iPon Hírek

Nintendo DS-ből e-olvasó

Dátum | 2008. 12. 11.
Szerző | Gabriel
Csoport | SZÓRAKOZTATÓ

Bejelentette a Nintendo, hogy megegyezett a HarperCollins kiadóval annak érdekében, hogy klasszikus könyveket tehessen elérhetővé a Nintendo DS-ekre, egyfajta e-olvasóvá léptetve így elő a készüléket.

Ez a 100 klasszikus könyvből álló gyűjtemény eleinte csak Nagy-Britanniában lesz elérhető, £20 ellenében - ám a kényelem garantált, lévén a lapozás itt is a Sony-féle PRS 700-tól már megszokott "suhintós" ujjmozdulattal történhet.

Ha aztán a szolgáltatás sikeresnek bizonyul majd, úgy a Nintendo természetesen tovább bővíti majd az olvasói rendelkezésére álló választékot - ám még így is nehéz lehet majd versenyre kelnie mind a már említett PRS 700-assal (amely alapból mintegy 160 könyvet kínál), mind pedig az Amazon Kindle-jével, amely útján még újságokra is előfizethet az ember.

Előnye lehet azonban a dolognak az, hogy Nagy-Britanniában már mintegy 2 millió DS került eladásra, így van mire alapozni. James Honeywell, a Nintendo egyik vezető személyisége elmondta, hogy reményeik szerint ezzel is ösztönözhetik majd az embereket olyan könyvek elolvasására, amiket maguktól esetleg nem gyűjtenénk össze egyenként a boltokból.

Ezzel együtt természetesen, ha minden a terveik szerint alakul majd, úgy a DS-felhasználók körét is elég szépen kibővíthetik majd. A szolgáltatás december 26-ától indul, így nem is olyan sokára megláthatjuk, hogy mennyire bizonyul majd sikeresnek az elképzelés.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások