iPon Hírek

Nézz körül a Marson az okostelefonoddal

Dátum | 2012. 01. 16.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Mint azt tudjuk a Mars felfedezése jelenleg is zajlik, a NASA marsjárói több éve cirkálnak a vörös bolygó felületén, és közben rengeteg szempontból tanulmányozzák azt, többek közt az élet és az esetleges belakhatóság jelei után kutatva. A projekt részeként a két marsjáró, az Opportunity és a Spirit folyamatosan képeket közvetítenek a NASA részére.

Most a Jet Propulsion Laboratory egyik kutatója, Mark Powell olyan alkalmazást fejlesztett ki a két fő okostelefon platformra, az Androidra és az iOS-re, aminek segítségével a készülékek tulajdonosai szinte valós időben követhetik, amit a NASA-nal is látnak. Jelen esetben az Opportunity által közvetített képeket csodálhatjuk meg, de az élete végéhez ért Spirit archívumának közzétételén is dolgoznak már, így egy kis időutazást is tehetünk a Mars felszínén, és akár azt is megnézhetjük, hol és milyen formán talált a két marsjáró víz jelenlétére utaló nyomokat.


Az alkalmazást azonnal ingyenesen letölthetjük az iTunes-ról és az Android Market-ről, a Windows Phone tulajdonosok sajnos egyelőre kimaradnak a nagy túrából, és információ sincs róla, hogy elkészül-e számukra az alkalmazás.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. thspo
2012.01.16. 08:43
Király! Már landolt is a telefonon
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. kiskoller
2012.01.16. 09:50
Okos! Népszerűbbé teszik az űrprogramokat
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. ABU86
2012.01.16. 10:03
pc-re nincs ilyen?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. DemonDani
2012.01.16. 11:22
http://marsrover.nasa.gov/gallery/all/opportunity.html
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. VAjZY
2012.07.07. 16:13
"Technology development makes missions possible." Így kezdődik a Technológia menüpont. Ez kb azt egyenlő azzal, hogy épp hogy képes rá. Nagyon messze vagyunk még mindentől sajnos.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!