iPon Hírek

Nexus Player - a Google új játékkonzolja

Dátum | 2014. 10. 16.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Nem adta fel a TV elfoglalására indított küzdelmet a Google. Az új Android TV platformra érkezik ugyanis egy teljesen új konzol, mely a Nexus Player nevet kapta, és aminek a tervezéséért az ASUS felelt. Maga a konzol rendkívül pici, kerek és helyes, és jár mellé egy mikrofonos távirányító is, amivel casual játékokat játszhatunk és böngészhetünk. A nagyobb, direkt játékokhoz készített ASUS kontrollert külön kell megvenni. Az új Android TV platform rendkívül kellemes felülettel rendelkezik, és ideális alapot nyújt ahhoz, hogy a kis kütyün keresztül fogyasszuk kedvenc sorozatainkat, zenéinket, futtassuk az Androidon már megszokott alkalmazásainkat, meg persze játékainkat. Ami azonban talán ennél is érdekesebb, az a hardver. A Nexus Playerbe ugyanis egy új négymagos Intel Atom processzor került, vagyis pici x86-os masinát kapunk, a grafikáról pedig egy PowerVR 6-os sorozatba tartozó GPU gondoskodik, összesen 1GB rendszermemória mellett, ami mellé 8GB beépített tárhely jár. A kütyü 18W-ot fogyaszt, 60Hz-es 1080p-s HDMI kimenettel és MicroUSB csatlakozóval rendelkezik, támogatja a 4.1-es Bluetooth-eszközöket, a hálózathoz pedig 802.11ac 2x2 (MIMO) wi-fin keresztül kapcsolódik. A kis kerek kütyü méretei: 120mm*120mm*20mm. A Google Nexus Playert a Google Play-en keresztül lehet majd kapni, mindössze 99 dolláros áron (a nagy kontroller nélkül), ám hogy mikortól, azt még nem árulta el cég - valószínűleg heteken belül. Persze a Nexus-telefonokhoz hasonlóan valószínűleg mi lemondhatunk róla, hogy hivatalos úton tudjuk megvásárolni.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. djgeg
2014.10.16. 15:22
Király! Chromecast funkciókkal legyen ellátva és landol is a nappaliba!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. nemlehet
2014.10.16. 18:52
Én a kontrollernek örülök, HA működni fog minden androidos eszközzel. (jó nem mindegyikkel de mondjuk ICS-től fölfelé). Tudom a PS3 joy ráhackelhető, de nah azért egy natív támogatás általában jobb.

Kell egy jó kis mount hozzá aztán már lehet is játszani normálisan a szinvonalasabb játékokkal vagy portokkal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. madcaptain
2014.10.17. 01:27
Aranyos, azt nem ertem egy ilyen egy 1-3ezer dollaros TV-be miert nem fer bele??? Miert kell megint kulon kis doboz- kutyu, siman SmartTV-be benne kene legyen + opcionalisan veheto jatekkontroller
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. nemlehet madca...
2014.10.17. 11:11
Mert TV-t jellemzően nem cserélget az ember csak ha elromlik, vagy már annyira elavult, hogy nem éri meg használni. (tehát kb 5-10 évig). Ezért vagy bővíthetőre csinálják meg a TV-t,(amivel pl a samu probálkozott, csak annyira drága lett a dolog, hogy szót sem érdemel) vagy ráveszik az embereket, hogy újat vegyenek.

A másik út, hogy a third party cégek megpróbálják betömni a rést amit az új szabványok és kódolások okoznak a jelenlegi rendszereken és megfizethető áron okosítják fel a TV-ket. Könnyebben kiadnak az emberek akár minden évben 100 dolcsit egy újabb és újabb boxra mint egyszerre mondjuk 500-at egy új tévére 5 évente.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!