iPon Hírek

Nőies ruhába bújt az Optimus L5 II

Dátum | 2013. 08. 17.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az okostelefonok sok esetben a legkevésbé sem néznek ki kellemesen, legalábbis női szemmel nézve. Sokszor a belbecs határozza meg, hogy nagyvonalakban milyen lesz a külcsín, és a gyártónak legtöbbször csak az eszköz színét tekintve van mozgási lehetősége, ha szebbé akarják tenni a vasat. Az ilyen esetekre hozta létre a Samsung a La Fleur termékvonalat, és annak a mintázatvilágát. Itt nem egyszerűen színezik a készülékházat, hanem érdekes dekorációval látják azt el, ami finom kontrasztos hatást keltve próbálja nőiesebbé tenni a jobbára igazából unalmasan festő mobilokat. A legtöbbször virágokat lefestő motívumokkal tehát némi bájjal próbálják felruházni az egyszerű, hétköznapi telefonokat. De miért is beszélünk a Samsungnál megismert La Fleur kollekcióról, mikor itt most az LG Mobile egy speciális termékéről van szó? Nos, az LG nemes egyszerűséggel átvette a Samsungnál megszokott díszítőelemet, és ezzel látta el az Optimus L5 II-t, annak is a Dual variánsát, mely dupla SIM befogadására képes.

A fehér alapon szürke mintával szembesülhetünk, ami nem csak a hátlapot rajzolja körül, hanem átfut a bal felső sarokban előre is. A különlegesség a specifikációját tekintve teljesen olyan, mint az alapmodell, amit eredetileg még az év elején, márciusban lepleztek le. Az előlapot egy 4 hüvelykes, WVGA felbontású IPS megjelenítő tölti ki, ez alatt sorakozik a négy érintésérzékeny kezelőszerv, felette pedig a szenzorok, a VGA kamera és a hangszóró kapott helyet. A főkamera mellé LED villanó is kapcsolódik, és 5 megapixeles képeket lehet vele készíteni. A szerkezeten az Android 4.1 operációs rendszer fut, mely jelenleg a piacvezető szerepében tetszeleg. A gépben egy MediaTek MT6575 van, ami egy PowerVR SGX531-es grafikusmaggal és egy 1 GHz-es Cortex-A9 egységgel felvértezve várja a képernyőn közvetített utasításainkat. A rendszer memóriájának kapacitás 512 MB, a felhasználóknak pedig 4 GB beosztásáról kell gondoskodnia, míg meg nem toldjuk ezt egy microSD-vel. A kapcsolati képességei között van szinte minden: HSDPA modem, 802.11n-es Wi-Fi, A-GPS vevő, Bluetooth 3.0 modul, NFC chip és RDS-es FM rádió is. Az energiaellátásért felelős telep 1700 mAh-val szolgál, így az átlagosnál valamivel jobb üzemidő is elérhető - lazább használattal 3-4 napig is kibírhatja a telefon egy feltöltést követően. Az LG Optimus L5 II Dual Special Edition ára 200 euró körül fog alakulni. Arról egyelőre nem esett szó, hogy mikor kerülhet ez a boltok polcaira, de arról igen, hogy hol: Oroszországban fogja kezdeni a karrierjét, innen terjed tovább Európa és Ázsia egyéb piacai felé.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

8. DogTheDog
2013.08.17. 08:49
a samu viragmintajahoz nagyon hasonlo van egy regi long boardomra festve,biztos onnan nyultak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Asagrim DogTh...
2013.08.17. 09:41
Ha a LaFleur-re gondolsz, köszönőviszonyban sincs vele.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. gamerod
2013.08.17. 10:53
Tiszta vicc hogy már megint örülni kell a 3-4 napos üzemidőnek. Egy telefonnak minél tovább kéne tartani, hiszen néha létszükséglet is lehet és akkor igen kellemetlen egy lemerült telefon.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. DogTheDog Asagr...
2013.08.17. 11:19
Szerintem a cikk kezdodik egy hosszabb bemutatoval a La Fleur dizajnrol,en kb arra reagaltam egy hasonloan odaillo osszevetessel
Erre te megmutizod a samut,biztos koran van meg
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. mythbuster
2013.08.17. 13:48
gamerod,

Vegyél iPhonet, kapcsold ki az adatforgalmat. Telefonként két hetet is lazán kibír!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Zephyrus
2013.08.17. 15:38
vegyél blackberryt és 3 hétig bírja...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. hunmyke
2013.08.18. 11:02
mythbuster, telefonként a 3310-es Nokia is kibír ennyit. Ezért nem kell 200k-ért telefont venni (de még 100k-t is sajnálok telefonra), szerintem...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. DemonDani
2013.08.18. 14:09
@Asagrim

Nincs köszönőviszonyban?Mindegyik egész hátlapos leveles-virágos minta a bal felső saroknál átvezetve...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!