iPon Hírek

Nincs ötleted? Vegyél kölcsön másoktól!

Dátum | 2016. 09. 05.
Szerző | Nephin
Csoport | JÁTÉK

Nem hallottál még a Destiny of Ancient Kingdomsról? Nos, ez nem meglepő, hiszen egy dél-afrikai stúdió, a szép hosszú nevű Utopia Dream Entertainment Alliance (Pty) Ltd. által fejlesztett, ingyenes MMO-ról van szó, mely augusztus végén jelent meg. Ez az első, helyileg készített online játék az ország történetében, ezért mindenképp gratulációt érdemel. Viszont ha jobban megnézzük a játékot, akkor sajnos azt kell, hogy mondjuk, más okuk nem nagyon marad az ünneplésre. A DoAK-ban egy ősi királyságot fenyegető gonosz hordával kell megküzdenünk. Ezt bizony már sokszor láttuk, a sztori tehát nem tartalmaz semmi újdonságot és sajnos a megvalósítás is csak közepes. A Destiny of Ancient Kingdoms leginkább a koreai MMO-kra hasonlít, hiszen megvannak a tipikus, lobogó hajú, nagy szemű, hősies, vagy picike, cuki kis karakterek, a lendületes, effektekkel terhelt képességek, a grandiózus mozdulatok, na és persze a farmolás. Az egész végülis nem annyira csúnya, de a széptől is fényévekre van, meglehetősen elnagyoltnak mondanám. Megvannak a tipikus MMO-rendszerek, az egyetlen érdekesség esetleg az lehet – legalábbis mást nem nagyon találtam -, hogy saját királyságot alapíthatunk, ahol a mi vállunkra nehezedik az ezzel járó felelősség.
Az eddigiekből látható, hogy nagyjából egy újabb tucattermékről van szó, ahol még azt a ziccert is elszalasztották, hogy a dél-afrikai folklórra építsék a történetet, pedig ez valószínűleg igazán egyedi ízt adott volna a játékhoz. Valamivel viszont ki kell emelkedni a tömegből, kell valami profi részlet is, mi legyen az, töprenghettek a cég marketingesei, aztán kipattant a fejükből az ötlet. Ha megnézted a fenti videót, akkor talán már tudod, mire jutottak. Igen, a trailer a World of Warcraft hangkészletét használja. Ha esetleg ismerős dwarf vagy undead hangokat véltél felfedezni (többek között), az bizony nem a véletlen műve. A megoldás minimum aggályos, a Blizzard valószínűleg - még – nem szerzett tudomást a dologról, de nem hiszem, hogy repesnének az örömtől. Nem csodálkoznék, ha az Utopia Dream Entertainment Alliance (Pty) Ltd. csinos pernek nézne elébe, ráadásul az egésznek nem is volt sok értelme, a Steamen vegyes a játék fogadtatása, a trailert pedig mindössze 5131 ember nézte meg a hír írásakor. Hát, srácok, legközelebb talán ügyesebbek lesztek.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. damaniac82
2016.09.06. 16:08
Sikerült még továbbá kölcsönvenni Deathwing állát (3:06) és az Ashbringert is...

Btw dél-afrikai folklór? Lassan két éve dolgozom dél-afrikaiakkal, de a büdös életben nem hallottam, hogy lenne folklórjuk
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Meteoreso
2016.09.07. 11:49
Már hogy erről van szó: LINK
Mindenhol látott klisék...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!