iPon Hírek

Notebook adaptereket hív vissza a Sony

Dátum | 2009. 10. 29.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

A Sony a notebook szegmensben már számos visszahívást hajtott végre, amelyeknek többsége hibás, tűzveszélyes akkumulátorok miatt történt. A bejelentések rendszerint nagy port kavartak fel, ám az elmúlt hónapokban úgy tűnt, hogy most már minden rendben, nincs több veszélyes termék a piacon. Nagyjából napra pontosan egy évvel ezelőtt érkezett az utolsó hír problémás akkumulátorokkal kapcsolatban, ám most ismét visszahívásra készül a vállalat, ezúttal a noteszgépek táp adapterei vannak veszélyben.

VGP-AC19V17
A VAIO sorozat néhány modelljénél az idő előrehaladtával az akkumulátor veszélyessé válhat a felhasználók számára, ugyanis egyes esetekben áramütést is okozhat. A vállalat pontosabb információt egyelőre nem közölt a meghibásodás okáról, de a közlemény szerint túlzott aggodalomra nincs ok, mivel eddig összesen négy áramütéses esetről tudnak, amelyek nem jártak komoly személyi sérüléssel. Mindegyik baleset az Amerikai Egyesült Államok területén kívül történt. A veszélyes adapterek egyébként a VGP-AC19V17-es termékkódot viselik és főként a Sony Vaio VGC-LT és VGC-JS2-es sorozatú noteszgépekkel kerültek forgalomba 2007 szeptembere után. A fent említett adapterek 2005 szeptemberétől kezdve a VGP-PRBX1-es és VGP-PRFE1-es dokkoló állomásokhoz is jártak.

Amennyiben a fenti termékkód van Sony Vaio noteszgépünkön, érdemes ellátogatni a Sony hivatalos weblapjára, ahol csak az ott leírt utasításokat kell követni a probléma megoldásának érdekében. A gyártó a visszahívott adaptereket ingyenesen cseréli egy hibátlan példányra.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Csaber
2009.10.29. 14:37
ezek szerint ezt sem sikerült rendesen letesztelniük
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. axe
2009.10.29. 15:28
arra nem gondoltak hogy nem az akku ütötte meg őket hanem pl kóboráram v ilyesmi? tuti hogy a tespedt amerikaiaknál volt akik lószarhoz nem értenek és egész nap zabálják a hamburgert
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. atosz33
2009.10.29. 19:16
Ha elolvastad volna a cikket tudnád hogy Amerikán kívül történt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. mcghun
2009.10.30. 08:14
nem az akumulátor okozott áramütést, hanerm a tápegység ( ami a képen is lát6ó ). csak elírás ez a cikkben !
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!