iPon Hírek

Nexus 7 hírek: Meglepően jó akku kapacitás és képernyőgondok

Dátum | 2012. 07. 04.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Google saját márkás táblagépét sajnos a megrendelők nagy része még nem kaparinthatta meg, így a készülékkel kapcsolatos kellemes vélemények vagy esetleg csúnya problémák lassabban jönnek elő. A Nexus 7-et már tesztpadra tette az iFixit, plusz ugye jó szokásukhoz híven, az utolsó csavarig le is bontották. Amire viszont itt nem derült fény, az a megjelenítő körül kialakulóban lévő hiba.

Az iFixit munkatársai nem sok meglepetést találtak a Nexus 7 belsejében a bontási műveletek során. Azt viszont megjegyezték, hogy például a memóriachipek éppen olyanok, mint amilyeneket az Apple Retina kijelzős MacBook Proja is rejt, alacsony feszültségen üzemelő DDR3-as lapkák. Továbbá az is kiderült, hogy a megjelenítőt ugyan a Corning által gyártott üveg védi, de nem az úgynevezett Gorilla Glass termékvonalból származó, hanem csak egy mezeibb változat.


Az elemzés legérdekesebb pontja az akkumulátor, illetve az ahhoz tartozó üzemidő teszt. A telep 4326 mAh-s kapacitással rendelkezik, míg a Kindle Fire-be 4400 mAh-t zsúfoltak. Ráadásul az Amazon gépe elméletileg olyan elemeket tartalmaz, amikről azt gondolnánk, hogy kevesebbet fogyasztanak, mint a riválisában helyet kapók, de ez a valóságban teljesen más képet mutat. A Google Nexus 7 egyetlen feltöltéssel 9:49-es időeredményt futott, ami elképesztően jó; ugyanebben a tesztben a Fire csak 7:42-ig bírta. Érdekességképpen megjegyezendő, hogy az új iPad itt alig tett túl a kis Nexuson, mindössze 3 perccel ment tovább. Összességében a szerelhetőségre, az iFixit 7 pontot adott a 10-ből, ez egyel kevesebb, mint amit a Kindle Fire érdemelt ki, de ez nem jelent semmit, hiszen a legtöbb elektronikai terméket ide sorolják be.

A pozitívumok után sajnos negatívum is van, mégpedig a 7 hüvelykes 1280 x 720 képpontos felbontású IPS megjelenítővel kapcsolatban. Az Android Police tesztelője ugyanis arra panaszkodik, hogy szellemképessé válhat az eszköz. Erről felvételeket is készített, amiken jól látható a beégésszerű hiba.


Érdekes módon, a beégés az LCD technológia mellett csak a kezdetekben volt jellemző, és ezt inkább a plazmák sajátosságának lehetett mondani. Az IPS technológia mellett azonban megvan rá a sansz, és sajnos úgy tűnik, hogy ez előfordulhat éles helyzetben is. A tesztelő elmondása szerint a képet, amit fentebb láthatunk, úgy készítette, hogy két percig várt, és ez alatt annyira benne maradt az előző kép, hogy nagyjából ugyan ennyi ideig el sem akart tűnni. Az Asus a megkeresésükre azt válaszolta, hogy tesztelték erre az alkatrészt, és állításuk szerint egyetlen egyszer nem jelentkezett ilyen probléma, így remélhetőleg csak egyedi esetről van szó.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. kingkong
2012.07.04. 17:37
AZ Aple végre ujra perelhet: hogy merték megközeliteni az üzemidőt?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. KaiotEch
2012.07.04. 18:04
"Azt viszont megjegyezték, hogy például a memóriachipek éppen olyanok, mint amilyeneket az Apple Retina kijelzős MacBook Proja is rejt, alacsony feszültségen üzemelő DDR3-as lapkák." - Mert valószínű, hogy egy gyárból hozták?! Kicsit érdekes lenne, ha mindenhez külön egyedi cuccot kéne gyártani. Persze Apple oldalról mehet ezért is egy per, hogy hogy mertek ilyet belerakni és azért is mehet amit az előttem hozzászóló írt!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. zka67
2012.07.05. 01:27
Feltalálták a 4D-s kijelzőt
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. DemonDani
2012.07.05. 10:39
KaiotEch

nem igazán az a lényeg, hanem a milliós notiban ugyan az van, mint a 100k alatti hiperolcsó táblában. Vagyis így sporoltak... sehogy? vagy az Apple is sporolt a milliós laptopon, a lényeg, hogy két véglet ugyan azt rejti. Nem kell többet a sorok közé olvasni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!