iPon Hírek

Nokia 215 – ügyes apróság az alvégen

Dátum | 2015. 01. 06.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Ahogy azt korábban már elmondta a Microsoft, a Nokia név továbbra is fennmarad a featurephone-ok körében, és ennek megfelelően köszönthetjük most köreinkben a Nokia 215-öt. Az új „butamobil” azoknak kínál élhető alternatívát, akik továbbra sem érzik szükségét az okostelefonoknak, vagy csak egy nagyon költséghatékony készülékre van szükségük.
A kerekded vonalvezetésű készülékházba bújtatott Nokia 215 igazán olcsóra sikeredett, de ahogy azt az alábbiakban mindenki láthatja majd, így is egészen sokoldalú. Az eszköz a már sokat látott, és jól bevált 2,4 hüvelykes, QVGA (320 x 240) felbontású, TN+Film technológiás megjelenítővel lett ellátva, ami alatt katonás rendben sorakoznak a megszokott kezelőszervek, valamint a hagyományos gombsor. A szerkezet még egy kamerával is el lett látva, ami persze csak VGA felbontású képek készítését teszi lehetővé. Tud viszont videózni is, de ilyenkor be kell érni QVGA minőséggel, valamint 15 FPS-sel, szóval nem valószínű, hogy sokat használnánk ezt a lehetőséget. A Nokia 215 tarsolyában akad egy nagy fényerejű LED is, itt azonban nem a kamera mellé került az extra fényforrás, hanem a telefon tetejére, tehát csak elemlámpa funkciót tölt be, vakunak nem használható.
Kapcsolati képességek tekintetében nem érdemes a 215-től sokat várni, de van 2G EDGE támogatás, FM rádió és Bluetooth 3.0 modul is, ami itt bőven elegendő. Ez előbbivel, ha nem is gyorsan, de internetelérésre is van mód, az utóbbi pedig támogatja a SLAM eljárást, mely egyszerű fájlmegosztást tesz lehetővé vezeték nélkül más SLAM képes Nokia telefonokkal. Előre telepítve van a Nokia 215-ön az Opera Mini böngésző, ami a tömörített adatcsomagok révén minimális adatforgalom és sávszélesség mellett is viszonylag fürgén dolgozik. Továbbá akad még a kelléktárában Facebook, illetve dedikált Facebook Messenger, Twitter, Bing kereső és MSN Weather program is, összességében tehát egész sok online szolgáltatás elérhető róla pillanatok alatt. Az új Nokia kétféle kivitelben lesz megvásárolható. A boltokba kerül majd egy és kettő hálózati kártya befogadására alkalmas változatban is, így mindenki arra a modellre csaphat le, amelyikre szüksége van.
Az Nokia 215-öt 116 x 50 x 12,9 milliméteres vonalak határolják körül, a tömege pedig mindössze 79 gramm. Az újdonságot haza lehet majd vinni fekete, fehér és zöld színben is – a fiatalabb generáció minden bizonnyal az utóbbit részesítheti előnyben. A hátlapja mögé egy 1100 mAh-s akkumulátor került, ez ugyan napjainkban már nem hangzik soknak, ám ilyen környezetben bőven elegendő. Egyetlen feltöltéssel a gyári adatok szerint 45 órán át lehet vele szakadatlanul rádiózni, MP3 formátumú fájlok lejátszásával pedig már 50 órányi zenélést is bírni fog, míg telefonálni legalább 20 órát lehet majd vele, mielőtt újra megéhezne.
A Nokia 215 széles körben vásárolható majd meg. Ázsiától kezdve a Közel-Keleten és Afrikán át egészen Európáig számos országban tervezik a forgalmazását. A Microsoft kis készüléke valójában még népszerűvé is válhat, ugyanis az ilyen Nokia telefonok eladási mutatói mindig elég jók voltak. Az ára alapból 29 euró lesz, de ez még nettó összeg, tehát a különböző adók után valamelyest fentebb fog kúszni, a második SIM hely pedig még 10 eurós felárat jelent.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. Kerty
2015.01.06. 13:11
Ezt kellett volna a "régi" nokiának is és talán nem kerülnek akkora kulimászba
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Atesz1987
2015.01.06. 14:02
Ha nem sajnáltak volna belőle egy izmosabb kamerát, jó lett volna a c5-03 utódjának. Nagyduzzogva maradok a Lumia 535-nél.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. bkissb
2015.01.06. 20:02
Egy telefon, amivel -csak- telefonálni lehet!
Szerintem az igények nőttek az egekig, amelyet minden rendes gyártó kényelmesen kiszolgál az okosabbnál okosabb csodáival.
A piac jelenleg telítve van mindentudó, de éppen az akkuidő miatt alapfunkciójára használhatatlan modellekkel!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. tomboy013 bkiss...
2015.01.06. 20:10
Mégis milyen alapfunkciók nem használhatók az akkuidő miatt? Csak azért kérdezem mer L930-asomon minden tökéletesen működik köszöni szépen. Az igények a fejlődéssel arányosan nőnek ebben nincs semmi meglepő meg semmi rossz sem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.01.07. 11:14
Az ilyen hozzászólások után úgy érzem, hogy csodakészülékem van (vagy csak tudom kezelni), mert az bizony hiába "okostelefon", ugyanúgy ellátja alapfeladatát is. Csak jó választás volt a Lumia 630...

ON:
Egyébként kellenek még az ilyen featurephone-ok. A telefon szempontjából mostoha körülmények között, én is szívesebben nyúzok egy ilyet, mint egy Lumiát.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Csupman
2015.01.07. 12:36
Fesztiválra tökéletes.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!