iPon Hírek

Nokia: Lesz még rosszabb (az idén)

Dátum | 2008. 12. 07.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

Újfent arra figyelmeztet a finn gyártó, hogynem csak a saját mobilszállítmányai, de az egész mobilpiac is újabb visszaeséssel nézhetnek szembe az év hátralevő részében.

A részvényeik már a nyári negyedév során is visszaestek 38%-al, most azonban nem tudnák megtippelni sem, hogy az október-decemberi időszak során szinten maradásra vagy újabb csökkenésre számíthatnak-e... ami pedig az utóbbi eshetőséget valószínűsíti.

A bizonytalanságot - természetesen - a gazdasági helyzettel magyarázzák, és jelzik azt is, hogy ezt újabb elbocsátásokkal igyekeznek kiegyensúlyozni. Mivel viszonylag kevés rendszeres kiadásuk van, ezért a költségek csökkentése mellett is zavaratlanul folytathatják a fő üzletmenetüket.

Gyanítják továbbá azt is, hogy nincsenek egyedül - feltételezéseik szerint ugyanis a teljes mobilipar a 2008-ra tervezett 330 millió telefonnál jóval kevesebbet fog csak szállítani, bár a jövő évre vonatkozóan már derűlátóak, és kiváltképpen bizakodóak az első érintőképernyős okostelefonjuk, az N97 sikerét illetően is.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. leviske
2008.12.07. 11:51
vissza a cikkhez

Ha erről az N97-ről van szó, akkor én annyira már nem lennék bizakodó...

De lehet, hogy nekem túl nagyok az elvárásaim.

Túlságosan is kezdik összekeverni a Multimédiás N szériát és az Üzleti E szériát... De ő dolguk. Legfeljebb az Apple mégtöbb piaci részesedést szerez.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!