iPon Hírek

Nintendo Switch - bemutatkozott a Nintendo új konzolja

Dátum | 2016. 10. 20.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Mondhatjuk, hogy minden korábbi jóslatunk bejött, a Nintendo Switch pont olyan, mint amilyennek a kiszivárgott információk alapján várni lehetett. És pont olyan, amilyennek egy új Nintendo konzolnak lennie kell: ötletes és közösségi, ráadásul az alap Wii-hez hasonlóan ezúttal ismét sikerült telibe találni a nevet mindenféle szempontból. Alapvetően egy egészen nagy képernyővel megáldott hordozható konzolról van szó, ami alapesetben nem is nagyon áll másból, csak magából a képernyőből. Ehhez csatlakozhat két oldalról egy-egy kontroller, amik tulajdonképpen olyanok, mintha egy teljes kontrollert kettévágtunk volna. Ezek azonban vezeték nélkül és külön-külön is működnek, így adott esetben a kis konzolon a beépített kickstanddel letámasztva távolról is tudunk játszani, de odaadhatjuk a kontroller egyik felét a barátunknak, így bármikor és bárhol mehet a multiplayer egy konzolon. Hazaérve aztán a Nintendo Switch bedokkolható egy tévéhez csatlakozó egységbe. Ha veszünk hozzá egy otthoni használatra szánt külön "rendes" kontrollert, akkor pedig rátehetjük a két kis kontrollert is, hogy töltődjenek azok is. Egyéb konkrétumokat és hardveres specifikációkat egyelőre nem ismerünk, csak a megjelenési dátumot, ami jövő március. Az biztos, hogy a konzol első nagy címe a The Legend of Zelda: Breath of the Wild lesz, de érkezik rá a következő Sonic the Hedgehog és a Dragon Quest új része is.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

23. Qqtyin
2016.10.20. 17:13
... és megint egy normális működésre képtelen cucc mini kontrollerekkel, lekopós oldalakkal és gyatra teljesítménnyel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. Benny
2016.10.20. 17:14
engem érdekel otthoni használatra csak félek az árától
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. noPublicFG
2016.10.20. 17:52
Jónak tűnik
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. Gpety
2016.10.20. 19:08
Teljesen más kinézetet vártam, sokkal "kézikonzolosabbat". Így viszont mondhatjuk, hogy az új Nvidia Shield Nintendo matricával jelenik majd meg. Amúgy jónak tűnik, de a koncepció felett eljárt az idő, ilyen eszközre kevesen vágynak már, talán úgy 10-15 éve jó lett volna.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. jedi Gpety
2016.10.20. 19:21
Egy gond van, hogy 10-15 éve ezt nem tudták volna még megvalósítani, ilyen minőségben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. Gpety jedi
2016.10.20. 19:24
Ezt azért mindenki levágta egyből. Sőt! Most sem tudják megvalósítani azt, ami 15 év múlva lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2016.10.20. 19:41
Emlékszek ugyanezekre a hozzászólásokra mikor még a Wii U kijött, hogy mekkora szar a teljesítménye a Sony meg az MS majd 4k-ban tolja
Ehhez képest ha jól emlékszem a Wii U talán tudja az 1080p-t, míg a két nagy egy év késéssel meg nem
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. Svindler kray
2016.10.20. 20:35
A Wii U sokkal gyengébb mint a PS4 és az Xbox One, GPU-ban a PS3/Xbox360 duóhoz áll közel, a processzora pedig egy ipari hulladék. Viszont több memóriája volt, mint a konkurenciának.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Gyurkov
2016.10.20. 20:55
Megint ezt a kijelzősdit erőltetik, biztos a Wii U hatalmas siker volt, vagy őőő várjuk csak?!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. Lacilacila...
2016.10.20. 21:18
Szerintem a legnagyobb gond ezzel a koncepcióval, hogy már mindenkinek van kézikonzolja, a mobilja, tablete. Ráadásul azok kijelzőjét is tükrözhetjük a modern tévékre.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. chris-v
2016.10.20. 21:19
Én látok benne fantáziát. Tuti lesz vásárló közönsége, főleg, hogy nincs egy épkézláb modern kézi konzol sem a piacon.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. zoltantan
2016.10.20. 21:29
Razer edge?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Samupitecu...
2016.10.20. 21:36
Skyrim Nintendóra?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. chris-v zolta...
2016.10.20. 22:42
2013-as táblagép, minden csak nem modern és nem konzol.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Ch00ler
2016.10.20. 23:31
Nekem bejon. Azt ne felejtsuk el, hogy ez egy konzol, amire kulon irjak az adott jatekot, ergo jobban fog menni, mint egy tableten.
Egy kis gamestream support meg dobhatna rajta

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. jzsgbr
2016.10.20. 23:54
Óriási innováció! Világraszóló siker! Végre valami, ami nem lesz kolosszális bukta. Ez a cucc majd lenyomja végre a többi konzolt és a rájuk fejlesztett játékok árait. Végre beköszönt az igazi verseny a szegmensben. Igen, a Nintendonál rájöttek, hogy mi kell a népnek. Nem holmi Project Scorpio, meg PS4k virtual reality-vel, meg sok-sok pixellel...ahh ugyan már! A lecsatolható, bisz-basz mobil pingpongasztaloké a jövő! Hívjuk Switch-nek!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2016.10.21. 01:18
Biztos sokkal több értelme lenne, ha a Nintendo megcsinálná ugyanazt a konzolt, mint a PS4K meg az Xbox Scorpio. Mert annyira szükségünk van még egy harmadik ugyanolyan konzolra

Szerintem sokan nem látják, hogy ez volt a Nintendo kábé egyetlen és legjobb esélye.

Egységesíteni kellett az otthoni és a hordozható konzolt, mert most már a hardver lehetővé teszi.

Így egységesíteni lehet a szoftverfelhozatalt, nem lesz különbség otthoni meg hordozható konzol között. A Nintendo és a Nintendo-közeli third party stúdiók ontják a játékokat, csak éppen jelenleg a 3DS-re, ezzel ez a probléma megszűnik. Még akkor is rohadt sok játék lesz rá, ha a külsős kiadók nem foglalkoznak vele, de márpedig foglalkoznak vele, lásd a hírt a mostani aprókban.

Szerintem ez a konzol még akkor is nagyon sikeres lesz a Nintendo számára, ha egyébként nem lesz egy Wii / DS szintű sikertörténet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Svindler InGen
2016.10.21. 06:09
A véleményed nagy részével egyetértek, szerintem se húzhatták volna be ugyanazt, valami mást kellett nyújtaniuk, mint a konkurencia, ez sikerült is.

Ellenben a reklámot végignézve vannak ellenérzéseim. Az egyik, hogy pl. kétszemélyes módban azok a kontrollerek hihetetlenül kényelmetlen vacaknak tűnnek, míg egyébként teljesen rendben vannak. A másik, hogy valamit valamiért, miközben a multit hirdeti, ez otthon halál egyszemélyes konzol lesz. Ha két testvérnek veszel egyet és az egyik megpattan vele, akkor jöhet egymás gyepálása este.

Technológiailag egy kicsit aggódom, de remélem, hogy nincs miért. Az utóbbi 10 év termését nézve a Nintendo konzolok (otthoni és handheld is) már indulásuk napján elavultak voltak. Most viszont ha van egy kis eszük ezt nem játszhatják meg, ebben egy csúcs mobil chip kell legyen, csak akkor meg kérdéses az akkumulátoros üzemidő (kivéve ha handheld módban gagyibb beállításokra vált a Switch).

Van még megválaszolatlan kérdés bőven, de kíváncsi vagyok mit sütöttek ki a Nintendonál, remélhetőleg a köv hónapokban csordogálnak majd az infók.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Neuronetic
2016.10.21. 08:32
Nekem volt Wii-m imádtam, baromira jó volt, hogy ugrálhattam a TV előtt és a Metroid sériát úgy játszottam végig hogy hadonászok Saimus kezeivel.
Vettem WiiU-it is rögtön. Első játék ZomibU. Mekkor egy nagy csalódás volt. A mozgás érzékelést totál elhagyták, és egyszerűen analóg joyal kellett a célkeresztet a képernyőn mozgatni.... 10év visszafejlődés. A mozgásérzékelős játékok kifulladtak a Just Danceben... Még a Bayonetta miatt be be kapcsolom, de egy rakás xar az egész, és no content.
Erre itt ez a Switch, biztosan nem kell még egy konzol ami olyan mit a többi az tény, kinek kéne? De ez már megint... egyáltalán nem akarom megvenni, mert nem kell, egy olyan felesleges cucc. És maradtak a szimpla joy melett, csak van közte egy tablet. Na bumm, és nvida proc.... Tényleg vártam de ekkora csalódást, engem teljesen elvesztettek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. aryanis83
2016.10.21. 09:32
Én még nintendo kézikonzolban nem csalódtam. Imádom a 3ds- emet, hiába harmatgyenge a hardver,ha a kedvenc játékaim kifogástalanul futnak rajta. Régi vágyam volt hogy ki lehessen kötni tv-re. Ha überkonzolt akarok 4k-val arra ott van a sony meg az M. Egy kezemen meg tudom számolni hány exkluziv játék jelent meg rájuk(pláne ami pc-re nem). Ha szereted az N játékait, akkor ez neked lett kitalálva. Ha Zelda/Mario/MH nem jön be, kerüld el, csalódni fogsz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2016.10.21. 10:19
Hát még mielőtt rátérünk a multira, eleve a hordozhatósága sem egyszerű, mert nem tűnik kis darabnak a stuff. Ehhez mindenképpen táska kell, ami problémás lenne pl. nekem, aki sehová nem visz táskát, ha nem muszáj.

Persze vannak olyan szcenariók, amikor muszáj, de ezek közül mondjuk pont a videóban látott edzőterem nem tűnik annyira reálisnak. Azt viszont el tudtam volna képzelni, hogy az egyetemen elszórakozunk vele, egy-egy gyors Mario Kart menetre még ez a két kis kontroller is tűrhető lehet.

De igen, ez otthon egy full single konzol. De mondjuk a videó is ezt próbálja átadni: a srác meg a csaj is egyedül elvan vele otthon a tévén, mint kvázi bármilyen más normális konzollal, aztán amikor hívják a barátok, ott már közösségi géppé válik.

Én a hardver miatt most nem aggódnék annyira. Mivel az Nvidia szállítja a SoC-t, eleve nem lehet túl elavult. A leírás alapján csúcs GeForce architektúra, és csomó egyedi hardveres és szoftveres megoldás: https://blogs.nvidia.com/blog/2016/10/20/nintendo-switch/

Akkuból meg lehet benne bőven, mert elég vastagnak tűnik, szerintem jól megpakolták (plusz szerintem aktív hűtés is lesz benne)

Viszont szerintem az már most egyértelmű (főleg, ha a hardver is tényleg rendben lesz), hogy ez nem lesz egy olcsó konzol. Pláne, hogy a Nintendo azt mondta, hogy a korábbi gyakorlattal ellentétben nem fogják veszteséggel árulni. Imho ez nem nagyon fog elindulni 350 dollár alatt, de én a 399-et sem zárnám ki.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. LGx
2016.10.21. 10:42
azt nem látom sehol a videóban, hogy a két lecsatlakoztatható kontrollert össze lehet e csatlakoztatni. a repülőn a srác két kézben a két kontrollerrel tolja.
amúgy nem rossz, kérdés az árazása, és hogy mi lesz a csomagban. dokkoló gondolom igen, de vajon hány darab és milyen kontroller?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. InGen LGx
2016.10.21. 11:38
Össze lehet, van egy köztes elem, amit be kell tenni közé.

De szerintem mindjárt összerakok egy összefoglaló hírt, hogy mit lehet eddig tudni a Switch-ről, mert vannak már azóta hivatalos képek is, amiken ezek látszanak.

Tippre a csomagban lesz a dokkoló, a konzol, meg a két kis kontroller, elvégre ezek mindenképpen szükségesek. A Pro controller (ahogy eddig is) sanszosan külön lesz megvehető, főleg mert nincs is mindenkinek szüksége rá.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!