iPon Hírek

Normál könyvből hangoskönyv, könnyen és gyorsan

Dátum | 2009. 01. 10.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

Érdekes képességgel tuningolta fel a könyvszkennerét a Plustek: immár MP3-ba is tud szkennelni. Igen, nem elírás - gyakorlatilag nyomban "mikrofonba mondja", amit olvas, így azonnal hangoskönyvvé alakítja a nyomtatott példányokat.


A cég két évvel ezelőtt állt elő a szkennerével, amelynek akkor még csak annyi volt a különlegessége, hogy direkte könyvek szkenneléséhez tervezték: a szélére ugyanis kialakítottak egy kis éket, ami "megfogja" a kinyitott könyvek közepét, így gond nélkül beszkennelhető minden oldal a maga teljességében, egészen a hajtásig úgy, hogy még ott is jól látszódjon a szöveg, és ne maszatolódjon el.

Most pedig, a hagyományos PDF-ben és más egyéb hasonló formátumokban való rögzítésen túl a készüléket felszerelték egy úgynevezett "természetes hangszintetizátorral" is, így biztosítva a "felolvasás" technikai hátterét. Persze a "felolvasás" jelen esetben kicsit megtévesztő kifejezés, pontosítsunk hát gyorsan: ezt természetesen pillanatok alatt végzi el, nem kell szkennelés közben egyben végig is hallgatnunk a teljes szöveget.

Akik tehát szeretik a hangoskönyveket, azoknak jó eséllyel ez is kedvükre való lesz - mint ahogy azoknak is, akik még eddig nem tudtak hozzájutni egy e-olvasóhoz, de szeretnék mindig maguknál tartani a kedvenc könyveiket, és nem zavarja őket az a tény, hogy egy MP3-fájlban nem tud utólag rákeresni bizonyos kifejezésekre vagy szavakra, hogy könnyebben megtaláljon egy keresett részt a könyvben.

Hasznos egy darab ez tehát, a kérdés csak az, hogy megéri-e a pénzét. A két évvel ezelőtti, még felolvasni nem tudó változata akkori áron $318-ba került - ez a mostani, felolvasós pedig már kereken $700. Mennyit ér hát meg az olvasás hallgatással való kiváltása...? (meg kérdés mennyire pontos a szövegfelismerője)

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2009.01.10. 13:03
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!