szókinccsel megtámogatott, abszolút kényelmes, megnyugató középszeren...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. KatonaKM BadDe...
2015.05.07. 17:58
Haha
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Bzsolt BadDe...
2015.05.07. 18:17
Látszik hogy nem olvastál tőle semmit

A játékrendszert annyira nem szeretem, de a kalandokat jól meg szokták írni. Aki kedveli a kockadobálós szerepjátékokat, az nem hiszem, hogy csalódna.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. magerg Bzsol...
2015.05.08. 08:51
Én olvastam Salvatore-t, de azt kell mondjam hogy kamaszként izgalmas és eredeti, felnőttként csak legyint rá az ember.
Sehol nincs egy Sapkowski vagy R. E. Howardhoz képest.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Leon121 mager...
2015.05.08. 09:46
Sapkowski még oké, egyetértek, hogy sokkal jobb Salvatore-nál. De Howard? Olvastam tőle pár jónak, fontosnak tartott Conan-novellát, de nagyon nem győzött meg... Nem mondom, hogy rosszabb Salvatore-nál, de jobbnak se nevezném, max régiesebb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. alicenorbi... BadDe...
2015.05.10. 18:31
Jaj, ne játszd már az eszedet, hogy egy játékban vársz magasabb színvonalú írásokat... Túl nagyot akartál mondani, de azért képmutatásnak jó lesz...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. slayer007
2015.05.11. 12:23
Meg kell mondjam, hogy tényleg lefelé ível szerintem Salvatore írása.
Anno még a Démon ébredését nagyon élveztem, meg Drizzt első kalandjait , de ahogy haladt előre a dolog, úgy laposodott. Gyűjtöm Salvatore könyveit (van vagy 30+), de már jó részét el sem olvastam. Nem csak mert ellaposodott, hanem mert már annyira nem esek nekik, időhiány miatt.
Nyugdíjas évekre jó lesz!
Azért rosszakat viszont nem ír. A játék pedig alapból unalmas, én hamar ráuntam. Az MMORPG-nek leáldozott szerintem, akármit is vetnek be, az emberek nagy része már ráunt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Orc666
2015.05.11. 12:46
Jujj. Sapkowski oké, Howard meg nem?? Az ízlésficam még rendben van, de hogy terjeszted is??
Sapkowski-t a kiskutya sem ismérné, ha pár lengyel srác nem dönt úgy egy ködös őszi estén 2006-ban, hogy az ő regényeire alapozza a játékát. És mivel a játék sikeres lett, egy időben divat lett Sapkowski-t olvasni. Ami miatt viszont a játék igazán sikeres lett (képi hangulat, harcrendszer, stb.) az a regényeiben sehol sincs jelen. Mondok neked 10-15 írót kapásból aki ezt a dark fantasy-hard fantasy stílust sokkal jobban tolja... Klisé-hegyek, borzasztóan-komolyan-veszem-magam stílus, ma nagyon divatos témák(rasszizmus, stb.)
Ami meg Howardot illeti: az ő zsenijét még a kortárs amerikai irodalom is elismerte (persze csak posztumusz, ahogy azt az irodalomban megszokhattuk...). Olyanok értékelték mint pl. Lovecraft, . Ja, lehet ő is túl "régies" neked. A stílusát nagyon sokan próbálták már utánozni, kevés sikerrel. Sikerült egy olyan atmoszférát teremtenie az írásaiban, ami szinte visszarepíti az embert az ősi, vad, történelem előtti időkbe. Sajnállak, hogy ezzel az élménnyel szegényebb vagy...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. BadDevil alice...
2015.05.13. 14:53
Volt már rá példa korábban is és épp készülőben van egy-két játék, ahol azért meg tudják ezt a színvonalat lépni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!