iPon Hírek

Nevet vált a Mobinnova Tegra alapú smartbookja

Dátum | 2009. 10. 15.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

Az Nvidia Tegra névre keresztelt SoC megoldása ha lassan is, de végre kezd elterjedni a piacon. A termék erőssége, hogy egy chip segítségével egy komplett, ráadásul igen-igen ütőképes rendszert alkot, amelyet főként MID készülékekben, okostelefonokban és mobil hordozható multimédia lejátszókban fognak alkalmazni. A Tegra a tegnapi hírek alapján akár a következő generációs Nintendo DS-ben is feltűnhet, azaz végre kezdi beváltani a chip a hozzá fűzött reményeket. Egy másik fontos terület a smartbookok piaca: ezek a készülékek tulajdonképpen az okostelefonok és a netbookok között helyezkednek el és ötvözik e két csoport egyes előnyös tulajdonságait.


A smartbookok között még idén júniusban mutatkozott be a Mobinnova megoldása, amely akkoriban még "Elan" fantázianévvel volt jelen a Computexen. A termék azóta sem került kereskedelmi forgalomba, ám új hírek érkeztek vele kapcsolatban. A Mobinnova átnevezte a Tegra alapú smartbookot, így az a nem is oly távoli jövőben már "Beam" fantázianévvel és picit módosított dizájnnal kerülhet a boltok polcaira. A gyártó tervei szerint a jövő év elején, egészen pontosan január első felében megrendezésre kerülő CES alkalmával mutatkozik be hivatalosan is a termék, ekkor fény derül a pontos specifikációkra, árra és arra is, hogy mely szolgáltatók kínálatában lesz elérhető az újdonság.


A Beam 232 x 186 x 20,5 mm-es méretekkel rendelkezik, súlya pedig mindössze 900 gramm. A termék 8,9 hüvelykes képátlójú LCD kijelzővel büszkélkedik, a rendszer lelkét pedig egy Tegra SoC chip alkotja. A pici konfiguráció rendelkezik WiFi és 3G támogatással, sőt, képes a HD videók lejátszására is. A hírek szerint egyetlen töltéssel 10 órányi HD videó lejátszást kínál majd a Mobinnova smartbookja és HDMI porttal is fel lesz vértezve, ahogy az a fenti képen is látszik. Az újdonságon Windows CE operációs rendszer fut majd.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!