iPon Hírek

NFC chipet rejt a Swatch új karórája

Dátum | 2015. 10. 16.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Swatch kapcsán már többször is felmerült, hogy a vállalat okosórával állhat elő, így mindenki izgatottan kapta fel a fejét a Bellamy érkezésére. A svájciak legújabb terméke rendelkezik NFC chippel, ami némi modern jelleget kölcsönöz neki, de sajnos egyáltalán nem egy okosórát ismerhetünk meg a személyében. A Swatch új karórája szinte pontosan olyan felépítéssel bír, mint egy hagyományos karóra, ez pedig azért alakult így, mert pontosan erről van szó. A Bellamy egyetlen „okos” funkciója, hogy a vállalat szakemberei felvértezték egy NFC chippel, melynek köszönhetően lehet majd vele fizetni egyetlen csuklómozdulattal.
A készülék nem rendelkezik Wi-Fi-vel, nincs benne Bluetooth modul nem kapcsolódik semmilyen egyéb eszközhöz vagy az internethez, valóban csak fizetni lehet vele, semmi egyebet. Sokan nem erre számítottak a Swatch-tól, viszont azt el kell ismerni, hogy az okosórák egyik praktikus képességét emelték át az eszköz tervezői. Az egyszerű fizetési lehetőség vonzóvá teheti a Bellyamyt azoknak az érdeklődőknek a szemében, akik tényleg csak egy karórát akarnak venni, de szívesen fogadják ezt a kényelmi funkciót. A Bellamy Kínában kezdi a karrierjét. A Swatch a Bank of Communications partnerségét élvezi, és azokon a helyeken használhatják ki az NFC chipet a felhasználók, ahol van China UnionPay POS terminál. A vállalat tervei szerint, ha minden rendben alakul, akkor Svájcban és az Egyesült Államokban is kereskedelmi forgalomba kerül az NFC-vel felvértezett karóra, siker esetén pedig még szélesebb körben tűnhet fel.
A Swatch Bellamy 90 dollárba fog kerülni, és 2016 elején kerül majd a boltok polcaira, szóval még várnia kell azoknak, akiknek felkeltette az érdeklődését a letisztult, egyszerű szerkezet.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!