iPon Hírek

Nokia 500 navigációs rendszer

Dátum | 2007. 08. 27.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA

A Nokia egy autós navigációs rendszer fejlesztésén dolgozik, az új termék Nokia 500 elnevezéssel kerül majd a boltok polcaira. Az újdonság a Nokia 330-cal összehasonlítva nagyobb kijelzővel rendelkezik: a 4,3 colos képernyőn már kényelmesen használhatóak a navigációs és egyéb alkalmazások. A kis készülék számos ötletes funkcióval rendelkezik, amelyeknek köszönhetően még egyszerűbben navigálhatunk, illetve még több információhoz juthatunk a céllal kapcsolatban.


A beépített kommunikációs lehetőségeknek köszönhetően az egyes POI-król (Points Of Interest), vagy más néven "érdekes pontokról" szerezhetünk információkat, ez a funkció sok esetben rendkívül hasznos lehet. A címjegyzékben az egyes kapcsolatoknál eltárolt címeket lehetőségünk van navigáláshoz felhasználni, így pár "érintés" után mehetünk is a kapcsolathoz rendelt pontos címre. A Nokia új rendszere már támogatja a TMC (Traffic Message Channel) eljárást is, ennek segítségével a közlekedési dugók elkerülése rendkívül egyszerűvé válik azokban az országokban, ahol működik a szolgáltatás. A funkció használatához beépített FM vevőt mindössze a rádióhoz kell kapcsolnunk. Az újdonság támogatja a Bluetooth technológiát, a szolgáltatás segítségével telefonhívás kezdeményezésére is lehetőség van.


A Nokia 500 autós navigációs rendszer várhatóan 2007. negyedik negyedévében kerül a boltok polcaira Európában, az egyéb, eddig még be nem jelentett régiókban majd csak egy későbbi időpontban kerül sor a debütálásra.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2007.08.27. 11:28
A Nokia egy autós navigációs rendszer fejlesztésén dolgozik, az új termék Nokia 500 elnevezéssel kerül majd
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!