iPon Hírek

Nokia mobiltelefonok Google-keresővel

Dátum | 2008. 02. 13.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA

A Google újabb sikert ért el a mobiltelefon piacon, ugyanis a Nokiával való együttműködésének köszönhetően a világ legnagyobb telefon gyártó vállalata hamarosan beépíti egyes készülékeibe a Google kereső alkalmazását.

A Nokia elsőként csak néhány készüléket ruház fel a Google szoftverének támogatásával, a telefonok között megtalálható lesz az Nokia N96-os, a Nokia N78-as, a Nokia 6210 Navigator és a Nokia 6220-as modell egyaránt. Az említett készülékeket a gyártó eleinte csak előre meghatározott országokban hozza forgalomba, a későbbiekben viszont világszerte elérhetőek lesznek a Google keresőjével ellátott termékek.


"Az ügyfeleink számára lehetőségeket biztosítani, ez a legfontosabb stratégiai elem a Nokia Internet szolgáltatásokkal kapcsolatos stratégiájában." - mondta Ilkka Raiskinen, a Nokia szoftverekkel és szolgáltatásokkal foglalkozó osztályának alelnöke. "Ez az integráció a vásárlóink számára lehetővé teszi, hogy innovatív kereső szolgáltatásokat vegyenek igénybe, amelyeknek köszönhetően a Google mára már az Internetes keresés szinonimájává vált."

A Nokia tervei szerint a későbbiekben még több mobiltelefont látnak el a G-search alkalmazással, a közeljövőben a Google szoftverével felvértezett mobiltelefonok a világ több, mint 100 országában lesznek elérhetőek, ha minden a tervek szerint halad.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!