iPon Hírek

Nokia Booklet 3G: újabb netbook a piacon

Dátum | 2009. 08. 24.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

A Nokia végre hivatalosan is bejelentette első és ezidáig egyetlen netbookját, a Booklet 3G névre keresztelt újdonságot. A termék érkezéséről hetek óta tudhatunk, ugyanis a pletykák már régóta foglalkoznak azzal, hogy egyszer majd valamikor belép a finn mobiltelefon gyártó óriás az Atom processzorral szerelt hordozható gépek piacára. A hivatalos bejelentés fényében úgy tűnik, hogy vannak még "megbízható" pletyka források.


Visszatérve a Booklet 3G-re, a készülék egy 1,25 Kg-os súllyal büszkélkedő mini laptop, amely alumínium házzal rendelkezik és mindössze két centiméter vastag. A gyártó ígérete szerint a készülékhez mellékelt akkumulátor segítségével a rendszer akár 12 órán át is képes lesz üzemelni egyetlen töltéssel, ami igen figyelemreméltó eredmény.


Maga a konfiguráció egy Atom processzorra épül, amelynek pontos típusát egyelőre homály fedi, mint ahogy azt is, hogy a terméket Windows XP vagy Windows 7 operációsrendszerrel akarja-e piacra dobni a finn óriásvállalat. A 10 hüvelykes képátlójú HD ready kijelző mellett beépített Bluetooth és WiFi adapter is szerepel a kínálatban, sőt a termék 3G/HSDPA modullal is rendelkezik. Érdekesség, hogy a Nokia A-GPS modullal is ellátta a készüléket, amelynek köszönhetően a vállalat OVI Maps névre keresztelt navigációs szoftvere is használható. A Booklet 3G a felsoroltakon kívül SD kártyaolvasóval, beépített webkamerával és érdekességként még HDMI kimenettel is fel van szerelve (ION?).


Az új készülékkel kapcsolatos további információkról szeptember másodikán hull le a lepel, amikor a vállalat a Nokia World alkalmával végre megosztja a nagyérdeművel a gép pontos specifikációit, a megjelenés dátumát és a Booklet 3G ajánlott végfelhasználói árát is.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Evra
2009.08.24. 22:59
VISSZA A HIRHEZ

sokmindent nem tudtunk meg, csak h akarnak vmit majd nekünk drágán eladni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. mtrx220
2009.08.25. 09:10
annyira nem tűnik rossznak, de 100e-t tuti nem adnék érte pl.
megér talán 50-60e-t
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Davidoo
2009.08.25. 09:54
Ha 100e alatt lesz, teszem azt 50 - 80 akkor beruházok egyre
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. esk01
2009.08.25. 10:45
Szerintem ez inkább a 150 000-es határt is túllépi. 100000 alatt telefonban sem találsz olyatt ami hasonló dolgokat tudd (gps, wifi, stb.). És akkor még ne is beszéljünk a hdmi kimenetről, aluminium házról, hsdpa-ról, a több mint 10 órás üzemidőröl, és a jogtiszta oprendszeről. BIztos megbíszható lessz, de nagyon drága a kategóriájában.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!