iPon Hírek

Nexus élmény immáron HTC One csomagolásban is

Dátum | 2013. 05. 31.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A HTC One egy rendkívüli készülék lett, amennyiben a masina egészét tekintjük. Az elképesztően jól sikerült kialakítás és az innovatív képességek sora önmagában is kivívta a tesztelők elismerését. A letisztultság jegyében "faragott" unibody fémház a HTC Sense 5 egyszerűségével párosítva pedig szinte tökéletes összképet alkot.

Most viszont a HTC úgy döntött, hogy egy egészen más helyzetben is kipróbálná magát, valamint a HTC One hardverét. A vállalat hamarosan áruba fogja bocsátani a zászlóshajójának, mondhatni szűz változatát. A "Nexus" felhasználói élményt nyújtó okostelefon a várakozások szerint azoknak lesz vonzó alternatíva, akik jobban szeretik uralni a rendszerüket, és maguknak állítanák össze a szükséges applikációkat is. Az elgondolás nem egyedi, az első ilyen mobil a Samsung Galaxy S4 Google Edition, amelyet a keresőóriás a Google I/O fejlesztői konferencián leplezett le. A módosított szoftveres oldallal rendelkező One-t a Google munkatársa, Sundar Pichai húzta elő a zsebéből az All Things Digital rendezvényén adott interjúja során. A D11-en bemutatott gépezet GSM hálózatokon működik, de csak az Egyesült Államokban lesz megvásárolható egyelőre. A kártyafüggetlen HTC One hasonlóan a Developer Editionhöz nyitott bootloaderrel kerül majd be a kínálatba.

A speciális összeállítás a Google Play Store rendszeréből lesz megvásárolható június 26-ától. A különlegesség árazásakor bizony nem egy pénztárcabarát összeget szabtak ki, 600 dollárt fognak érte elkérni, de valamivel még így is olcsóbban hozzáférhető, mint a Samsung megoldása, amely 650 dollárt kóstál ugyanilyen formán. Ráadásul ez már 32 GB-os kivitel, míg a Galaxy S4 esetében csak 16 GB-ot kapunk.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

11. axe
2013.05.31. 14:54
atya ég elkezdtek gondolkodni, hogy sokaknak nem tetszik a használhatatlan programokkal roskadásig telepakolt rendszer, ráadásul lassabb, többet eszik és sokszor rettenetesen ronda.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Worlon
2013.05.31. 15:02
És 1 év késéssel megjelenő frissítések... (már ha megjelenik).
Arról nem is beszélve, hogy itthon drágább a függő telefon a telefontársaságnál, mint az üzletben a független.
Aúgy én egy Nexus 4 tulaja vagyok, imádom!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. ADAMEX
2013.05.31. 17:13
Ez a Nexus dolog miben különbözik egy sima rootolt, gyári rendszerrel újrahúzott telótól?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. martin255
2013.05.31. 17:30
@ADAMEX Mindig megkapod a legfrisebb, alap Androidot egyenesen a Googletől megjelenés után, persze nem 3-4 éven át, de szerintem 2 évig biztos.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. HUFEUR
2013.05.31. 19:20
ADAMEX:

Ugyanaz, mintha raknál rá egy Cyanogenmod-ot, csak épp ez hivatalos.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. myckie2
2013.05.31. 20:20
axe őszintén nekem például a touchwiz sokkal jobban tetszik mint az alap android. Csak ott akkor el lehet felejteni a frissítéseket. (időben)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. nemlehet
2013.06.01. 19:46
Szerintem a ToucWiz pont hogy ronda. Ha már valamelyik gyártói felület, akkor a HTC féle Sense, de inkább vállalnám a stock androidot megfelelő támogatással. Örülök, hogy ebből is jön Nexus verzió, bár az ára még mindig borsos.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. GePLovaG
2013.06.01. 22:58
Max 2 év a Google féle támogatás is(van rá példa ahol még annyi sem volt) és az sem fenékig tejfel. Megkapod első kézből a legfrissebb Android verziót, de az nem garantált, hogy hibamentes is a frissítés(elég sok panasz volt a 4.2-nél is egyes Nexus típusoknál). A Nexus telefonokat úgy tervezték és alkották meg, hogy az alap androiddal "harmonizáljanak". A SGS4-et és a HTC One-t viszont a gyártók a saját verziójukhoz igazítva. Ha kijön a Google Edition akkor sok funkciónak búcsút lehet majd inteni mert a Google nem fogja azokat az egyedi megoldásokat implementálni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. NTibor77
2013.06.02. 13:02
Hello!

Egyrészt ha mindenki a gyártói sallang és extra mentes, vegytiszta google-féle Androidra vágyik akkor ez nem az Android alap filozófiája elleni vétek? Hiszen eddig mi volt a mantra: Azért az Android a Földkerekség legjobb operációs rendszere, mert nyílt forráskódú így bárki letöltheti, módosíthatja, hozzátehet, elvehet, a saját íze szerint átalakíthatja. Szemben az olyan zárt rendszerekkel mint az iOS vagy a Windows! De, ha az alap, változtatás mentes változat a jó, akkor annak kódját a Google akár le is zárhatja…
És akkor még nem is beszéltünk a frissítésekről, melyek a zárt rendszereknél, lévén nem nyúlhat bele senki, azonnal megérkeznek. Míg a gyártók által agyon buherált Androidnál aztán várhattok, ha jön egyáltalán frissítés! Nekem, annak idején fél évet kellett a Jégkrém szendvicsre várnom a Sony-tól…

Másrészt, egyetértek GePLovaG hozzászólásával, a baj az, hogy az alap google-féle Android a gyártók által beépített speciális hardwareket nem támogatja. Tehát ha a módosítás mentes Androidra és teljes értékű készülékre vágyunk, akkor annak Google által tervezett készüléknek kell lennie!
És evvel máris ott tartunk, hogy az a jó, ha az operációs rendszer készítője "gyártja" a telefont is, lásd: BalckBerry és Apple, illetve a Microsoft (mely előírja, hogy milyen hardwaret kell a os alá tenni)...

Nocsak, döntögetjük a droid-dogmákat?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. HUFEUR
2013.06.02. 17:02
NTibor77:

De, az Android azért is szép meg jó, mert nyílt, de ezen kívül nem értem mire akarsz kilyukadni, hogy "alap filozófiája elleni vétek" meg "döntögetjük a droid-dogmákat".
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. NTibor77
2013.06.02. 18:36
Oda akarok kilyukadni, hogy:

Ad 1.: Eddig az volt a szöveg, hogy azért jó az Android, mert nyílt és bárki belepiszkálhat! Most egyre több fórumon olvasom, hogy az a jó Android, melybe nem piszkált bele senki, tehát a Google által kiadott állapotban van! No, de ha nem piszkál bele senki, akkor mi értelme a nyíltságnak?!

Tehát, megdőlni látszik az a dogma, hogy a nyílt rendszer jobb a zártnál! Ne feledkezzünk meg a gyártói "belepiszkálás" miatt a frissítések késéséről!


Ad 2.: Eddig az volt a szöveg, hogy azért jó az Android,mert bármely gyártó letöltheti és bármely készülékére feltelepítheti! No de, az első pontból tudjuk, hogy csak a google-féle Android a jó Android, tehát a gyártok csak olyan hardware elemeket alkalmazhatnak, melyeket a Google alapból támogat! Máris ott tartunk, mint a Windows, hol a Microsoft előírja, hogy milyen vasat tehetnek az os alá a gyártók! Innen pedig csak egy lépés, hogy a Google valóban sajt maga gyártsa a telefonokat az Androidhoz (mint az Apple vagy a BlackBerry), hiszen már megvette a Motorola mobil gyártó részlegét!

Tehát, megdőlni látszik az a dogma, hogy egy (nyílt) os megfelel minden gyártó, minden készülékéhez! A driver-ek mellett, ne feledkezzünk meg az optimalizáció hiányáról (egyes modellekhez már négy magos processzor kell)!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!