iPon Hírek

NightCry – Fuss az életedért!

Dátum | 2015. 02. 23.
Szerző | Freelancer
Csoport | JÁTÉK

Veterán horrorrajongók még emlékezhetnek a pályafutását az SNES korszakban megkezdő Clock Tower szériára. A sorozat első két része, és a The Struggle Within alcímet kapó spin-off jól kidolgozott történettel bíró kalandjátékok voltak, amikben azonban a műfaj legtöbb képviselőjével ellentétben könnyedén meg lehetett halni, mert ha a játékos nem cselekedett elég gyorsan, az általa irányított karaktert üldöző sorozatgyilkos gátlás nélkül lecsapott védtelen áldozatára. A folyamatos fenyegetettség érzése, és a tudat, hogy ha nem vagyunk elég gyorsak, végünk, egyedi ízt kölcsönöztek a hagyományosan ráérős, kényelmes tempóban végigvihető point and click stílusba tartozó címnek. Sajnos, a játékról az évek során megszokott formulával szakító, 2002-ben megjelent harmadik epizód óta nem sokat lehetett hallani. Néha felröppentek ugyan olyan hírek, hogy a The Weinstein Company, vagy a Sony szeretné elkészíteni a Clock Tower filmadaptációját, de ezekből a tervekből semmi sem lett. A sorozat feltámadására tehát igen kevés az esély, de Hifumi Kono, a széria atyja szeretné elkészíteni a CT játékok méltó szellemi örökösét, a NightCryt. Ebben a tervek szerint nem kisebb személy lesz a segítségére, mint a Ju-On horrofranchise kiötlője, Takashi Shizmu.
A kalandjátékok műfaját erősítő NightCry az ígéretek szerint pontosan azt fogja kínálni, mint jeles elődei. Borzongást, rettegést, izgalmakat, és nem utolsó sorban, fejtörőket. A talányok és rejtélyek megoldásához igénybe vehetjük a főszereplő okostelefonját, ám az ügyes kis eszköz használatát kétszer is meg kell gondolnunk, mert könnyen a végünket is jelentheti. Ha valamelyik túlélőtársunk épp akkor hív fel minket, amikor a gyilkos a közelben ólálkodik, vagy rosszkor kapcsoljuk be a készülékben lévő zseblámpát, már futhatunk is az életünkért. A gyűjtés néhány órával ezelőtt sikeresen lezárult, reméljük a fejlesztőknek sikerül jól beosztaniuk a pénzt, sokkal többet ugyanis nem gyűjtöttek a célul kitűzött minimális összegnél.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. kihaennem
2015.02.23. 09:32
egy ilyen játékban ahol a futás nagyo nfontos Monika ugy fut mint aki most kakkantotta össze magát, és nem képes 2 szobán keresztül futni mert elfárad,... na ezt én sose értettem. milyen nevettséges már. Borzalmasan néz ki az egész
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. ThePoweR
2015.02.23. 10:03
Miért mennek most ennyire a horrorjátékok? Mondjuk nem kell sokat gondolkodni a story-n meg a játékmeneten.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. kingike
2015.02.23. 11:29
Ez mi ez,ez a mozgás teljesen kikészít,ki a faxszom mozog így,ilyen mozgás nincs,rendesen idegesít a nézése is,egy forintot nem ér,szájba rúgnám aki ezt kitalálta, idézem feka Pákót - hulye kocsog!!! Na most teljesen felbaxtam magam,kár volt megnézni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Shinjiii
2015.02.23. 14:06
Jobb, ha maradunk a Clock Towernél, vagy a Haunting Groundnál. Ami méltóan szellemi örökös, nem úgy mint ez a szar, nem is értem, miért emlegetitek állandóan, hogy annyira utód, mikor még az első epizód nyomába sem ér...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. magerg
2015.02.23. 14:28
Egeres third person, amiben futni kell? Ráadásul a szereplő háta mindent kitakar?
Ejj, ezek direkt gyűjtötték össze a legrosszabb irányítási sémákat?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. SgScorpion
2015.02.23. 15:47
Ez biztos, hogy nem 1999-es játék?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Crytek01
2015.02.23. 15:52
Szeretettel várjuk! Kell a horror cucc
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. mikej95
2015.02.23. 16:08
Az Amnesia és az Outlast óta minden minden nyomorult fejlesztő azt hiszi, hogy ért a horrorhoz. Az egész túlélőhorror megy lefele a lejtőn The Dark Descent óta. Sorra vesznek el a jó dolgok (Outlast, Machine for Pigs kb 0 valódi fejtörőt hozott, Alien-ben jobb ha van 4 órányi érdemi tartalom a 20 helyett, The Evil Within pedig csak egy újabb lövölde volt.)

Ez a játék meg valami vicc a videó alapján.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. LordVoldem...
2015.02.24. 16:18
A bekakkantott járás mód valószínűleg a magassarkú viselésében kezdő hölgyek szerencsétlenkedését modellezné - sajnos elég bénán.
(Bár lehet valami a becsinálásban is, mikor száll be a szárítógépbe elég salakos a lába...) Vagy talán lumbágó.
A grafika meg tökéletesen illik horror játékba, ijesztően pocsék!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!