iPon Hírek

No Man's Sky - nincsenek barátaid

Dátum | 2014. 12. 11.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Ugyan a No Man's Sky egy online játék lesz, ez nem jelenti azt, hogy bármikor összefuthatunk majd a barátainkkal. Sőt, az lesz a szerencse, ha egyáltalán összefutunk bárkivel is. Minden játékos a galaxis külső peremén kezd egy véletlenszerű ponton, és mivel a játék világa brutálisan nagy, valószínűleg hosszú ideig nem is botlunk majd bele senkibe. Sean Murray, a fejlesztőcsapat főnöke elmondta, hogy aki még nem próbálta a No Man's Sky-t, az nem tudja elképzelni a távolságokat és a méreteket a játékban. Szerinte technikailag ugyan lehetséges megoldani, hogy két barát találkozzon, de nagyon nehéz. Először is ehhez az egyiknek hosszú időn át mozdulatlannak kell lennie. Aztán ha már közelebb értetek egymáshoz, és kitaláljátok, hogy találkozzatok a legközelebbi a bolygón, akkor mi történik? "Oké, itt vagyok egy akkora planétán, mint a Föld. Egy hegy tetején várlak" érzékelteti Murray az egymásratalálás feladatának nehézségét. Murray egyébként beszélt kicsit a multiplayer rendszerről is. A játék nem a hagyományos értelemben vett MMO lesz abban a tekintetben, hogy nem lehet majd jelen egyszerre a képernyőn több tízezer játékos - ezt a szerverek sem bírnák el, és a kicsi, független fejlesztőcsapat sem tud ilyen technológiát összehozni. Ehelyett azokat a játékosok teszi be az engine, akik ténylegesen a közeledben vannak - tehát mintha csatlakoznának a te kis űr-szeletkédhez.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

20. Lazahunter
2014.12.11. 11:35
Mondjuk 2014-ben nem kéne akkora nagy dolognak lennie két barát találkozásának ingame ... ugye össze lehetne kötni őket (party, group, bármi), majd a térképen megjeleníteni .... probléma megoldva.

De engem ennél sokkal jobban érdekelne az, hogy konkrétan mi a játékmenet, mit lehet itt csinálni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. rasguardo
2014.12.11. 11:36
Ez érdekel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. maxpapa
2014.12.11. 11:52
Ez nagyon tetszik.Magányos farkas vagyok.Nem szeretem ha sokan vannak körülöttem mikor játszom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. szilagyiv
2014.12.11. 11:54
Navigáció nélkül hogy lehet eljutni egyik planétáról a másikra? Ha meg van navigáció, akkor meg lehet adni egy pontos helyszínt és lehet találkozni (gondolom én).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. Kerty Lazah...
2014.12.11. 12:04
Már mondták korábban hogy meg lesz oldva, hogy találkozzanak az emberek és együtt játszanak. Ezt most csak azért mondták hogy érzékeltessék mekkora a felfedezhető világ. Mondjuk erről már szintén beszéltek párszor, szóval semmi újat nem mondtak azon kívül, hogy milyen módon tölti be a többi játékost a rendszer. Én már nagyon várom, de sajnos nem vagyok pléjsztéjsön-ös
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. F2Face
2014.12.11. 12:08
Nézzük más szemszögből.
Az,hogy más játékosokkal sem egyszerű összefutni, jól érzékelteti a játékbeli távolságokat, az univerzum méreteit. Emellett pedig az, hogy VÉGRE sikerül találkozni a barátoddal, egy mérföldkő lehet a játékodban. E cél elérése pedig egyfajta húzóerő is lehet, valamint tovább fokozhatja a játékélményt, mikor elérted ezt a célt és jobban értékeled a társas kalandozást. A dolog másik oldala pedig a magányos farkasoknak kedvez, mert nem kell a tömeg okozta frusztrálást élvezni. Az orvgyilkos hajlamú embervadászok meg...hát...jelentkezzenek nálam ingame (itt várom őket a fánál)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. Shinjiii
2014.12.11. 12:20
De én még mindig arra lennék akkor kíváncsi, hogy ha procedúrálisan jeleníti meg az adott területet, akkor hogyan találkoznánk bárkivel is? Hiszen véletlenszerűen kúrja eléd a területet, nem? Vagy a másik elé is épp azt az előre beprogramozott "szeletecskét" teszi? Milyen érdekes...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. SeaQR Shinj...
2014.12.11. 12:32
Elmész egy ismeretlen területre, a játék legenerálja, a szerver elmenti, a következő arra tévedt játékos pedig már azt fogja látni. Egyébként attól, hogy a program gyakorlatilag végtelen számú égitestet legenerálhat nekünk, még mindig csak egy véges eszköztárból fogja ezeket összerakni, amiből egy idő után kb az fog csak feltűnni, hogy azon a bolygón sárgák a dinoszauruszok, ezen meg pirosak.

Ettől függetlenül bizonyára érdekes lesz, de magáról a játékmenetről tényleg jó lenne még hallani részleteket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. DogTheDog Shinj...
2014.12.11. 12:40
Szerintem a keszitok nem gyozik hangsulyozni,hogy a vilag van random generalva,ok csak az alap parametereket adtak meg.
Amint eleg bolygo,hegy,folyo,tenger,allat,noveny,stb van kesz,akkor kesz a jatek.
Nem minden inditaskor fogja ott elotted lerenderelni az univerzumot,lol.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Kerty
2014.12.11. 12:58
A játékban a felfedezés lesz a lényeg. A bolygókon lévő élőlényeket, területeket a felfedező játékos nevezheti el (és a nevükkel együtt feltűnik ha arra jár valaki) Szóval generálás után megmarad az adott terület. Egyébként atomi szinten generál a játék, szóval nemkell félni attól hogy nem lesz elég változatos.

Amit szívesen látnék az az, hogy a bolygók később is változzanak. Mondjuk közelebb megy egy naphoz és felhevül vagy szitává lövi pár aszteroida. Aztán lehet ez is tervbe van, kitudja.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Mosdatlan_...
2014.12.11. 13:04
hm... anno Commodore-on volt valami hasonló jellegű játék, abban is bolygókat kellett felfedezni, volt, amin élőlények voltak, megpróbálhattál velük kommunikálni, stb. Ennél többre nem emlékszek, tehát a címére sem
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Shinjiii
2014.12.11. 13:26
Kerty

Ez még mindig nem magyarázza, hogy fogsz másokkal egy adott "neked generált" területen találkozni. Akár véletlenszerűen, akár szándékosan. Elvileg neki is "generál" egy szakaszt akkor, nem? Érdekes lenne, hogy ugyan találkoztok, de ő előtte egy fa van, előtted meg egy piszoár. Vagy ő neki androméda ködöt generált, neked meg BN-45-ös galaxist. Mert hát mást kellett kapnia neki is. Elvileg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2014.12.11. 13:46
Nem, félre érted. Tegyük fel már játszol egy ideje felfedeztél egy naprendszert. Ha direkt vagy véletlenszerűen arra jár valaki, akkor neki már nem fog ott semmit se generálni. Csak betölti ami ott van, amit te fedeztél fel. Kisebb egységekben generál a játék. Nem egyből egy egész galaxist. Emlékeim szerint meg minden játékos olyan bolygón kezd amin nem járt még senki.

De ha a maga a bolygón belüli felépítésre gondolsz akkor az nem mentődik el. Mondjuk kettéfingasz egy muskátlit és elrepülsz egy másik naprendszerbe és visszajössz akkor a muskátli megint ott lesz. Neked is meg annak is aki később vagy akár veled egyszerre jár ott.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2014.12.11. 13:46
Et hívják Single Playernek MMOban a barátok miatt játszik az ember. Nekem is volt ismerősöm, aki LAN partyn a Warcraft 3 kampányt tolta, kérdeztük is, hogy akor minek jönn el?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Shinjiii
2014.12.11. 14:13
Kerty

Igen, azóta megválaszolták páran, amit érthetőnek is találok. Csak szarul frissített ez az átkozott böngésző, csak a te hozzászólásodat láttam az enyém után.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. schjani Kerty
2014.12.12. 04:46
Szerencsére PC-re is megjelenik!
http://en.wikipedia.org/wiki/No_Man%27s_Sky
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. tomchee
2014.12.12. 06:26
[így vissza gondolva ez igen csak buta kérdés volt, mert hát nyilvánvalóan végtelen lesz a galaxis. Tehát editeltem ˘˘]
Ez esetben viszont nem kis tárhely kell a szervereiknek
(Btw engem nagyon a jó öreg spore-ra emlékeztet ^^)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. somakb
2014.12.12. 08:33
Ennyire bonyi egy sc fi játékban már véglegesre generált bolygón a koordináták megadása, bármiféle navigáció implementálása? Még nekünk itt a Földön is megy az elmaradott sárgolyólakó technikánkkal Mert akkor az sem fog működni, hogy egy bolygóra ugyanoda vissza tudjunk menni,ahol már egyszer voltunk, és csak kószálunk egy véges elemekből generákt planétán, ahol nyilván ezerszer fognak ismétlődni ugyanúgy kinéző helyszínek. Elég nagy bullshit duma ez.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2014.12.12. 10:41
Tudom, de gyanítom, hogy a dédunokáim is még várni fognak rá
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. capalol
2014.12.12. 10:44
Arról van akármi bővebb infó, hogy milyen lesz a játékmenet? Mármint hogy mi egyebet lehet csinálni a felfedezésen és űrhajózáson kívül, hogy lehet kihasználni a multiplayert igazán, stb. Mert a nagy sandbox király dolog, de egy MMO-t csak a barátokkal jó tolni hosszabb távon.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!