iPon Hírek

No One Lives Forever – nem tudják, kinél van a licenc

Dátum | 2013. 04. 09.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

Talán akadnak itt páran, akik még emlékeznek a Monolith kitűnő humorú kém paródiájára és annak folytatása, és néhányunk örülne, ha a játékok felbukkannának a GOG-on, hogy újra felidézhessük kedvenc pillanatainkat és poénjainkat. Ennek csak egy akadálya van: az Activision közösségi managere Dan Amrich nem tud róla, hogy a széria jogai náluk lennének és érdekes módon a Monolithnál sincs a licenc. Amrich Youtube csatornáján egy videóban elmondta, hogy a sorozat eredeti kiadóját, a Fox Interactive-ot 2003-ban felvásárolta a Vivendi Universal. A Vivendi Universal és az Activision aztán 2007-ben egyesült, és együtt létrehozták azt a céget, melyet ma Activision Blizzardként ismerünk. Az Activision-Vivendi egyesítés ideje alatt néhány Sierra licencet pl. a Leisure Suit Larry-ét elárverezték, míg más sorozatok jogai pl. King's Quest az Activisionnál maradtak. Úgy tűnik a No One lives Forever nem élte túl az egyesítést. De akkor hol van most? "Az illető, akivel a hasonló kérdésekről szoktam beszélgetni nem hiszi, hogy jelenleg nálunk lennének a jogok" – mondta Amrich. "Sosem látták őket, és nem adtak rá engedélyt, hogy a játék felkerüljön a Good Old Gamesre. Lényegében azt mondák, hogy ha meglenne a licenc, mindenképp szeretnék újra kiadni a játékokat." Amrich azzal folytatta a nyomozást, hogy megkérdezte a Monolithot, de itt kihűlt a nyom. "Megkérdeztem az egyik Monolithos barátomat, de nem tud róla. Jelen pillanatban úgy gondolom, hogy a No One Lives Forever jogai nem az Activisionnél vannak, szóval ha valaki újra kiadná, vagy újra elkészítené, akkor az nem az Activision lenne" – vonta le Amrich a következtetést. Az Eurogamer nem adta fel, tovább folytatja a nyomozást az ügyben. Csak szurkolni tudnunk.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. NorbeArt
2013.04.09. 16:51
Nagyon jó kis játék volt anno, és hirtelen beugrott, h a 3dMark Vantage első tesztje mire is emlékeztetett! Nagyon tuti lenne olyan szintű grafikával újra látni Kate Archer kisasszonyt!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Seri22
2013.04.09. 18:00
Egyik kedven játékom volt, jobb mint a James Bond akármelyik része.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. gabesz7630
2013.04.09. 19:54
Van egy par ilyen.
A swineos havereket kerdeztem ( jo lenne androidra pl) es lovesuk nincs az pl kinel lehet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. hamzajanos
2013.04.13. 20:25
Pont a napokban gondolkoztam, hogy újra elő kellene venni nagyon jókat szórakoztam a második részével, nagyon jó a hangulata.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. hamzajanos
2013.04.14. 18:28
http://www.atomicgamer.com/files/90392/no-one-lives-forever-2-full-source-code-and-tools
Itt azt írják, hogy a NOLF2 motor és játék forrása elérhető GPLv2 alatt és a Touchdown Entertainment adta ki.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Squall85
2013.04.15. 20:03
Én pár hete játszottam végig ismét, de most a PlayStation 2-es verziót. Nem nyújtott olyan élményt, mint középsulis koromban PC-n, de azért nem volt rossz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!