iPon Hírek

Notebookok 64 GB-os SSD meghajtóval

Dátum | 2007. 09. 11.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

Az SSD vitathatatlanul a jövő tárolóeszköze, ám manapság még csak nehezen elérhetőek az SSD alapú háttértárak az átlag felhasználók számára. A jelenleg forgalomban lévő SSD meghajtók drágák, de ami rosszabb: az árukhoz képest kevés tárhellyel szolgálnak. A Dell és az Alienware kínálatában megjelent egy-egy notebook, amely immáron SSD meghajtóval is rendelhető. Az SSD-nek köszönhetően a rendszerek teljesítménye nagyobb, de nem mellékes az a tény sem, hogy ezeken az egységeken nagyobb biztonságban tudhatjuk adatainkat, persze ennek ára van.

Dell XPS 1330
Alienware area51 m9750
A Dell XPS M1330-hoz és az Alienware Area m51 m9750-eshez egyaránt rendelhetnek a vásárlók 64 GB-os Samsung SSD egységet. Az opciónak az előnyei mellett egy nagy hátránya van: az egység 920 dollár (kb. 175.000 HUF) plusz költséget jelent a vásárlók számára. A 920 dolláros ár rémisztőnek tűnhet, ám ezért az összegért egy hangtalanul dolgozó, alacsony fogyasztással rendelkező, megbízható háttértárat kapunk, amely nagyobb teljesítményre képes, mint a ma slágernek számító HDD-k, mindezt mozgó alkatrészek nélkül.

Akinek nem lenne elég egyetlen SSD, annak jó választás lehet az Alienware notesze, a gyártó ugyanis felkínálja a lehetőséget, hogy ne egy, hanem mindjárt két darab 64 GB-os SSD egységgel vértezzük fel a notebookot. Utóbbi opciónak viszont kétszer 920 dollár az ára.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. amazing
2007.09.11. 14:50
Az SSD vitathatatlanul a jövő tárolóeszköze, ám manapság még csak nehezen elérhetőek az SSD alapú háttértárak
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!