iPon Hírek

Neves gyártók legfrissebb hálózati adattárolói

Dátum | 2011. 06. 27.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

Az elmúlt napokban két neves gyártó is bemutatta legfrissebb adattárolóját: az Apple a 3 TB-os Time Capsule-ról, míg a Lacie a helyi és online tárhelyet egyformán kínáló CloudBox-ról rántotta le a leplet.

Apple Time Capsule, mostantól 3 TB-os változatban is

A gyártó végre friss modellel bővítette hálózati adattárolóját, amely így már nem csak 2 TB-os, hanem 3 TB-os adattároló kapacitást kínáló változatban is elérhető. A lépéssel egy időben megszüntették az 1 TB-os modell forgalmazását, a 2 TB-os példány pedig a korábbinál olcsóbb lett.


A 3 TB-os Time Capsule 499 dolláros ajánlott végfelhasználói áron kerül a boltok polcaira és természetesen kompatibilis az Apple adatmentő szoftverével, a Time Machine-nel, amely folyamatosan, automatikusan menti fájljainkat. A 3 TB-os példány elődjéhez hasonlóan kétsávos (2,4 GHz és 5 GHz) 802.11n WiFi támogatást kínál, de emellett rendelkezik beépítet tűzfallal és a WiFi kapcsolat esetében a WPA/WPA2, illetve a 128-bites WEP titkosítást is támogatja.

Az új modell érkezésével a 2 TB-os kiadás ára 299 dollárra csökkent.

CloudBox a Lacie kínálatából

A stílusos, dizájnos adattárolóiról ismert Lacie most újabb termékkel jelentkezik a piacon, amely adataink biztonságáról úgy gondoskodik, hogy helyi merevlemezen és felhő alapú szervereken is tárolja azokat.


Az újdonság a kétféle adattároló technológia kombinálásával próbál maximális biztonságot nyújtani adataink számára. A CloudBox titkosítva tárolja fájljainkat, amelyekhez bármikor hozzáférhetünk, ha szükséges. A felhő alapú adatmentő szolgáltatás segítségével ugyanúgy 100 GB-os adattároló kapacitáshoz jutunk, mint a termékbe épített merevlemez esetében, ám a felhő alapú szolgáltatás csak egy évig ingyenes, utána előfizetési díj ellenében meg kell újítani azt. A helyi és a felhő alapú adattároló ötvözésével adataink biztonságban vannak egy esetleges merevlemez meghibásodás esetén, de akkor is, ha véletlenül ellopnák a CloudBox-ot.


A két év garanciával érkező újdonság Gigabites Ethernet porton keresztül kapcsolódik a helyi hálózathoz és letisztult, szép dizájnnal rendelkezik. Az újdonság 117 x 117 x 38 mm-es mérettel, illetve 400 grammos súllyal rendelkezik és a Windows XP/Vista/7 operációs rendszerek mellett a Linux 2.6-os, illetve a Mac OS X 10.5-ös és 10.6-os operációs rendszerekkel is kompatibilis.


A jövő hónap folyamán megjelenő CloudBox 199 dolláros ajánlott végfelhasználói áron lesz elérhető.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. legyes
2011.06.27. 15:23
A HP MicroServer átírta a "low-cost" tároló piacot...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!