iPon Hírek

Noteszgépekhez készült a Razer új vezeték nélküli egere

Dátum | 2017. 08. 21.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Elkészült a Razer legújabb egere, ami a notebookok mellé passzolhat igazán. Egy kompakt, vezeték nélkül működő egérről van szó, amely két darab AA formátumú elemmel akár 350 üzemórán át is képes elketyegni. A végső üzemidő persze az adott vezeték nélküli kapcsolattól függ – a 350 óra körüli érték Bluetooth LE kapcsolatra vonatkozik, de a 2,4 GHz-es kapcsolat esetében is 300 óra feletti üzemidőre lehet számítani.
A Razer Atheris névre keresztelt egere alapvetően szimmetrikus dizájnnal rendelkezik, így elméletileg jobb- és balkezesek számára egyaránt kényelmesen használható lenne, viszont bal oldalán két oldalsó gomb is helyet foglal, amelyek a balkezesek számára kevésbé esnek kézre. Az egér fogását egyébként oldalsó gumibetétek segítik, maga a forma pedig kényelmes használatot biztosít.
A 99,7 milliméter hosszú, 62,8 milliméter széles és 34,1 milliméter magas egér mindössze 66 grammot nyom a mérlegen, ha nincsenek benne elemek, az adott rendszerhez pedig vezeték nélkül kapcsolódik. Ez a kapcsolat történhet a Bluetooth LE szabvány használatával, de ha az adott eszköz nem rendelkezik Bluetooth LE kompatibilis vezérlővel, akkor akár a klasszikus USB-s 2,4 GHz-es vevőegység is használható, amely egy szabad USB Type-A portot igényel.
Utóbbihoz AFT (Adaptive Frequency Technology) támogatás is jár annak érdekében, hogy a kapcsolat megbízhatóan, stabilan működhessen. Az új egér két fő gombbal, valamint egy kattintható görgővel, egy DPI-váltó kapcsolóval és két oldalsó gombbal rendelkezik – öt gombja programozható is.
Az Atheris egy valódi 7200 DPI-s felbontású optikai szenzort kapott, ami akár 30 G-s gyorsulás és másodpercenként 5588 milliméternyi mozgás pontos követésére képes. Mivel kifejezetten mobil használatra tervezett „átlagos” egérről van szó, így az RGB LED alapú világítást most nélkülöznünk kell, a görgő viszont egy gamer osztályú megoldás, így alapvető tulajdonságai alapján akár alkalmai játékra is befogható a termék – de elsősorban átlagos felhasználásra és munkára való.
A Razer Atheris világszerte majd csak a negyedik negyedév folyamán válik elérhetővé, ára pedig 59,99 euró lesz.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. katt777
2017.08.22. 09:15
Laptophoz aztán pont kell wireless egér. Mivel az ember kezei önmagukban nem szimmetrikusak, a kétkezes használhatóság ugyanakkora marketing bullshit, mint a többi. Sosem látom a (X) jelet az ilyen „cikkek” végén.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!