iPon Hírek

Nintendo Switch - a játékok

Dátum | 2017. 01. 13.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Természetesen a hardver mellett a Nintendo számos játékot is bejelentett és bemutatott, hiszen egy konzol sikere (a megfelelő árazás mellett) leginkább a hozzá elérhető játékok minőségén és mennyiségén múlik. Ezzel kapcsolatban egyelőre két dolgot tudunk megjegyezni: egyrészt örömhír, hogy látszólag a külsős kiadók ismét megpróbálkoznak a Nintendo támogatásával, így visszatér a konzolra az Electronic Arts és a Ubisoft is (többek között), másrészt viszont a Nintendo first-party exkluzív kínálata egyelőre eléggé soványnak tűnik, főleg a konzol megjelenésének környékére. Végül pedig, mielőtt belevágunk, így fognak kinézni a Switch-játékok dobozai:
Ahogy arra számítani lehetett, a The Legend of Zelda: Breath of the Wild lesz a Nintendo Switch legnagyobb nyitójátéka, és úgy tűnik, hogy a cég megoldja az európai lokalizációt is, így mindenhol egyszerre jelenik meg a konzollal március 3-án.
Egyetlen Nintendo-konzol sem lehet teljes egy Mario Kart nélkül, habár a Switch egyelőre kénytelen beérni a Wii U-s verzió kibővített kiadásával. Ez a Mario Kart 8 Deluxe, ami tartalmazza az összes eddigi DLC-t, eddig nem látott új karaktereket, és átalakultak a Battle mód pályái is, így pedig talán már értelme is lesz ennek a módnak. A megjelenésre április 28-án kell számítani.
Ha az előbb azt mondtam, hogy Mario Kart nélkül nincs Nintendo-konzol, akkor duplán igaz, hogy Super Mario-játék nélkül sincs. Az új cím a Super Mario Odyssey, melyet a zseniális Super Mario 3D Worldért is felelős csapat készít, és amely áthozza Mariót és barátait a valódi világba. Sajnos a megjelenése még odébb van, ugyanis csak az ünnepi szezonra ígérik.
A Wii U egyik legeredetibb címe a Splatoon volt, nem csoda hát, hogy a Switch-re érkezik a Splatoon 2. Az előzetes alapján úgy tűnik, hogy alapok nem nagyon változtak, pusztán az egész játék kibővült. Nem lepődnénk meg, ha kiderülne, hogy ez eredetileg szimplán csak az első rész portjának indult volna, csak aztán nekiálltak kicsit tuningolni. A megjelenés nyáron esedékes.
Teljesen új saját fejlesztésű cím a Nintendo berkein belülről az Arms. Alapvetően egy multiplayerre kihegyezett, rendkívül szórakoztatónak ígérkező kis bokszolós játékról van szó, amit egyébként lehet osztott képernyőn is tolni, vagy egyedül a mesterséges intelligencia ellen. Karaktereink hosszan kinyúlú bokszkesztyűs karjait a Joy-Con kontrollerek mozgásérzékelésének segítségével vezérelhetjük. Az Arms valamikor tavasszal jelenik meg.
Minijátékos gyűjteménnyel is készül a Nintendo, melynek neve 1-2 Switch, és mint minden hasonló anyagnak, ennek is az a célja, hogy szórakoztató módon mutassa meg a Switch különböző képességeit. Az előzetesben egy western pisztolypárbajt láthatunk, ahol egymás szemébe kell néznünk, és előrántanunk a Joy-Con kontrollerünket. Ezen kívül úgy tűnik, hogy lesz benne gitározás, táncolás, főzés, lövöldözés és röplabda is.
A Monolith Soft bejelentette, hogy érkezik a Xenoblade Choricles 2 (nem összekeverendő a tavalyi Xenoblade Chronicles X-szel, ami szintén egy folytatás volt). Megjelenési dátumról nem esett szó, de mivel egy nagyszabású, nyitott világú szerepjátékról van szó, és mivel az X nem olyan régen került piacra, valószínűleg még egy jó ideig várhatunk rá. De meg kell hagyni, jól néz ki.
Exkluzív Bomberman játék is érkezik az új masinára, mégpedig a Super Bomberman R. A sztori mód 50 pályát ígér, melyet végigtolhatunk egyedül, vagy egy társunkkal kooperatívan is. Emellett legalább olyan fontos lesz a Battle mód, ahol legfeljebb nyolcan akaszthatjuk össze a bajszunkat online, vagy lokális multiplayerben. A Super Bomberman R a konzollal együtt jelenik meg március 3-án.
A SEGA is megtiszteli a Switch-et, mégpedig két játékkal. Az egyik a Sonic Mania, amit még tavaly jelentettek be (ha jól emlékszem ráadásul pontosan ugyanezzel a trailerrel), és a megjelenésére tavasszal kell számítani a Nintendo konzolja mellett PC-re, PS4-re és Xbox One-ra. A másik a Puyo Puyo Tetris, ami szintén tavasszal jelenik meg, viszont a Switch mellett csak PS4-re érkezik.
A Hyrule Warriors után újabb keverék érkezik a Koei Tecmo irányából. Ezúttal Fire Emblem-sorozatot keresztezték a Dynasty Warriorsszal, így született meg a Fire Emblem Warriors. Sajnos az előzetesből semmi derül ki, és a megjelenési dátum sem ismert.
További bejelentések és apróságok: - A Bethesda bejelentette, hogy tényleg jön Switch-re a Skyrim Special Edition - Új RPG-n dolgoznak a Bravely Default fejlesztői a Square Enixen belül - Szintén a Square Enixtől érkezik a Dragon Quest 10 és 11, valamint a Dragon Quest Heroes 1 és 2 - Az Atlus egy Shin Megami Tensei-játékon dolgozik az Unreal Engine 4-re - A Minecraft is megjelenik a konzolra, természetesen - Érkezik az Ultra Street Fighter 2 - A Nicalis megerősítette, hogy jön a The Binding of Isaac: Afterbirth+ - Suda Goichi elárulta, hogy a No More Heroes-sorozato folytatódik Switch-en - A Nintendo-konzolokat sok-sok évig hanyagoló Electronic Arts idén visszatér a FIFA-val - A Ubisofttól a következők érkeznek: Steep, Just Dance Unlimited, Rayman Legends Definitive Edition - Nem marad a Switch egy jó kis Farming Simulator nélkül sem - Öt év után az NBA is visszatér a Nintendo-konzolokra az NBA 2K18 képében
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. noPublicFG
2017.01.14. 04:14
Bárki bármit mond, ez bizony erős év lesz switch szempontból. Ha csak három játékot kéne kiválasztanom, sem tudnám melyiket válasszam? Hajrá, hajrá!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. pdx06
2017.01.15. 21:14
Én sem vagyok annyira biztos a bukásban mint egyesek. Minden platformnak megvan a maga tábora, olyanok is vannak akiknek az összes megvan, ahol nem pénz a 300 euró, nekem se lenne pénz ha 2500 eurót keresnék, mert 2500 forintból is mi a 300 forint, semmi, csak én egy liter tejet kapok érte, más pedig konzolt. A Nintendo-t inkább társasjátéknak nevezném, jóféle szórakozásokat tud nyújtani közösségben, és ilyen szituációban nem nagyon érdekli az embert sem a grafika, sem a hardver, csak annyi hogy jól érezze magát.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Lugi pdx06
2017.01.15. 21:46
Ez a EUR-HUF analógia kicsit furára sikererdett...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!