iPon Hírek

Nincs szüksége Kojimára a Metal Gear Solidnak

Dátum | 2015. 09. 29.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

A Konami örül, derül ki a lent látható interjúból, amit a Gameon Daily munkatársa készített az EGX-en a Konami egyik közösségi menedzserével. A Metal Gear Solid V eddig a legmagasabban értékelt újgenerációs játék, és a Pro Evolution Soccer 2016 is kiemelkedő pontszámokat kap a sajtótól (persze nem a PC-s verzió). A kérdés, amit nyilván mindenki rögtön feltenne: mi lesz a Metal Gear Solid jövője most, hogy Kojima és csapata távozott a kiadótól? A közösségi menedzser szerint a Metal Gear-sorozat folytatódhat Kojima nélkül, és folytatódni is fog. Igaz, az már némileg furcsa, hogy példának a Metal Gear Risingot hozta fel arra, hogy akár egy külsős csapat is kiemelkedő eredményt tud elérni a franchise-on belül. Ez pedig talán nem a legjobb: a Metal Gear Rising ugyan tényleg egy remek játék volt, de a rajongók nyilván arra kíváncsiak, hogy a fővonalas sorozatot miként viszi tovább a Konami. Ezek alapján mindenesetre úgy tűnik, hogy külsős fejlesztő bevonása sem zárható ki. A Pro Evolution Soccer 2016-tal kapcsolatban az úriember elmondta, a sorozat végre visszatalált a megfelelő ösvényre. Ehhez azonban kell egyrészt az, hogy az új FOX Engine beérjen, másrészt pedig az is, hogy változásokat hajtsanak végre a fejlesztőcsapaton belül. Szerinte a foci alapvetően egy egyszerű játék, így arra kell koncentrálni, ami a legfontosabb: pályán átélt élményre és az irányítás reszponzivitására. A közösségi menedzser egyúttal megerősítette, hogy a Konami nem hagyja hátra az AAA-kategóriás (konzol)játékokat. A mobilos játékpiacot fontosnak tartják (főleg a jövőre nézve), azonban számos olyan nagykonzolos címmel rendelkeznek, amikre lehet építeni. Az úriember interjún kívül elmondta, ez az egész félreértés (mármint az, hogy a Konami csak mobilos játékokat fog készíteni) valószínűleg abból ered, hogy számos külföldi médium rossz fordításban, kontextus nélkül közölt le olyan információkat, amikről a japán vezetőség beszélt.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. RaVer86
2015.09.29. 13:07
Süljön le a képükről a bőr. (Szerintem az MGS is jobb volt sztoris cső tps-ként , de amerre most haladnak az már felháborító pl Pes pc-s verzió, a Silent Hillst pedig soha nem fogom megbocsájtani!!!! ) Mindegy maguk alatt vágják a fát, az MGS-t meg csak a lelkétől fosztották meg....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. perneki
2015.09.29. 14:05
Metal gear rising az nekem nem metal gear. Lehet azért mert alapból Raiden nem jön be de a cutscenek se csábítottak a játékban, se a gameplay. Kojima és csapata tudta azt csinálni amit mindenki akart, amíg nem korlátozták őket (személyes vélemény). A motor tényleg jó de sajnos látom előre hogy metal gear többet pcre se fog megjelenni én meg nem veszek csak azért ps4 et mert metal gear és azis túlárazva kojima nélkül. Csinálják meg dlc ben a story végét az V nek és nálam lezárult a story.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Shinjiii
2015.09.29. 14:55
A Rising egy kalap szart nem ér a szériában. Én szinte gyűlölöm Raident, olyan semmilyen karakternek tartom, a 4. részben szinte megszántam őt, mikor ott hősködött mindenfelé félig hullának...

+1 a MGS V befejezéséhez, DLC-t, akármit megfizetek, csak a végét akarjuk!!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Renhoek
2015.09.29. 16:05
Végül kiderült miért küldték el Kojimát? Pénzen vesztek össze? Vagy a tejhatalmú igazgatáson?

Egyszerűen nem értem... tényleg a sorozat lelkét szakítják ki így. Egy világot, hangulatot teremtett, amit már csak utánozni lehet, kérdés milyen sikerrel.

Sohasem értettem, ha valami sikeres, miért kell tönkretenni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Shinjiii
2015.09.29. 17:02
Ahogy nagyanyám mondá': mert pénz beszél, kutyaszar táncol.

Kojima nem beszélhet még perneki állítása szerint...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!