iPon Hírek

Nintendo Direct E3 összefoglaló

Dátum | 2013. 06. 11.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

A Nintendo idén egy előre rögzített Direct-adással váltotta ki az E3-as sajtókonferenciáját. Általános tanulságként levonható, hogy szépen-lassan megérkeznek a first-party húzónevek a konzolra (bár némelyik csak jövőre), illetve sikerült a japánoknak némileg erősíteni a külsős vonalon is. A következő címek várhatóak a gépre third-party kiadóktól: Assassin's Creed 4, Batman: Arkham Origins, Batman: Arkham Origins – Blackgate, Deus Ex: Human Revolution, Disney Infinity, Disney’s Planes, Just Dance 2014, Rayman Legends, Scribblenauts Unmasked: A DC Comics Adventure, Shin Megami Tensei IV, Skylanders: Swap Force, Tom Clancy’s Splinter Cell: Blacklist, Sonic: Lost World, Watch Dogs A következők pedig indie fejlesztőktől: Ballpoint Universe, Dungeons & Dragons, Mutant Mudds Deluxe, Oddworld New ‘N Tasty, Scram Kitty and his Buddy On Rails, Shovel Knight, Spin the Bottle, Bumpie’s Party, A World of Keflings. A továbbiakban pedig tekintsük át egyesével a bemutatott játékokat. Mario Kart 8 - jövő tavasszal Természetesen fejlesztés alatt áll az új Mario Kart, melynek egyik legfontosabb újítása az lesz, hogy behozzák az anti-gravitációt, a pályák pedig mindenfelé kanyarognak vertikálisan is, még akár fejjel lefelé is. Ezen kívül az autók mellett behozták a motorokat is. Míg az előd kizárólag 3DS-re jelent meg 2011-ben, addig a nyolcas számú rész Wii U-ra jön, 2014 tavaszán.
Csúsztatják a Wii Party és a Wii Fit U megjelenését Saturo Iwata Nintendo-elnök szerint mindkét címnek további időre van szüksége, hogy hozzák a minőséget, így a két különösen várt játékot elcsúsztatják. A korábban megjelölt nyári dátum helyett tehát valamikor év végén fognak megjelenni. Nyáron jön az Art Academy A művészi hajlamokkal megáldott Wii U tulajdonosok számára készül az Art Academy. Ebben mindenféle rajzeszközt vethetünk be a konzol táblakontrollerén, hogy létrehozzuk festményeinket. Ezeket aztán megoszthatjuk a Miiverse közösségi hálózatán. Az anyag valamikor nyáron jelenik meg. The Legend of Zelda: Wind Waker - októberben A Nintendo egyik legnagyobb sorozata már így is elég sokáig hiányzott a Wii U-ról, ám egészen őszig még hiányozni is fog. Annak ellenére, hogy gyakorlatilag csak egy HD-remake-ről van szó, a játék tartalmazni fog néhány újdonságot is a feljavított grafikán kívül: Link a hajójának árbocát tudja machinálni, hogy gyorsabban menjen, ezen kívül pedig a játékosok a Miiverse-en keresztül képeket és üzeneteket továbbíthatnak "palackban", amit aztán a játékosok a játék világán belül megtalálhatnak. Az anyag természetesen kihasználja majd a táblakontroller előnyeit is.
Donkey Kong Country: Tropical Freeze Új epizód jön a Donkey Kong-sorozatban. A Tropical Freeze erősen támogatja a kétfős kooperatívot, ahol Donkey Kongot és Diddy Kongot irányítva kell megmentenünk Donkey Kong Szigetet a támadó vikingektől. Dixie Kong is játszható karakter lesz, ha valaki aggódott volna. A sorozatban először kapunk többféle kameranézetet, hogy könnyebb legyen a sziget felfedezése, a grafika pedig HD, amit külön ki kell emelni egy Nintendo-címnél.
Bayonetta 2 - jövőre Készül a Bayonetta 2, de csak valamikor jövőre jelenik meg. Kérdéses, mekkora közönsége lesz a játéknak a Wii U-n, főleg, hogy a készítők ígérete szerint semmit nem vesznek vissza a brutalitásból és az első részre jellemző túlzott szexualitásból. Főhősnőnk haja pedig rövidebb lett.
Bemutatkozik a Super Smash Bros. Szintén 2014-ben jelenik meg a Super Smash Bros., mely a szokásosnak tekinthető karakterek mellett (Mario, Fox, Donkey Kong, Link, stb.) ezúttal már az Animal Crossingból és a Mega Manból is felvonultat jelentkezőket. Az anyag 3DS-re és Wii U-ra készül.
Érkezik a Xenoblade Chronicles folytatása A Monolith Soft. műhelyéből érkezik a Xenoblade Chronicles folytatása, mely ezúttal már egy teljes nyitott világot ad a játékosok kezébe. Satoru Iwata szerint az előzetesben látható mech-et irányítani is fogjuk a történet folyamán. A megjelenés szintén 2014-ben várható.
Super Mario 3D World - többjátékos móddal Még idén decemberben megjelenik a Super Mario 3D World, mely négyjátékos multiplayerrel érkezik. A játszható karakterek megegyeznek a Super Mario Bros. 2 felhozatalával, így itt van Mario, Luigi, Peach és Toad, sőt, a képességeik is nagyrészt ugyanazok maradtak, viszont örömteli hír, hogy egy új power-up segítségével macskává változhatunk.
The Legend of Zelda: A Link Between Worlds Ez az új neve a korábban Link to the Past néven futó, 3DS-re készülő Zeldának. A vertikálisan felépülő pályákra épülő anyag új, stílusos 3D-s látványvilágot kapott, és novemberben jelenik meg.
The Wonderful 101 A játékban egy csapat szuperhőst irányítunk, hogy visszaverjük az idegen lények támadását. Parancsunkra a hősök összeállnak, hogy egyfajta gagyi Bolygó kapitánya-utánzatként mindenféle nagyobb és erősebb formát vegyenek fel (például kardot). A Platinum Games fejlesztésében, Hideki Kamiya dirigálásával készülő játék augusztus 23-án jelenik meg.
Pokemon X és Y Ha azon gondolkoztatok, milyen újdonságokat lehet bevetni egy Pokemon-játékban, akkor ne gondolkozzatok tovább, megvan a válasz. Egy új Fairy-típusú (tündér) pokemon-ág jelenik meg, ami a frissiben felfedezett Sylveon néven futó pokemonnal kerül be a köztudatba. De hogy ne legyen ilyen egyszerű a formula, néhány, már létező pokemon is átkerül ebbe az új kategóriába, mint például Jigglypuff, Marril és Gardevoir. Bekerül egy új minijáték is, ami a Pokemon-Amie névre hallgat, Simogathatjuk és megetethetjük benne az állatkánkat (??), hogy mélyebb kapcsolat jöjjön létre kettőnk között. A megjelenés október 12-én várható 3DS-re. Dióhéjban tehát ez volt a Nintendo E3-ra szánt Direct közvetítése, a fehér fal előtt ülő és magyarázó Satoru Iwatával, aki a végén integetéssel köszönt el. Tiszta '80-as évek. Most pedig megpróbálom visszanöveszteni az elveszített agysejtjeimet.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

10. Veisinger
2013.06.12. 01:12
A Nintendonak egyszerre 2 generációs problémája is van:
1.A már többek által kimondott,szinte már klisés;hogy a gépe annyi tud,mint egy PS3/XboX 360,miközben ezek már az új generációra készülnek!
2.Ami talán még nagyobb probléma,hogy a Nintendo a 25 éves brendjét követi még mindig,Zeldával,Márioval,Pikácsuval és a többi marhasággal. Nem azt mondom ,hogy ezek a címek nem kellenek,mert igenis mókásak,sőt még pár nekem is tetszik így videó alapján! De észre kéne venni,hogy az akkori játékmenet és karakterek szerelmesei felnőttek és a mai új generációknak (nevezzük őket fiataloknak) kellene a mai trendeknek megfelelő játékot csinálni! És én most nem egy új CoD-ra (vagy BF-re,kinek mi) gondolok,hanem valami újra,új karakterekkel,új franchise-zal és új játékmenettel,a kornak megfelelően! Persze látom én lesz itt Deus Ex megy Splinter Cell,de ezeket már láttuk a konkurenciák részéről,nem fogunk magunk alá vizelni,ha egy új konzolon is megjelenik!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Str33twise
2013.06.12. 07:54
Bayonetta: Komolyan... Fel tudta valaki rendesen fogni, hogy mi történik a videóban? Mert én egy szem értelmezhető képet nem láttam... -.-"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Kobest
2013.06.12. 08:07
Csak egyetérteni tudok Veisingerrel. A Nintendo nagyon elbaltázta a Wii U kihozatalát, főleg a konzol teljesítményével kapcsolatban. A Wiinek még a közönség úgy-ahogy elnézte, hogy lemaradt az X360/PS3 nyújtotta nyers erőtől, de hogy a következő generációra is technikailag ennyire le legyenek maradva, az már kicsit sok. Ez, és egyáltalán az, hogy gyakorlatilag nincs rá játék, elég veszélyes helyzetbe hozta a japán óriást.

A legszomorúbb az, hogy milyen egyszerű lett volna a Nintendo dolga, látva az Xbone őrlődését. Ha várnak, és kijönnek egy hasonló hardverrel, és elvetik a mindenféle DRM hülyeséget, akkor a Sonyval állnának harcban, mint anno a N64 - Playstation 1-es időkben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Shinjiii
2013.06.12. 11:35
Bayonetta látványos. Nevezhetném sikertelen DMC copy-nak, de így én sem tudtam belőle semmi konkrétat kivenni. Sztori nincs benne? Mert kb. annyi volt a videó, hogy henthenthent és csicsacsicsacsicsa.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Balleno Kobes...
2013.06.12. 11:50
N64 egy csúfos vereség volt a Nintendo számára, gyakorlatilag a Golden Eye-on, meg a Mario64-en kívül nem is nagyon volt húzó címe. Akkoriban mindenki PS1-et vett nem N64-et.

Másrészről, szerinted a PS4-en nem lesz DRM-es játékok? Ez egy nagy tévhit, ilyet nem állított senki, csak annyit közöltek, hogy az nem konzolszinten lesz DRM, de attól még a pl. EA kérheti tőled a 24 órás bejelentkezést.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. deviant01
2013.06.12. 12:23

Egy Super Mario videó fél percében több kreatív ötletet látok, mint a 'nyugati' kiadók által ránk döntött űrhajószombietps f*stenger egészében.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Kobest
2013.06.12. 13:25
Balleno

Az N64 vereség volt vagy sem, akkor sem volt még Microsoft a versenytársak között.

Persze, biztos lesznek DRM-es játékok a PS4-en, de nem erről van szó, hanem arról, hogy a Nintendo sorra hozza a rossz üzleti döntéseket, pedig ésszerűbb lépésekkel most Sony, MS, Nintendo versenyről beszélnénk, nem pedig csak Xbone vs PS4-ről.

deviant01

Személy szerint én is a Mario címeket helyezem előtérbe, de már kezd zavarni, hogy a Nintendo csak ezeket a franchise-okat fejeli.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. heckles04
2013.06.12. 19:03
a mario-t a zeldát és a pokemont, még a mai napig zabálja egy elég széles réteg(elég felnézni 9gag-re). Ott lesz rá még az ac meg a splinter cell stb.
Sztem simán jó vétel, ha olcsóbb (lesz) mint a ps4(nem tudom most mennyi).

A grafikára meg nem tudom mit van mindenki annyira ráizgulva mindenki. Ezek játékra meg szórakozásra vannak. Ha valaki grafikát akar ne ilyen gyerek játékot vegyen hanem egy rendes pc-t.

Érdekesség: statisztikák alapján a wii megy tönkre legkevésbé. utána a ps3 és az xbox360.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. KisDre
2013.06.12. 19:45
Szerintem tök egy értelmű, hogy a Nintendo-nak nem az a célközönsége mint a Sony-nak és az MS-nek, ők (nagyobb részt japánban) kényelmesen megvannak ezekkel a nevekkel, ámbár annak idején a Wii tarolt a főként sport játékokkal az amcsik körében, én szvsz a Wii-t nem is tartom igazán konzolos konzolnak.

A Wii U-t már inkább, és az hogy technikailag el van maradva csak a kisebb gond, ahogy írtátok ti is, ezek a fő húzó nevek mintha csak a 90'-s években lennénk még.
Más rész felől amúgy lehet a Sony-val kötöttek valamit a háttérben, bár aztán a fene tudja.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. KisDre
2013.06.12. 19:47
( *ők = Nintendo , csak mert félreérthetően írtam bocsi )
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!