iPon Hírek

NFC támogatást kínál az ASUS kiegészítője

Dátum | 2013. 08. 21.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az ASUS mérnökei egy meglehetősen érdekes kiegészítőt készítettek, ami NFC támogatással ruházza fel a hozzá csatlakozó számítógépet, így egyszerűen és gyorsan végezhetünk el olyan feladatokat, amelyek korábban körülményesebbek voltak.

Az NFC Express névre keresztelt kiegészítő egy apró, 100 milliméter széles, 17 milliméter magas és 100 milliméter mély doboz formájában érkezik, ami mindössze 87 grammot nyom a mérlegen. A dobozka nem csak NFC vevőt, hanem USB 3.0-s hubot is tartalmaz, így igazán hasznos lehet, ha éppen USB 3.0-s hubra vadásztunk. Az NFC Express és az adott asztali számítógép között egy USB 3.0-s adatkábel teremt kapcsolatot, ami természetesen a csomag részét képezi.

A dobozban az NFC Express mellett némi leírást, egy telepítő lemezt és az említett 120 centiméteres adatkábelt találjuk. A sorban van még egy furcsa, pendrivre-ra vagy öngyújtóra emlékeztető kis kiegészítő is, ami nem más, mint egy NFC Tag. Ezzel a kiegészítővel akkor is kiaknázhatjuk az NFC technológiában rejlő lehetőségeket, ha éppen nem rendelkezünk NFC támogatással ellátott okostelefonnal vagy táblagéppel.

Hogy mégis mire jó az NFC Express? Egyrészt használható kétportos USB 3.0-s hubként, másrészt a mellékelt szoftver telepítése és beállítása után arra is lehetőséget ad, hogy jelszó megadása nélkül, NFC támogatással ellátott eszközünkkel jelentkezzünk be a Windows 8-ba.

A rendszer emellett alkalmazások gyorsindítására is használható, sőt, segítségével NFC képes okostelefonunkról, illetve táblagépünkről egyszerűen, automatikusan, vezetékek nélkül másolhatjuk át a legfrissebb fotókat és videókat is az adott PC-re. Az alábbi videóból kiderül, hogyan is működik a szerkezet.
Az NFC Express használatához 32- vagy 64-bites Windows 8 operációs rendszerre és egy ASUS alaplapra van szükség. Az okos kis kiegészítő az alábbi ASUS alaplapokhoz nyújt teljes támogatást: Az alábbi alaplapokhoz csak részleges támogatás jár, azaz velük csak a Windows 8 Quick Login és a Quick Launch funkció használható: Az ASUS NFC Express egyes alaplapokhoz automatikusan jár majd, de önálló kiegészítőként is meg lehet vásárolni a nem is oly távoli jövőben.

Az egyelőre nem derült ki, hogy az ötletes újdonság pontosan mennyibe kerül majd.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Smooth44
2013.08.21. 15:44
Azt mondjuk nem értem, miért csak Asus lapokkal - pláne, hogy azok közül is miért csak pár kiemelt példánnyal - működik.
Világos, hogy erősíteni kell a márkát, és ha már valaki ilyenen gondolkozik még gép vásárlás előtt, akkor elviheti az Asus lap irányába a döntést. De a piac többi szereplőjétől így elesnek.
Nekem tetszik a kütyü, de biztosan nem vennék Asus lapot.
Inkább megvárom, míg a többiek is előállnak egy ilyennel (pl Logitech, Rapoo, Hama, Linksys(?) - hátha rögtön egy USB-s routerrel egybeöntve).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Asagrim
2013.08.21. 17:53
Persze a listán így első ránézésre csak Inteles lap van ... így marhára nem érdekel a cucc, nem fogok teljes áron korlátolt eszköztárral rendelkező terméket venni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. prohlep
2013.08.21. 18:58
ASUS az egyetlen nagy gyártó, amelynek gyakorlatilag minden AM2...AM3+ foglalatos AMD procis alaplapja DEKLARÁLTAN biztosította a HIBAJAVÍTÓS MEMÓRIÁK felhasználási lehetőségét, ... amely valljuk be SZERVER kategóriás tulajdonság.

Mellesleg mindez azért lehetséges, mert AMD az Intllel ellentétben sima asztali piacra is SZERVER kategóriás tulajdonsággal bíró procikat gyárott, legalábbis AM3+-ig.

AM3+-ig ASUS+AMD a komoly megoldás.

ASUS eleve jó gyártó, mostantól mégjobb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!