iPon Hírek

Nincs több Apple-Google közös alkalmazott?

Dátum | 2009. 10. 13.
Szerző | Gabriel
Csoport | IT VILÁG

Bár a Google főnöke, Eric Schmidt egy ideje távozott már az Apple igazgatótanácsából, egy bizonyos Art Levinson, aki szintén helyet foglalt mindkét cég vezetőtestületében, csak most tette le véglegesen a voksát, és az Apple-t választotta.

Mielőtt átnyergelt volna az Apple-Google kettősfogatra (konkrétan a Google-hez 2004 áprilisában állt be, és Schmidt hivatalos kommentje szerint "kulcsfontosságú volt a Google eddigi sikeréhez, hasznos tanácsokkal járult hozzá az alkotó munkához"), Levinson a Genetec genetikai kutatóvállalat vezére volt.

Most azonban, feltehetőleg az egyre fokozódó amerikai hatósági nyomás következtében (mivel egyre szigorúbban veszik az egyidőben egyazon dolgokon dolgozó cégek közti összefonódásokat), felmondta a Google-tagságát és véglegesen az Apple-hez pártolt. Hogy miért az Apple-t választotta, azt biztosan nem lehet tudni, bár szinte bizonyosra vehető, hogy nem annyira ideológiai, mint inkább anyagi megfontolások miatt, miután az Apple a jelek szerint lényegesen többet fizet neki.

Levinson javadalmazásai az Apple-től és a Google-től
Ezzel elvileg rendeződtek a személyi ügyek a két vállalat között, bár gyakorlatilag persze nem kizárt, hogy előkerül majd még egy-két további, eddig homályban maradt további érdekesség is.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!