iPon Hírek

NFC-s karkötővel jön az ASUS erős gamer PC-je

Dátum | 2016. 11. 14.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az ASUS RoG sorozata egy új taggal bővült a RoG GT51CA személyében, ami nem más, mint egy meglehetősen jól konfigurálható asztali számítógép, természetesen némi extrával. Az ASUS újdonsága nem csak erős hardverével, hanem figyelemfelkeltő dizájnjával is próbálja magát belopni a játékosok szívébe, extraként pedig egy NFC chippel ellátott RoG stílusú karkötő is jár hozzá, amivel érdekes trükkökre képes.
Az egyszerűen csak RoG Band névre keresztelt karkötő alapjában véve opcionális szolgáltatásokat kínál, szám szerint kettőt, ezek viszont sok esetben lehetnek hasznosak. Amennyiben a RoG Band a közelben van, a Shadow Drive szolgáltatáson keresztül elérhetővé válik az előzőleg elrejtett partíció, amelyen bizalmas adatok foglalhatnak helyet, és ami alap esetben nem látható a kíváncsi szemek számára. A második funkció már a processzor megemelt órajelének aktiválására használható: amennyiben a RoG Band és tulajdonosa a PC közelében tartózkodik, akkor a CPU az előre beállított értékeknek megfelelően tuningolva működik, a PC-től eltávolodva azonban visszaáll minden alaphelyzetbe.
Az érdekes extra szolgáltatásokon felül meglehetősen erős hardvert rejt a gép. A vagány házban hátrafelé döntve foglal helyet az alaplap, amelyben egy Core i7-6700K processzor lapul, hűtéséről pedig kompakt folyadékhűtő szett gondoskodik, ami mind az üzemi hőfokokra, mind pedig a tuningpotenciálra pozitívan hat. A CPU 4,2 GHz-es gyári órajele igény esetén egészen 4,6 GHz-ig tuningolható, de kis szerencsével manuálisan még magasabb órajel elérésére is van mód. Rendszermemóriából választástól függően akár 64 GB-nyi DDR4-es memóriamodul is helyet kaphat a rendszerben, a videokártya szerepét pedig egyebek mellett akár két darab GeForce GTX Titan X videokártyára is bízhatjuk.
Az adattár szerepét akár két darab 512 GB-os M.2-es PCIe SSD is betöltheti, természetesen RAID0 módban üzemelve, de rajtuk kívül további öt adattároló is elfér a házban. A GbE porton felül opcionálisan akár 802.11ac WiFi és Bluetooth támogatással is felvértezhető a rendszer. A figyelemfelkeltő fényárról RGB LED alapú világítás gondoskodik, amelynek működése szabályozható, beleértve az előlapon elhelyezett „robotszem” fényét is.
Az új konfiguráció két darab USB 3.1-es porttal érkezik, amelyek közül az egyik Type-A, a másik pedig Type-C kivitelben érhető el, méghozzá az előlap felől, kényelmesen. Az előlapon jelen vannak még a szokásos audió portok is, ám ezek most ESS Sabre DAC-ra, illetve erősítőre kapcsolódnak a jobb hangminőség érdekében. Ennek fényében érdekes, hogy az opciók között nincs külön dedikált hangkártya, csak az alaplapi audió vezérlőt választhatjuk, annak minden előnyével és hátrányával.
A rendszer tartalmaz még két előlapi és hat darab hátlapi USB 3.0-s portot, valamint két darab hátlapi USB 2.0-s csatlakozót is. A videó kimenetek száma és típusa a kiválasztott VGA opciótól függ, ami a GeForce GTX 970-től a két darab GeForce GTX Titan X-ig terjed – a választék meglehetősen gazdag. Operációs rendszerből ezúttal Windows 10 Home kiadást kapunk, természetesen előtelepítve.
Árak terén elmondható, hogy a RoG GT51CA Core i7-6700K processzorral, 64 GB-nyi rendszermemóriával, két darab PCIe NVMe alapú 512 GB-os M.2-es SSD-vel, egy 1 TB-os merevlemezzel, két darab GeForce GTX 1080-as videokártyával, valamint 802.11ac WiFi támogatással 4999 dollárért vihető haza. Ebben az árban az NFC chipes karkötő, valamint egy mechanikus billentyűzet és egy egér is benne foglaltatik – viszont nem minden térségben jár automatikusan a vezetékes egér és a vezetékes billentyűzet, így vásárlás előtt érdemes tájékozódni.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. Ch00ler
2016.11.14. 14:36
De kiraly, akkor most mar az asszony biztosan nem talalja meg a Gyujtemenyemet

Fel nem fogom, hogy a megemelt orajelek egyedive tetele mire jo, de biztos van ra valami magyarazat. Meg ha a karkoto a jelszavakat tolna be mindenre, akkor aszondom, hogy ok. Persze akkor nem lenne gamer
En birom a RoG cuccokat, de ez nekem most sok egy kicsit. ^^
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Asagrim
2016.11.14. 15:18
Igazából már régóta mindegy a merevlemeznek merre állnak. A ventilátor csapágy már más téma.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. noPublicFG
2016.11.14. 16:02
A ház az vagány.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. dbelam
2016.11.14. 16:57
Az NFC-s karkötő követi a szabványt és ~10 cm-ig működik? Mert akkor elég kényelmetlen lesz a khm. "rejtett partíciós filmek" nézése
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. martinhw
2016.11.14. 17:42
Csak kíváncsiságból newegg.com-on összeraktam egy ugyanilyen PC-t + 2x5TB HDD, NFC karkötő nélkül természetesen. Szinte minden alkatrészből a legjobbakat/legdrágábbakat választva és 4200 USD lett a vége. Ez az ASUS mit tud +800 dollárért?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. straylight marti...
2016.11.14. 18:20
1. GAMER 2. Döntött 3. RGB LED 4. Gamer Ez nem ér meg neked +800 dodót??? :)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. tom101 marti...
2016.11.14. 18:30
NFC karkötőt?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Dav111 stray...
2016.11.14. 23:08
Az RGB LED már megér 800 dollárt. És amiatt pedig magától jön, hogy gamer.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. LGx
2016.11.15. 09:13
ha a gép közelébe mész, a gatyádban is megemelkedik valami
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!