iPon Hírek

Notebook használat kényelmesen: Touch Lapdesk N600

Dátum | 2011. 06. 08.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Logitech kínálatában egy új kiegészítő jelent meg, amely a notebook tulajdonosok életét próbálja megkönnyíteni. A Logitech Touch Lapdesk N600-as modell segítségével kényelmesen használhatjuk noteszgépünket akár székben, fotelben, ágyon, kanapén vagy padlón is anélkül, hogy a huzamosabb ideig történő használat alatt zavaróvá válna a noteszgép által kibocsátott meleg.A hasznos újdonság persze sokkal több, mint egy klasszikus "lapdesk", ugyanis rendelkezik egy kihúzható, többérintéses támogatást is kínáló érintőpaddal is, amely 5 colos méretével megkönnyíti a notebook használatát. A gesztusvezérlést kínáló érintőpaddal ellátott újdonság többrétegű, kiváló hőszigetelést biztosító szerkezet köré épül és teteje csúszásmentes bevonatot is kapott, így a noteszgép stabilan a helyén marad. Az érintőpadon egyébként találunk néhány hasznos gombot is, amelyek a szerkezet ki- és bekapcsolásáról, a hangerő módosításáról, valamint a webböngészőnk elindításáról godnoskodnak.


Az ölbe vehető "mobil asztallapka" négy darab AAA elemmel üzemel, amelyek átlagos felhasználás mellett hat hónapig tudják ellátni energiával a rendszert. A noteszgép és a Touch Lapdesk N600 között egy parányi USB 2.0-s Unifying vevőegység teremt kapcsolatot, amely a gyártó több termékéből is ismerős lehet. A Logitech újdonsága 16 colos képátlóig fogadja a noteszgépeket.


A Touchpad Lapdesk N600 még ebben a hónapban elérhetővé válik kereskedelmi forgalomban, ajánlott végfelhasználói ára pedig 69,99 dollár lesz. A termékkel kapcsolatban bővebb információ itt található.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

17. fekszi
2011.06.08. 17:03
Mi értelme ennek az egésznek? ennyi erővel fogok egy akármilyen deszkát ölembe veszem ráteszem gépet. Ezeknek az ölbe való kis tartóknak az volt eddig a lényeg, hogy hűtse a gépet. Ebben most ventilátor nincs, cserében touchpad. A touchpad meg tök felesleges. (esetleg azoknak jöhet jól, akiknek az eredeti touch használhatatlan (de azok tapasztalataim alapján egeret részesítik előnyben)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. benczeb90
2011.06.08. 17:18
arra jó hogy rátegyed az egeret
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. elnokur
2011.06.08. 17:53
én már rég óta szemezgetek egy N700-assal; amiben van hangszóró és ventilátor is; biztos ez is nagyon klassza cucc, már csak a márka miatt is; de ha a tácspad nem elég akkor úgyis egérrel dolgozok...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. malvoisen
2011.06.08. 17:59
http://www.ikea.com/us/en/catalog/products/60150176
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. fekszi
2011.06.08. 19:20
Nah legalább valamiben nagy az egyetértés Amúgy egyik kedvenc márkám a logitech félreértés ne essék, de ez ahogy már írtam felesleges mindenki számára. (főleg ennyi pénzért...)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. sleepingdr...
2011.06.08. 19:44
Mégha venti lenne benne! Legalább egy!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. sunraw
2011.06.08. 20:04
Azt gondolom, hogy 6 és fél milliárd ember közül, lehet nem pont a Ti igényeiteket tartották szem előtt. Miért kell mindent lehúzni? Majd ha dolgozol, rájössz arra, miről is beszélek, amikor ALKOTSZ valamit, ami számodra Numero Uno és valaki egyszerűen lehúzza egy hozzászólással.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. sanjero
2011.06.08. 20:45
Ha nem kellene hozzá usb receiver akkor érdekelne...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. fekszi
2011.06.08. 20:46
sunraw talán te tervezted, hogy így fáj? Mert ha nem, akkor el kell ismerni, hogy ami felesleges az az. Elhiszem, hogy nagy ötletnek tartották, de ki az aki ilyenre vágyik? már csak azért is, mert mindenki ahhoz van szokva, hogy a touchpad a gépe közepén van, nem mellette. Ez nem lehúzás, hanem vélemény nyilvánítás. Ha valakinek tetszik, úgy se a fórumozókra fog hallgatni. Még ha valami írás digitalizáló tábla lenne vagy nemtom, akkor lenne értelme talán de így 0. Főleg a ventilátor nélkül.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. inferno88
2011.06.08. 21:15
Személy szerint,mióta notebookot használok főleg egyetemen,de még itthon is,nagyon kényelmetlennek találom a desktopnál az egér használatát.Gépelek,és ahhoz hogy valamire rámenjek,el kell vennem a kezem a billentyűzetről.Ezzel a +touchpaddal ugyanezt érem el.
Már nézegettem olyan billentyűzetet,ahova szintén be van építve a trackpoint(ha egyszer kipróbálod,max játékhoz használsz majd egeret,de még a touchpad is felejtős).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Bhawk1990
2011.06.08. 21:53
Ez nem laptop hűtőnek lett kitalálva, ezért nincs rajta ventilátor. Akinek laptop hűtő kell, az azt vesz.

Szimpla tartónak mondjuk tényleg sok ez a $69,99 (~13,000 HUF)-es ár. Viszont egyáltalán nem felesleges és hülyeség egy ilyen cucc, ha ágyban fekszek akkor például tök jól jön. 1: Nem ég le tőle a lábam, mert rajta van a noti. 2: Nem szívja tele magát porral a gép ami kijöhet a lepedőből, takaróból, akármiből az ágy környékén.

Apropó ha körbenéztek az iPon kínálatában, - lehet csak én tévedek, de - minden ventilátorral ellátott állvány asztali használatra van kialakítva.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. fekszi
2011.06.08. 23:37
Én se azt mondom, hogy maga a tartó felesleges, mert most is jóljönne ha nem a lábamat fűtené notim. Amit kritizálok, az a touch pad és az ár. Amúgy a logitech pontosan készít olyan padot, ami ventilátoros és nem asztalra van kitalálva. Annyit még sokadjára megnézve a cikket hozzátennék, hogy a kis tapipados notik esetleg profitálhatnak ebből, mert úgy látom elég nagy érintőfelületet kapott. Arról nem szól a cikk, hogy kapunk-e valami segéd progit ami extra multitouch funkciókat biztosít, pedig akkor eladhatóbbá válna szerintem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Kajafun
2011.06.09. 07:15
Na én ez helyett egy bútorlapot használok, az kicsit olcsóbb és még egy tányér leves is bőven elfér rajta + még egy csésze kv-is! Akkor ezzel a hulladékkal mi a fenét akartak ezek?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. djbundy
2011.06.09. 07:57
Belegondolok, hogy mennyi minden van már az ölemben?!! Ez a kütyü, rajta egy notebook hűtő, notebook, meg még az asszony is bele akar ülni... Nem járok jobban, ha szépen leülök az asztalhoz és kényelmesen használom a gépet mintsem görnyedjek 90 fokban zárt lábakkal egy ilyen "emeletes torta" fölött?!? Az én nagy ötletem egy olyan kengurus-hózentrógeres logitech felső, mert akkor állva is mindenhol épp előtted lesz, méghozzá szemmagasságban! (persze beépített kétzónás légkondival)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Szerzetes
2011.06.10. 07:39
Sztem nem hülyeség. Egyedül a vezetéknélküli mivolta nem tetszik. Egy pici feltekerhető usb kábellel jobban lenne. Úgy se használnám, csak amikor rajta a gép.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. r14qqh
2011.06.10. 10:29
nekem tetszik... pont hasznát venném, rengeteget gépezek az ágyban mióta notim van és a radeon 4570 termeli a hőt ami állítólag gyári dolog (szervizben ezt mondták amikor crysis alatt min beállításokon gpu 108 cpu 105 on ment), még a billentyűzet is sokszor meleg, nemhogy az alja... ami férfi embernek nem tesz jót szóval lehet hogy vannak alternatívák de nekem ez a cucc tetszik. Jó hogy csak rá kell rakni a gépet és nem kell dugdosni, elég kényelmesnek tűnik, és az a touchpad sem ratyi az 5 colos méretével. A helye az kérdéses, van akinek bejön, van akinek nem. Nekem spec. tetszik, mert sokkal kényelmesebb ha nem kell annyira összezárni a kezedet, és olyan dolgokban ami nem gépelésigényes (mint egyszerű netböngészés)egészen használhatónak tűnik. Drágának drága, talán ha 5-8 környékén lenne még be is ruháznék egyre
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. r14qqh
2011.06.10. 10:31
lehagytam, hogy ennél nem a gép hűtése a fő szempont, ahogy nálam sem, hanem "az ágyékom védelme" így ha nem zúgnak benne ventik az plusz pont
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!