iPon Hírek

Nokia-Apple összeütközés?

Dátum | 2007. 11. 29.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

Richard Windsor, a Nomura elemzője szerint szabadalmi vitába keveredhet a Nokia az Apple-el, ha folytatja a beígért érintőképernyős telefon-projektjét.

Véleménye szerint ugyanis a Nokia okostelefonjain használt Symbian Series 60 OS egy majdani frissítése összeütközésbe kerülhet az Apple egy vagy több, az iPhone-hoz kapcsolódó szabadalmával (túlságosan is könnyen, mivel legalább 200 van bejegyezve belőlük), ami pedig igen súlyos jogi csatározáshoz vezethet.

Mivel azonban a pereskedés rendkívül költséges, a végkimenetele pedig nagyon is kétesélyes, ezért az előrejelzés szerint valószínűsíthető, hogy valamikor 2009 környékén a Nokia inkább megpróbál majd valamiféle megegyezésre jutni az Apple-el ahelyett, hogy belemenne a költséges és kérdéses konfliktusba.

A Nokia mindeddig nem taglalta részletesebben az új prototípusa és az iPhone közti hasonlóságokat, de széles körben elterjedt a nézet, miszerint ez utóbbiból merítették az ihletet, és hogy különösképp a fényképnézegető-felületen látható rendkívüli hasonlóság a kettő között.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2007.11.29. 09:21
Richard Windsor, a Nomura elemzője szerint szabadalmi vitába keveredhet a Nokia az Apple-el, ha folytatja a beígért érintőképernyős ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!