iPon Hírek

Nova Navigator: merevlemez-nélküli PC

Dátum | 2008. 09. 23.
Szerző | Freeman07
Csoport | IT VILÁG

A TechNovus merevlemez-nélküli Nova Navigatora Interneten keresztül futtatja az alkalmazásokat, olcsó és nem utolsó sorban energiatakarékos.

Már találhatók a piacon olcsó, energiahatékony és kisméretű asztali gépek, elég ha csak az Asus Eee Box-ra vagy a Dell Studio Hybrid-ra gondolunk. A TechNovus azonban tovább vitte az ötletet. Nova Navigator elnevezésű terméke nem tartalmaz merevlemezt, csupán egy 1,6 GHz-es Atom processzort és egy webböngészőt Linux operációs rendszeren.


Az Eee Box vagy Studio Hybrid-del ellentétben a Nova Navigator minden programot az Interneten keresztül futtat. Az alkalmazások egy távoli szerveren működnek, és havidíj ellenében érhetjük el a szolgáltatásokat. A 20 dollár körüli díjért 50 GB online tárolóhelyet kapunk és hozzáférést a Nova App Store-hoz, ahol például Office-alkalmazások érhetők el.


A gépen az operációs rendszeren kívül Firefox, Skype és egy médialejátszó található meg. A számítógép USB-portokkal is rendelkezik, így lehetőség nyílik külső tárolók csatlakoztatására is. A kritikus tényező azonban az internetes kapcsolat sebessége. A TechNovus szóvivője, Suhit Anantula szerint az 1 megabites-kapcsolattól felfele működik kitűnően, de 512 kilobites vonalon is eldöcög még a szolgáltatás.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. bszoke88
2008.09.23. 19:47
engem a mérete zavar leginkább, hiszen ezt sokkal kisebben is + lehetne oldani.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!