iPon Hírek

Növekszik a Firefox piaci részesedése

Dátum | 2007. 07. 18.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

A Firefox rendkívül nagy népszerűségnek örvend az alternatív webböngészőt kereső felhasználók körében. Az Ars Technica egy felmérést tett közzé, amelyet az XiTiMonitor készített a Firefox európai részesedésével kapcsolatban. Az elemzés alapján kijelenthető, hogy Európa nagy részén a Firefoxnak sikerült növelnie piaci részesedését: a böngésző 2006. januárja óta 27,8 %-os részesedést ért el.


Az elemzésben 32 országot helyeztek górcső alá, de a vállalat rendelkezik országonkénti adatokkal is, hogy könnyebben nyomon követhető legyen a Firefox részesedésének növekedése az egyes országok tekintetében. A Microsoft az elmúlt időben már többé-kevésbé sikeresen eltüntette a Firefox és az Internet Explorer közötti funkcionalitásbeli különbségeket az IE 7-es verziójának köszönhetően. Ennek ellenére egyre több felhasználó dönt az alternatív webböngésző, a Firefox használata mellett, mivel biztonságosabbnak tartják a Mozilla szoftverét.

A Firefox népszerűsége nagy mértékben növekszik Európa északi országaiban, mint például Finnországban, Lengyelországban, Írországban, Németországban és a Cseh köztársaságban, ezekben az országokban sorrendben 45,4%-os, 39,5%-os, 38,6%-os és 36,6%-os a Firefox részesedése a webböngésző piacon. Szlovéniában szintén rendkívül jól áll a Mozilla, ebben az országban a felhasználók 47,9 %-a, azaz majdnem fele a Firefox mellett dönt, ha böngészésre kerül sor.

A felmérés eredményei magukért beszélnek. A Firefox legfrissebb, magyar verziója letölthető a Mozilla weboldaláról.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. amazing
2007.07.18. 10:45
A Firefox rendkívül nagy népszerűségnek örvend az alternatív webböngészőt kereső felhasználók körében. Az Ars Technica egy felmérést tett közzé, amelyet az XiTiMonitor készített ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!